În frig pe terenul vicecampioanei CSM Târgoviște, CSM Lugoj încheie anul 2022 cu o victorie ce-i ține de cald

După ce au salvat mingi de set în cel de-al doilea, evitând astfel desprinderea gazdelor vicecampioane la 2:0, voleibalistele prim-divizionare ale Banatului au mai egalat apoi la seturi și în cel de-al patrulea, câștigându-l pe cel decisiv și implicit ultimul meci jucat în anul 2022, la încheierea turului în Divizia A1 de volei feminin.

Fiind vorba despre un triumf pe terenul campioanei naționale din 2021, CSM Lugoj a încheiat cum nu se poate mai bine anul 2022, chit că a avut de transpirat mai mult de două ore într-o incintă încălzită după noile normative unionale trasate cu rea măsură și iz comunistoid de Forumul Economic Mondial pe calea Noii Ordini Mondiale, sudoare rece cu care și-a apropiat și un succes cu 3:2, după mai multe înfrângeri la limită în primele etape ale campionatului, mai întâi acasă cu Rapid, apoi inclusiv la Blaj.

Dar apropo de acele prime runde din sezonul regulat, s-a ajuns să se joace și în 28 decembrie, etapă la fileu între Crăciun și Anul Nou, cu consecințele de rigoare, frig în sala din Târgoviște, și datorită începerii cu mare întârziere a ediției 2022/3, abia la început de noiembrie. 

Dâmbovițencele italianului Caprara păreau a se îndrepta spre victorie după ce au câștigat clar setul inaugural, cu 25:15, și au avut mingi de set în cel de-al doilea, răsturnat însă în prelungiri de CSM Lugoj, cu 25:27, astfel încât întâlnirea din etapa a XI-a a luat o altă turnură, chit că CSM Târgoviște a mai preluat o dată conducerea, impunându-se la limită în cel de-al treilea, cu 25:23.

Proaspăt calificată înainte de Crăciun în optimile CEV Challenge Cup, CSM Lugoj a câștigat clar setul 4, cu 16:25, și a dus apoi la bun sfârșit ultima apariție în 2022, abordată totuși cu șansa a doua și după ce a fost condusă și în setul decisiv, printre altele și cu 10:9 și 11:10, impunându-se în cele din urmă cu 12:15, deși a irosit o minge de meci.  

Punct final de succes unui an memorabil pentru CSM Lugoj, început cu prezența în sferturile Challenge Cup, pentru un loc în ”careul final” al competiției europene numărul 3, ratat atunci la limită, cu eșecuri cu 3:2, dar încheiat pe val, cu o nouă calificare în CEV Challenge Cup, între primele 16, și un final de tur de vis, victorie în fief-ul vicecampioanei țării, laureată în 2021, în ciuda faptului că Ugljesa Segrt a putut conta prea puțin pe Martiniuc, în revenire după accidentare, iar din setul al doilea nici pe Silvija Popovic, accidentată și ea dar și suplinită cu brio de Adriana Popa.

Victorie la care trăgătorii au contribuit cu vârf și îndesat, Ruban cu 23 de puncte, Străchinescu cu 21, Rus reușind 18, Bezhandolska 9, Gemănariu 3 puncte iar Grbic, Georgiana Popa și Martiniuc câte unul fiecare.

A fost a șasea victorie a lugojencelor în cele zece partide din tur, apropiindu-se astfel de podiumul ocupat de campioana din Blaj, Dinamo și CSO Voluntari, bănățence în avantaj în cursa pentru locul 4 în fața celor din Târgoviște și de la CS Rapid, giuleștence ca prime adversare în retur peste circa două săptămâni, în capitală.

Rezultatele etapei a XI-a în Divizia A1 și programul celei de-a XII-a, din 14 ianuarie 2023, pe coloana clasamentului secțiunii Volei.  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: