Juniorul Călin, MVP! CSU Poli Timișoara, 3:2 la Baia Mare

Nu s-a mai impus cu 3:0, cum s-a întâmplat de regulă în acest sezon, dar CS Universitar Politehnica Timișoara a învins astăzi și la Baia Mare, în ultima deplasare a returului Diviziei A2 Vest de volei masculin.

Galben-albaștrii pregătiți de profesorul Sorin Grădinaru au smuls astăzi prima victorie cu punct risipit în seria vestică a ligii secunde, 3:2 pe terenul lui CSȘ 2 Baia Mare, în etapa a XIII-a și penultima a sezonului regular. Maramureșenii abordau acest duel de pe locul 3, așadar pe podium, cu 8 victorii și un eșec la limită din 12 apariții…

Fără câțiva titulari, timișorenii s-au impus cu 2:3, pe seturi 25:22, 15:25, 19:25, 25:22, 7:15, așadar după ce au fost conduși și mai apoi egalați la seturi în disputa de la ora 12, din Sala Universității de Nord din Baia Mare, din păcate într-un anonimat total.

Bănățenii au ieșit învingători după 96 de minute dar, după cum a remarcat și antrenorul Grădinaru, ”puteam învinge și în 4 seturi. Am condus cu 3:8 în setul patru dar am fost ajunși din urmă la 22, n-am reușit preluarea și ne-au depășit”.

Fruntașii n-au beneficiat de serviciile lui Robert Vîrlan, tânăr căruia în acest an îi era oferită banderola de căpitan al sextetului timișorean, el fiind gripat, pe când Unguraș a fost reținut pe malurile Begăi cu responsabilități în câmpul muncii.

CSU ”Poli” a învins cu Bădiceanu, Bălulescu (Călin), Balint, Dincă, Marius Roșu, Ungureanu (Damian), Toma – libero, în vreme ce Mircea Roșu, Moica și Reitmayer au rămas pe banca de rezerve.

”Am avut o evoluție fluctuantă și n-am reușit să răspundem cum se cuvine la atacurile lor de pe centru. În schimb o surpriză plăcută a oferit Călin, un junior din clasa a XI-a, de 17 ani, cum spun colegii săi, MVP al partidei de astăzi. L-a înlocuit foarte bine pe Bălulescu în rol de trăgător secund, s-a descurcat foarte bine în situații limită. E drept, nu e suficient de înalt pentru acest post, are 1,86, dar sperăm să se mai înalțe. Una peste alta, s-a resimțit că au lipsit Vîrlan și Unguraș…”, a explicat Grădinaru.

După această a șasea victorie a timișorenilor în deplasare, respectiv a 12-a din 13 apariții în A2 Vest, sâmbăta viitoare, de la ora 12, acasă, în sala Universității, bănățenii au parte de revanșa derby-ului pentru întâietate înaintea intrării în play-off, cu liderul ex-prim-divizionar CS U Cluj.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: