GALERIE FOTO. Floarea Timișoarei: voleibaliștii vicecampioni naționali de la CSȘ Bega

Una dintre cele mai frumoase echipe juvenile a Timișoarei noului mileniu, cea de volei băieți pregătită la CSȘ Bega de profesorul Dan Mihai Jitaru, a acaparat medaliile de argint pe țară ale Diviziei Cadeți, 7 dintre cei 8 componenți clasați duminică pe locul 2 la capătul turneului final de la Dej regăsindu-se printre cei 9 medaliați cu aur la precedenta grupă de vîrstă, Divizia Speranțe, în urmă cu 2 ani. Dar să-i cunoaștem…

Nu înainte de a specifica semnificativul aspect că timișorenii, crescuți pe plan local avînd punct de pornire ”pepiniera” Școlii Generale 30, din zona Soarelui, au cedat în cele 18 jocuri ale stagiunii cadeților în fața unei singure echipe, și anume campioana națională CVM Tomis Constanța, un veritabil aspirator de talente din întreaga țară, și care-l coopta vara trecută, tocmai de la CSȘ Bega, pe mezinul Ovidiu Darlaczi, din generația 1999, un promițător atacant secund.

Cu alte cuvinte, în ceea ce a fost duminică duelul direct cu titlul pe masă, pornit de la egalitate de puncte și setaveraje de 12:2 respectiv 12:3, dobrogenii s-au impus printr-o veritabilă selecționată juvenilă națională, în dauna unei frumoase formații plămădite din relativ puțin pe malurile Begăi. Iar CVM Tomis este nimeni altul decît clubul campion național și în elita seniorilor, Divizia A1…

Mai mult, încheind pe 2, Timișoara a devansat la această categorie pepiniere ale altor prim-divizionare de seniori, clasate în A1 pe 3 (Remat Zalău), 5 (CS Unirea Dej) respectiv 10 (CSA Steaua), CSȘ LAPI Dej, de fapt Centrul Național de Excelență, sfîrșind pe trei în propriul fief, CSȘ Zalău pe patru iar CSȘ Steaua pe cinci.

Proaspeţii vicecampioni naţionali sunt Raul Urechiatu, născut la 30 mai 1997, pe post de ridicător fals, Lucian Bădiceanu (n. 22.10.1996, ridicător – cel mai bun al turneului final), Vlad Ene (n. 3.05.1996, atacant central principal), gemenii Marius şi Mircea Roşu (n. 15.02. 1996, atacant central principal respectiv atacant secund de pe extremă), Florian Kaburek (n. 30.09. 1996, secund), Sergiu Călin (n. 27.09.1997, libero) şi mezinul George Dincă Anghioiu.

Așadar o mențiune specială pentru Lucian Bădiceanu, desemnat în unanimitate ridicătorul turneului final, deopotrivă de către antrenori, arbitri și observatori federali.

Din fosta echipă campioană națională a Diviziei Speranțe, încoronată pe 15 mai 2011 la Câmpulung Muscel, nu s-au mai regăsit în formula dejeană din 2013 Andrei Opreanu (n. 30.08. 1997, ca atacant principal) și sus menționatul Ovidiu Darlaczi, ajuns la ”marinari”.

Reamintind rezultatele, și anume 3:0 cu CSȘ1 Constanța, 3:0 cu CSȘ LAPI Dej, 3:1 cu CSȘ Zalău, 3:2 cu CSA Steaua și 0:3 cu CVM Tomis Constanța, echivalent cu 11 puncte și setaveraj 12:6, survenite după calificări succesive din grupa preliminară, cu 6 victorii, sferturile de finală, cu alte două succese, respectiv turneul semifinal, cu 4 triumfuri și un eșec, tot în fața Tomisului, să trecem la portretele medaliaților…

Cu speranța că ei vor ajunge într-o bună zi să joace și într-o frumoasă prim-divizionară de seniori a Timișoarei. Ceea ce ar fi perfect realizabil, dacă ar depinde numai de cadeți și antrenorul lor. Doar că trăim în Timișoara…

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: