Liderul vrea miercurea la ora 13, şi dacă aşa vrea liderul…

13 etape din 7 ianuarie pînă în 10 martie, aceasta este emanaţia la care au fost supuse prim-divizionarele de volei feminin de decizia F.R. Volei în privinţa părţii de campionat din 2012. Aşa încît, pentru a-şi îndesa în program şi inerentele restanţe generate inclusiv de vreme, una ca Ştiinţa Bacău, lider în A1 cu doar două eşecuri, şi-a devansat pe miercuri la ora 13, de sîmbătă, deplasarea la Lugoj, urmînd ca duminică să aibă jocul reprogramat cu Dinamo. Iar timişencele normal că s-au conformat, doar ce era să facă!? Şi a fost 0:3 (10:25, 12:25, 9:25).

Este al treilea eşec ca asprime din întreaga competiţie a Diviziei A1 2011-2012, doar nou-promovata Penicilina Iaşi smulgînd mai puţine puncte, în tur, 28 lui Dinamo Romprest respectiv 30 cu aceeaşi Ştiinţa, într-un joc considerat acasă dar disputat la Bacău, însă diferenţa nu surprinde atît de mult, liderul fiind actualmente într-o poftă de joc de zile mari şi zdrobind joia trecută pe CSU Medicina Târgu Mureş, care i-a răpit doar 36 de puncte.

Desigur, deznodămîntul n-ar fi fost altul dacă jocul s-ar fi disputat sîmbătă, fiind vorba de nişte oaspete cu doar 8 seturi pierdute în acest sezon, şi care ar putea fi tocmai viitoarele adversare ale lugojencelor în prima fază din play-off, cu jocuri pe 14 martie, la Bacău, 17, pe malul Timişului, şi dacă ar mai fi nevoie, pe 21, din nou la Bacău, într-un duel 1 cu 8, dar aici mai este totuşi vorba şi de jocul ca spectacol sportiv.

Poate că se regăsesc între spectatorii lugojeni unii mai interesaţi să vadă la lucru un lider al primei divizii, dar ora 13 într-o zi de miercuri înseamnă atribuţii de serviciu. Şi-atunci, cine are de pierdut? Voleiul. Şi cine împinge lucrurile spre asemenea circumstanţe? Federaţia Română de Volei, cu comprimarea sa de program competiţional. Şi-atunci să mai fim atît de convinşi că responsabilii atîtor şi atîtor domenii din această ţară acţionează în cunoştinţă de cauză pentru binele respectivelor activităţi? Îndoielile sunt foarte mari.

Dar, vorba aceea, de cînd cu televizările pe bandă rulantă şi la kilogram, putem încet-încet să şi demolăm rînd cu rînd tribunele, că doar sportul nu mai prea e spectacol sportiv pentru iubitorii săi, ciorchine în jurul terenului, ci un carusel de pauze publicitare cu partide… „live” între ele. Ce te faci însă cînd meciul nu e nici televizat şi miercurea la prînz? Simplu. Nu vezi pe viu liderul.

Statistic vorbind, CSM este la a noua înfrîngere la zero în acest sezon, cedînd şi mai drastic decît în tur, la Bacău, unde obţinea 37 de puncte.

Pentru lugojence, ajunse la al 14-lea eşec stagional, urmează săptămîna viitoare deplasarea de miercuri la Craiova şi apoi un ultim joc din retur, acasă cu nou-promovata din Piteşti (sîmbătă, 10 martie). După care, cel mai probabil de pe locul 8, un duel cu prima clasată la finele celor 22 de etape. Anul trecut, după retur, era vorba de locul 7, aproximativ în urma aceloraşi grupări, de-atunci dispărînd din schemă ProVolei Botoşani şi luîndu-le faţa CSM Ecorec Bucureşti şi SCM U Craiova…

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: