Într-adevăr, un test util! Paradoxal, „U” Timişoara are cel mai dificil examen într-un joc… amical, cu ambiţioasa nouă pretendentă la promovare CSVC Banatul Caransebeş

CSVC Banatul Caransebeş, semnificativ întărită în această iarnă şi în plin elan trâmbiţat de a ataca promovarea în elita Divizia A1, a provocat-o pentru astăzi pe Universitatea Timişoara la un test verificator, iar liderul a răspuns solicitării de a-i „întinde” pe cărăşeni, galben-albaştrii de pe Bega constatând cu acest prilej că au avut astfel parte de cea mai consistentă replică din noul an.

Desigur, fiind vorba despre un meci de pregătire, rezultatul a contat mai puţin, iar scorul a fost ţinut mai mult de reper, concluzia la finele celor 6 seturi disputate în sala „Universităţii” în răstimp de circa două ore fiind că voleibaliştii din Caransebeş alcătuiesc o echipă bună, peste nivelul competiţiei din Divizia A2 Vest, şi completată cu piese experimentate, ceea ce-i permite „Banatului” să spere justificat în calificarea la turneul final de promovare. Şi prin componenţa de dată recentă, şi prin joc, declaraţiile cărăşenilor în privinţa elevării în A1 au acoperire, rămânând de văzut dacă Universitatea Timişoara şi cei din Caransebeş vor obţine într-adevăr primele două locuri în patrulaterul play-off al seriei vestice şi implicit biletele pentru barajul patrulater de promovare.

În orice caz, comparativ cu duelul din 7 decembrie, din prima etapă a returului, de la Caransebeş, adjudecat de timişoreni precum majoritatea disputelor din actuala stagiune, adică la zero, CSVC Banatul este un adversar complet schimbat în bine, întărit fiind cu 4 piese intrate direct în angrenajul de bază, aspect care s-a regăsit şi în rezultatele imediate, cărăşenii urcând deja pe podiumul din A2 Vest. Aşadar, şi cu câţiva componenţi ai Bihorului, care a împărtăşit pe undeva soarta Timişoarei, promovând în 2012 pe teren dar renunţând din motive financiare la locul câştigat în elită, iar apoi, în 2013, nemaiobosindu-se nici măcar să se mai alinieze la barajul de promovare, „Banatul” a devenit principalul contracandidat al universitarilor din zona vestică la accederea în A1.

Diferenţa ar fi că dacă timişorenii au rămas pe undeva la stadiul de a avea o echipă suficient de bună pentru a repeta reuşitele la baraj din 2011 şi 2013 şi de a promova însă de a nu exista şi o voinţă managerială în acest sens, de ordin financiar-material-logistic, care să egaleze aspiraţiile antrenorului şi ale elevilor săi, în schimb CSVC Banatul este hotărâtă şi se anunţă a fi pregătită din toate punctele de vedere pentru a face pasul spre A1, într-o bruscă schimbare de plan pe cai mai mari. Cu alte cuvinte, Caransebeşul, lansat în liga a II-a în 2012, nu arde gazul de pomană precum Timişoara cea zgârcită şi ignorantă cu echipa sa divizionară de volei masculin, şi forţează puţin ritmul, pentru a evada din obscuritatea lui A2 Vest.

Dacă chiar va şi reuşi, izbânda ar constitui şi o asurzitoare şi usturătoare palmă pentru păstorii sportului timişorean, net mai avut dar lipsit de consideraţie faţă de o divizionară locală care îşi câştiga în primăvara trecută locul în elită dar rămânea „la cutie”, în preajma fileului din liga a II-a, pentru că nu se găsea un sponsor să finanţeze lăudabilul demers al sportivilor şi al profesorului Sorin Grădinaru. Iar în acolada celor de la butoane intră conducătorul clubului universitar dar şi decidenţii cu coloratură politică insinuaţi pe la butoanele administraţiilor locală şi judeţeană, care, când vine vorba de volei, se fac că plouă, stârniţi fiind doar de muza „sportului rege”.

Universitarii şi „Banatul” se vor reîntâlni, mai mult ca sigur, în play-off-ul seriei vestice, când îşi vor disputa, cel mai probabil, întâietatea, şi ar urma aşadar să mai dea ochi şi în turneul final de promovare. Până acum, pe sezonul în curs, e 2-0 la meciuri pentru CS Universitatea, de fiecare dată cu 3:0, dar cu totul altele sunt acum datele problemei.

Astăzi de la ora 16,40 profesorul Grădinaru a rulat întregul lot disponibil, mai puţin pe liberoul Toma şi pe Flonta, care nu sunt încă recuperaţi, pentru conformitate trebuind spus că testul s-a încheiat… remiză, 3:3, ca într-un amical voleibalistic bănăţean.

CS Universitatea va juca pe puncte vineri seară, de la ora 18, într-o restanţă cu CNE LAPI Dej, tot din prima jumătate a ierarhiei seriei, urmând ca ultimul duel din retur să-l aibă pe 22 februarie la Cluj, cu Chimszed. Deja de-acum liderul „U” şi-a adjudecat însă locul 1 în A2 Vest, câştigând seria după sezonul regulat tur-retur şi urmând să joace în prima fază din play-off cu ocupanta locului 8, un meci acasă şi apoi un altul în deplasare.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: