„Le-am dat ocazia să se confrunte şi cu situaţii mai dificile”

Prea modestă pentru elita Divizia A1, prea bună pentru seria vestică a Diviziei A2, pe care o tranşa şi în 2011, în drumul spre promovare, aceasta pare a fi concluzia în privinţa Universităţii Timişoara după un al patrulea succes din 4 jocuri în noul sezon din eşalonul 2, respectiv al treilea la rînd cu 3:0. Ocazie cu care, contra arădenilor de la CS Pro Volei, profesorul Grădinaru a rulat întreg lotul, încă din setul 2…

Universitarii, care dispuneau şi sîmbăta trecută cu 3:0, tot pe teren propriu, de recent înscrisa în competiţie CSVC Banatul Caransebeş, au trecut astăzi la amiază de vecinii arădeni cu un 3:0 (25:17, 25:14, 32:30) conturat în 58 de minute de joc.

„Ne pregătim zilnic şi jucătorii manifestă o atitudine ireproşabilă. Este tot ceea ce le cer, atitudine şi responsabilitate. Ne antrenăm după-amiezele, în aşa fel încît să ajungă de la cursuri ori serviciu şi cu toţii se străduiesc să îmbine utilul cu plăcutul”, ne-a spus profesorul Sorin Grădinaru după cea de-a treia victorie stagională în sala „Universităţii”, doar prima fiind la limită, 3:2 cu LPS Bihorul Oradea, care îşi cîştiga dreptul de promovare în elita A1 dar declina alinierea la start, din raţiuni financiare, revenind în seria vestică a ligii a doua.

Pentru timişoreni urmează o nouă deplasare în judeţul Cluj, mai exact la Dej, în vederea partidei de sîmbătă 3 noiembrie cu Centrul Naţional de Excelenţă Dej, în fond o grupare de juniori, după ce CS „U” trecea în etapa a doua de CSM Câmpia Turzii, pe terenul acesteia, cu 3:0: „În mod normal nu ne pot crea probleme dar trebuie să tratăm jocul cu maximă seriozitate. Urmează să ne decidem dacă vom efectua deplasarea în dimineaţa jocului”, ne-a mai spus Grădinaru, care în cursul săptămînii viitoare va fi prezent la Bucureşti, la o şedinţă a Colegiului Central al Antrenorilor.

„Astăzi am avut perioade de joc foarte bun şi momente în care am intrat în jocul adversarilor dar diferenţa netă de valoare şi-a spus cuvîntul. Este bine că am tranşat disputa aşa cum ne-am propus, în trei seturi, şi este foarte bine că am rulat tot lotul. În mod normal ar fi trebuit să ne impunem la sub 16 puncte pentru adversar, şi doar în ultimul set am întîmpinat dificultăţi iar jocul s-ar fi putut prelungi într-un al patrulea set, chiar dacă şi atunci am condus în prealabil cu o diferenţă mare, liniştitoare. Dar cum a spus şi Albert Balint, este bine că am dat posibilitatea şi celor mai neexperimentaţi jucători din lot să se confrunte şi cu situaţii mai dificile. De la 25:25 s-a mers cu minge de meci de-o parte şi de alta şi am cîştigat”, a explicat Grădinaru, care, întrebat despre nivelul arădenilor în comparaţie cu disputele directe din urmă cu 2 ani, în sezonul promovării, a opinat că „mi-au părut mai subţiri, dar asta ar trebui cel mai bine să-l întrebaţi pe antrenorul lui Pro Volei Arad, profesorul Sabău”. 

Grădinaru s-a declarat aşadar mulţumit că „deja din setul II am rulat tot lotul pentru că dacă în asemenea meciuri nu le dăm tuturora posibilitatea să joace, atunci cînd să-i mai rulăm şi pe cei mai tineri şi fără jocuri în mînă!? Îmi asum riscul prelungirii meciului după setul III, pe care-l puteam pierde, dar a fost bine că toţi au jucat”, mai puţin Craia, neconvocat pentru acest duel.

Timişorenii vor juca din nou acasă pe 10 noiembrie, în etapa a VI-a, cu CNMB Vartex Râmnicu Vâlcea.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Volei: