În 48 de minute: CSS Bega 7 succese, CSS Lugoj 7 eşecuri… 3:0

Derby timişean în penultima etapă a Seriei F în Divizia Cadeţi, dar doar pe hîrtie. Sub o oră de joc i-a luat lui CSS Bega Timişoara pentru a se impune duminică, 3:0 cu CSS Lugoj, într-un duel dezechilibat, sugerat în acest sens de liniile de clasament.

Dacă în tur, pe 13 noiembrie, la Lugoj, CSS Bega se impunea pe seturi la 9, 25 respectiv 8, duminică, după 3 luni fără o zi, dominaţia timişorencelor a fost şi mai drastică. 3:0 (25:8, 25:6, 25:15), în doar 48 de minute. 

Meciul a fost rapid rezolvat de elevele pregătite de profesorul Ioan Ersigan, care reuşesc astfel mai nou să întoarcă o tradiţie favorabilă peste ani tinerelor Lugojului în disputele cu omoloagele din Timişoara, bineînţeles, cu cele cîteva excepţii pe parcurs.

CSS Bega a început cu Denisa Pujky, Ioana Ordean, Denisa Şata, Oana Mara, Teodora Cotumbianu, o mezină din categoria Speranţe, născută în 1998, Iovanka Demian, pe parcurs mai evoluînd Alexandra Smochină (n. 1997), Aleksandra Indic, Noemi Ignat (n. 1997) şi Dragana Ianoşev. „Fetele au jucat foarte bine iar în setul III le-am utilizat şi pe cele mai micuţe ca vîrstă”, a explicat profesorul Ersigan, care are în lot cîteva componente sub vîrsta categoriei Diviziei Cadeţi, şi anume 1995-´96.

Urmează o săptămînă plină de pregătiri, zilnic, inclusiv sîmbătă, în pregătirea deplasării la Deva, pentru jocul cu CSS, de duminică de la ora 13, la categoria superioară de vîrstă a Diviziei Juniori. În care timişorencele şi-au luat biletele pentru faza semifinală a întrecerii Campionatului Naţional, din 16-18 martie, căreia i-ar urma faza finală, din 18-22 aprilie. Programul lunii viitoare va fi cu atît mai încărcat, fetele Timişoarei fiind calificate şi la faza semifinală a Diviziei Cadeţi, ce va avea loc în 23-25 martie, cu cea finală în 29 aprilie – 3 mai.

Dar pînă atunci, 3 meciuri la rînd săptămîna viitoare… Tinerele voleibaliste locale vor începe acea săptămînă, duminică 19 februarie, cu o deplasare la CSS Deva, în ultima etapă a Seriei D în Divizia Juniori, o vor continua cu intermediara-restanţă cu CNNT Craiova, acasă (joi 23.02), şi o vor încheia duminică 26 februarie cu o altă ieşire, la Ştei, în ultima rundă a Seriei F în Divizia Cadeţi. Aşadar în total încă 3 întîlniri…

CSS Bega rămîne pe locul secund, cu 7 victorii din nouă jocuri, setaveraj 21:7, ambele eşecuri suferindu-le în faţa liderului neînvins CSS Blaj, care n-a cedat nici un set în acest sezon. CSS Lugoj în schimb e pe locul 5, cu două victorii cu 3:2 şi de-acum 7 eşecuri. CSS Lugoj, pregătită de profesorul Ioan Cioloca, suferă aşadar în actuala stagiune a Diviziei Cadeţi, echipa clubului sportiv şcolar cu un randament şi parcurs mai bun evoluînd în categoria superioară de vîrstă, a Diviziei Juniori.

Jocul fetelor a avut loc de la ora 13, şi nu conform tradiţiei în cazul fetelor în sala „Profesor Mircea Albu”, de la 11, la solicitatea oaspeţilor şi în condiţiile în care meciul următor, al băieţilor, a fost amînat, de-această dată nu datorită vremii, ci a celor 5 cazuri de rubeolă din sînul lotului oltenilor.

Ar fi fost aşadar un ultim meci acasă precum şi în sezonul tur-retur şi pentru campionii naţionali de la „Speranţe”, băieţi de la CSS Bega Timişoara pregătiţi de profesorul Dan Mihai Jitaru şi înscrişi din acest an în Divizia Cadeţi, şi anume cu Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, doar că boala ce i-a lovit pe cei din Bănie a dus la amînarea partidei pentru 4 martie.

CSS Bega, care la Cadeţi a suferit eşecuri tur-retur cu CSS Şcoala 1 Oţelu-Roşu, mai are pe lîngă această restanţă şi două partide la categoria superioară de vîrstă, Divizia Juniori, dintre care una cu CSS Blaj, restanţă ce va avea loc joi 23 februarie, cînd şi fetele vor evolua, la aceeaşi categorie, cu cele de la CNNT Craiova, tot într-un meci reprogramat.

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 40

 


Ultimele articole din categoria Juniori: