Gazdele, 2:3 în Cupa CSM Lugoj cu sârboaice și maghiare dar și 3:1 cu Medicina. UVT Agroland, vineri din nou cu campioana în Cupa Blajului, după 0:3 cu Volei Alba și locul 2 acasă

Debutul ediției 2017-2018 a Diviziei A1 de volei feminin este de-acum tot mai aproape, programat în jur de 14 octombrie, cel mai întârziat între sporturile de echipă dat fiind formatul restrâns la doar 10 participante dintre care numai 8 protagoniste ale precedentului sezon, iar cu două săptămâni înaintea startului grupările timișene din primul eșalon au găzduit turnee internaționale patrulater, CSM Lugoj încheind cu un succes după eșecuri la limită cu oaspeți din străinătate, 3:1 cu CSU Medicina Târgu Mureș, iar nou-promovata UVT Agroland cu o primă înfrângere în urma unor triumfuri la zero, 0:3 cu campioana CS Volei Alba Blaj, căreia îi întoarce invitația la ”Cupa Blajului 2017”, în verificări de miercuri până vineri cu Știința Bacău, Zeleznicar Lajkovac și gazdele.

Echilibru în meciurile ediției din acest an a Cupei CSM Lugoj, derulată de vineri până duminică în Sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” de pe malurile Timișului, patrulater cu ocazia căruia ocupanta locului 6 în sezonul anterior al elitei autohtone și-a înfățișat lotul pentru noua campanie.

Astfel, patru dintre partide s-au încheiat cu 3:2 iar două cu 3:1, tocmai gruparea înlocuitoare de ultimă oră a compatrioatelor de la Tempo Sremska Mitrovica, și anume formația O.K. Klek, din Serbia, semnând două triumfuri în întâlniri cu câte 5 seturi.

A fost o duminică fericită pentru voleiul feminin din Serbia, vecinele conduse de Zoran Terzić adăugând titlului continental de senioare din 2011 de pe teren propriu o altă coroniță la turneul final al Campionatului European printr-un 3:1 în ultimul act de la Baku contra Olandei, la capătul unei întreceri cu un total de 36 de meciuri jucate în 10 zile în 3 localități din Azerbaijan și Georgia în care învingătoarele au risipit numai două seturi, pe 3 încheind Turcia în dauna gazdelor, iar o exponentă a sportului la fileu de la sud-vest a triumfat și în ierarhia finală a Cupei CSM Lugoj 2017, O.K. Klek dispunând și în runda a III-a cu 3:2 de maghiarele de la Fatum Nyiregyhaza și conturând bilanțul 3 2 0 1 8:7 5 puncte, după ce au fost implicate exclusiv în întâlniri a câte 5 seturi.

CSM Lugoj va juca pe teren propriu abia în etapa a II-a din noul sezon, cu CS Știința Bacău, după o primă deplasare la finele săptămânii viitoare la CS Volei Alba Blaj, dar până una alta a șasea clasată în sezonul precedent a pus punct aparițiilor la turneul de pe malurile Timișului prin a trece cu 3:1 de CSU Medicina Târgu Mureș, a opta în campania anterioară.

Lugojencele au acumulat astfel tot 5 puncte, cu setaverajul 7:7, pe locul 3 în clasamentul patrulaterului, după CSU Medicina (7:6, 5p), dar înaintea maghiarelor de la Fatum Nyiregyhaza, cu 3 puncte (6:8).

Rezultate:

(etapa I, vineri)

CSU Medicina Târgu Mureș – Fatum Nyiregyhaza 3:1
CSM Lugoj – OK Klek 2:3

(etapa a II-a, sâmbătă)

Fatum Nyiregyhaza – CSM Lugoj 3:2
CSU Medicina Târgu Mureș – OK Klek 3:2

(etapa a III-a, duminică)

Fatum Nyiregyhaza – ZOK Klek 2:3
CSM Lugoj – CSU Medicina Târgu Mureș 3:1.

În Sala ”Constantin Jude” din Timișoara, campioana națională CS Volei Alba Blaj a învins pe rând cu 3:0 oponentele din patrulaterul găzduit de vineri până duminică de nou-promovata UVT Agroland, inclusiv la căderea cortinei, la 20, 24 și 20 contra roșu-alb-negrelor antrenate de Bogdan Paul, bănățence cu succese la zero în cont în primele două întâlniri, cu o garnitură fără piese cheie a campioanei Ungariei, Linamar Bekescsaba, respectiv în dauna celeilalte promovate, CS ”U” NTT Cluj, a treia, grație unui 3:0 duminică împotriva maghiarelor.

Iar de pe Bega, în Ardeal, unde UVT Agroland joacă de miercuri la ”Cupa Blajului 2017”, începând cu un prim duel contra oponentelor în deplasare din etapa I a Diviziei A1, din Bacău, după următorul program:

– miercuri, 4 octombrie, ora 17: UVT Agroland – CS Știința Bacău

– joi, 5 octombrie, ora 17:00, UVT Agroland – Zeleznicar Lajkovac

– vineri, 6 octombrie, ora 13: UVT Agroland – CSM Volei Alba Blaj.

Nou-promovatele din Timișoara vor juca și în etapa a II-a tot în deplasare, la Dinamo, debutând acasă în runda a III-a, cu CSM Lugoj, în ultimul weekend din octombrie.

Programul rundei inaugurale în Divizia A1 de volei feminin, pe coloana datelor tehnice și clasamentelor, laolaltă cu detaliile întrecerii băieților. Etapa I în elita masculină e programată în weekend, CSU UV Timișoara debutând sâmbătă la ora 17 la CS ”U” Cluj după ce uvertura e televizată de la ora 16: CSA Steaua – Tricolorul Ploiești. (foto: CSM Lugoj / facebook, Silviu Boian).

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 6

 


Ultimele articole din categoria Volei: