La zeroooo! CSS Bega Timişoara, cu fetele în final la Speranţe

Junioarele de la CSS Bega Timişoara şi-au adjudecat marţi la Blaj cu maximum de puncte calificarea în turneul final al Campionatului Naţional, Divizia Speranţe, ce va avea loc între 23 şi 27 mai, elevele profesoarei Cerasela Şerban cîştigînd fără vreun set pierdut toate cele 5 jocuri ale turneului semifinal şi obţinînd biletele de finală de pe primul loc. Timişorencele n-au cedat nici un set nici în faza premergătoare, de calificare în semifinale!

„Le mulţumesc din suflet fetelor pentru tot ceea ce au făcut, pentru modul cum şi-au pus în valoare toată munca de un an de zile, şi le mulţumesc părinţilor pentru tot ceea ce fac în sprijinul lor, căci fără aportul lor ar fi mult, mult mai greu…”, a spus profesoara Şerban, fostă ridicătoare prim-divizionară a Universităţii, care a explicat că „noi cel puţin am avut oarecare noroc la tragerea la sorţi, căci duminică am jucat primul nostru meci la 10,30 iar după-amiază la 17, aşa încît am avut timp între partide, pentru odihnă şi refacere. Întotdeauna este plină sala la Blaj şi fetele sunt obişnuite să joace acolo, au mai prins ele turnee în Blaj…” Succesul fetelor îl completează pe cel al băieţilor de la „Speranţe”, de luni, în Maramureş.

CSS Bega s-a impus într-atît de clar încît „luni ştiam deja că am obţinut calificarea în finale şi chiar am băgat şi echipa a doua la meciuri; cînd Lugojul a luat un set de la CSS5 a fost deja clar că va merge Blajul, de pe locul 2”. Astfel, CSS Bega s-a impus pe linie cu trei la zero, şi anume 3:0 (25:13, 25:17, 25:14) cu Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, 3:0 (25:7, 25:12, 25:17) cu Şoimii Lipova, iar luni 3:0 (25:20, 25:16, 25:6) cu CSS Blaj şi 3:0 (25:13, 25:14, 25:15) cu CSS Lugoj, marţi încheind cu un 3:0 (25:15, 25:15, 25:21), în ultimul set numai şi numai cu echipa a doua, cu CSS5 Bucureşti.

„Foarte, foarte bine au mers fetele, toate 13 au jucat, inclusiv una de la grupa de minivolei – am avut în lot junioare de 1997, 1998 şi 1999”: Iovanka Demian – ridicător şi căpitan al echipei, Alexandra Indic – libero, Ioana Ordean, Adriana Melniciuc, Noemi Ignat, Alexandra Smochină, Aryana Gădian, Teodora Cotumbianu (născută în 1998), Carina Pleş, Cristina Ban, Codruţa Dragomir (n. 1998), Andreea Cincă (n. 1998), Denisa Sfetescu (n. 1999). „A fost spectacol cînd a intrat Denisa în teren, ea joacă pe post de ridicător – au aplaudat-o la scenă deschisă”, a mai amintit profesoara Şerban, a cărei echipă a fost susţinută din tribună de mulţi părinţi, 12-14 ai fetelor Timişoarei.

Fetele sunt vicecampioane naţionale la Minivolei în anul 2011, atunci cu profesorul Ciprian Dîrnescu la timonă, absolvind între timp şi păşind la a doua categorie juvenilă, „Speranţe”. Echipa de „Speranţe” a grupării galben-albastre a Timişoarei este a doua dintre cele de fete care accede în actualul sezon la turneul final, pe lîngă formaţia de „Junioare” pregătită de profesorul Ioan Ersigan, şi care în perioada 2-6 mai va lupta la Bucureşti pentru titlul naţional împreună cu pepiniere ale unor prim-divizionare, şi anume CSU Medicina Târgu Mureş, LPS Unic Piatra Neamţ, LPS Piteşti sau gazda CSM CSS2, precum şi CSS2 Baia Mare. Aşadar două dintre cele 4 grupe juvenile de la CSS Bega au trecut şi de faza semifinală, urmînd a evolua cu trofeul pe masă.

Alte cîte două formaţii clasate pe primele poziţii ale turneelor semifinale de Speranţe disputate la Buzău, Bucureşti respectiv Baia Mare vor contura la 8 numărul echipelor ce-şi vor disputa titlul naţional la finele lunii vitoare.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 28

 


Ultimele articole din categoria Juniori: