Ioana Ordean şi Adriana Melniciuc, campioane naţionale de beach-volley senioare cu CSM1 Timişoara. Iar CSM2 câştigă finala mică

Zile încărcate pentru voleiul de plajă românesc, în creştere de turaţie ca expunere, şi zile pline pentru coordonatorul loturilor naţionale ale României, profesorul timişorean Dan Mihai Jitaru, comutând de la o zi la alta între o competiţie internă de senioare, cu CSM 1 şi CSM 2 Timişoara pe podium, şi una mondială juvenilă, cu voleibalişti timişoreni la fileu.

Jitaru, care în 18 mai a dus la liman generaţia juvenilă de băieţi pe care a crescut-o la CSŞ Bega Timişoara în voleiul de sală, vicecampioană naţională în Divizia Juniori 2013-2014, şi care în noua ediţie de campionat va lansa la apă în sistemul divizionar o nouă echipă, dar de fete, CS Agroland Timişoara, în eşalonul secund, este însă axat în această vară pe creşterea nivelului valoric al tinerilor participanţi în voleiul de plajă, cu doi dintre aceştia, juniorii timişoreni Marius Roşu şi Lucian Bădiceanu, deplasându-se ieri în Portugalia, pentru alinierea la startul Campionatului Mondial sub 19 ani.

Până atunci, perioada 24-27 iulie a prilejuit o bună propagandă pentru beach-volley-ul autohton, la Sibiu desfăşurându-se Campionatul Naţional de senioare la volei de plajă, fază finală care a adunat cele mai bune 9 echipe din ţară în urma turneelor din circuitul competiţiei interne, reprezentând centrele Constanţa, Bucureşti, Oradea, Cluj, Reşiţa şi Timişoara.

Fetele de pe malurile Begăi, Ioana Ordean şi Adriana Melniciuc, sub titulatura CSM 1, şi Beatrice Galiţ & Andreea Bârsăşteanu, CSM 2, au fost nevoite să se întâlnească în chiar primul meci de pe tabloul principal, conform punctajului acumulat până la acest turneu.

Pierzând duelul bănăţean, sportivele de la CSM 2 au trecut pe jumătatea de tabel a învinselor şi au avut parte de un culoar mult mai anevoios, întâlnind în ordine echipele Luv Constanţa, vice-campioană en-titre, şi Mavi Bucureşti, echipă ce s-a pregătit aproape două luni în Turcia, participând la numeroase turnee internaţionale, de care au trecut însă cu brio, izbindu-se apoi de experienţa jucătoarelor lui Fan Arad, Denisa Pujky şi Ana Maria Faca, tocmai în semifinală.

Pe cealaltă jumătate a traseului, CSM 1 a trecut rând pe rând de echipele din Bucureşti şi Cluj, în optimi şi sferturi, iar în semifinale de CSU Reşiţa, cu Andreea Smultea şi Bianca Cenan, asigurându-şi cel puţin medaliile de argint.

Finala mică a fost câştigată la mare luptă şi cu incredibile răsturnări de situaţie, în trei seturi, de către CSM 2 Timişoara, iar finala mare a fost adjudecată de CSM 1 Timişoara cu un sec 2-0 în compania celor de la Fan Arad. Notabil, trei dintre cele patru semifinaliste, şi anume garniturile timişorene şi CSU Reşiţa, sunt antrenate de profesorul Jitaru, mai mult decât atât, una dintre voleibalistele celei de-a patra, Denisa Pujky, de la arădence, fiind fosta componentă a CSM-ului de pe malurile Begăi, dublă campioană naţională de cadete şi junioare în 2010 şi 2011 şi campioană balcanică U20, exclusiv în beach-volley.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: