Lugojencele mai au de învăţat Medicina: 3 eşecuri, locul 6

Au luptat din răsputeri, cu evoluţii mult mai bune în 2013, cînd au reuşit calificarea în play-off, venind din urmă, şi au furnizat recent plăcuta surpriză de a o înlătura pe CS Volei Alba Blaj din cursa pentru locul 5, dar în cele din urmă, la capătul a 29 de jocuri în actualul campionat, voleibalistele Lugojului s-au recunoscut învinse în mult prea abrupta ascensiune spre Challenge Cup, căreia CSU Medicina Târgu Mureş i-a pus punct în această seară cu a treia victorie la rînd, 3:1.

CSM Lugoj a pierdut cu 3-0 la meciuri lupta pentru locul 5 şi eurocupe. Aşadar 6 la final în 2013, după clasările tot pe 6 în 2011 şi 7 în 2012

Aşadar mureşencele pe cinci, CSM Lugoj pe 6, ca o bună clasare în elita Divizia A1, iar pentru a pune lucrurile într-o mai clară perspectivă, trebuie spus că elevele lui Bogdan Paul şi-au jucat ultima carte într-un adevărat bastion al voleiului juvenil şi nu numai românesc, Târgu Mureş fiind oraş-gazdă al Centrului Naţional la fileu dar avînd totodată o grupare de senioare garnisită şi cu străine ce menţine ridicată ştacheta la nivelul locurilor 5-6.

După 2:3 şi 0:3 duminică şi luni la Lugoj, astă-seară CSM a cedat şi cu 3:1, după ce şi-a adjudecat primul set, cu 25:19, începînd bine, cu 8:4 şi 16:7.

Ulterior, CSU Medicina a forţat evitarea unui al patrulea meci, ce ar fi avut loc mîine, trecînd cu 25:19 (8:1, 16:9), 25:16 (8:7, 16:12) şi iarăşi 25:19 de o merituoasă şi bravă formaţie de pe Timiş. Care devine astfel a doua cea mai bună grupare de această parte a munţilor…

Într-adevăr, CSM Lugoj mai are de asudat în toate planurile, începînd cu lărgirea bugetului, pentru a aspira la depăşirea uneia ca Medicina, dar clasarea din actuala ediţie poate fi catalogată ca o reuşită în sine.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 8

 


Ultimele articole din categoria Timişene: