Lugojul uită pentru o seară că ar putea picura în sală la o ploaie prea tare: 3:0 CSM, la „Cupa CSM Lugoj”, cu secund-divizionara U Cluj

După o lungă vară fierbinte, în care cu greu au putut fi estompate dificultăţile financiare la pragul reînoirii contractelor voleibalistelor clasate pe locul 6 în 2013, o ploaie mai tare ce anunţă toamna a arătat cât de vulnerabilă este CSM Lugoj cu o săptămână înaintea găzduirii „Cupei Balcanice”, acoperişul sălii „Ioan Kunst Ghermănescu” dând bătăi de cap, ceea ce nu le-a împiedicat pe elevele lui Bogdan Paul să treacă sec de retrogradata din elită U Cluj, cu 3:0.

A fost seara prezentării oficiale a lotului lugojencelor, cu exact o săptămână înaintea demarării competiţiei internaţionale regionale, iar pentru câteva clipe artificiile au înlăturat norii şi gândurile negre legate de ploi, infiltraţii în plafon şi picături pe podea, totul căpătând un aer însufleţitor. Printre scânteierile show-ului, s-a mai uitat de problemele de tot felul.

Lugojul face într-adevăr eforturi susţinute pentru a onora în cât mai bune condiţii calitatea de gazdă a „Cupei Balcanice”, iar „Cupa CSM Lugoj”, organizată la a cincea sa ediţie de vineri până duminică, este o bună repetiţie cu public, atât pentru echipă şi jocul său, cât şi pentru organizatori.

La orele serii, după ce oaspetele TENT Obrenovac şi SCM U Craiova au încheiat un pe muchie 3:2 în favoarea sîrboaicelor, voleibalistele Lugojului au fost introduse în scenă, în frunte cu căpitanul Diana Tătaru, ridicătoare-coordonatoare, pe post cu Cătălina Bosuioc; centri: Ionela Canea, Milica Trojancevic-Tasic, Mădălina Şonda; extreme: Daniela Lupescu, Anca Paşca, Milena Matic, Maria Matei; universali: Ivana Radonjic, Loredana Paşca iar libero Laura Lungu, toate sportivele fiind primite cu aplauze, împreună cu preparatorul fizic Vasile Canea şi antrenorul principal Bogdan Paul.

Francisc Boldea, primarul Lugojului, s-a adresat asistenţei, iar într-un târziu, la o oră mai puţin caracteristică voleiului de la noi, a început şi cel de-al doilea meci al patrulaterului internaţional, o bună verificare pentru echipa lugojeană.

Care, jucând bine, s-a impus cu 3:0 (25:16, 25:15, 25:19). Totuşi, Clujul este doar o retrogradată care a încheiat a 11-a şi ultima dintre prim-divizionarele ce n-au aruncat prosopul, cedând cu 3-0 la partide play-out-ul cu CSM Sibiu. Şi cu un an înainte, terminând pe zece, clujencele jucau în play-out tot cu cele de pe Cibin, fiind atunci întrecute cu 1-3 la meciuri. Aşa încât nu foarte multe concluzii ar putea fi trase dintr-un asemenea meci de reglare a relaţiilor de joc.

Lugojencele revin pe parchet sâmbătă la ora 20, contra Craiovei, după ce de la ora 17,30 se vor duela TENT şi U Cluj. Iar duminică vor lua mai bine pulsul voleiului sârbesc, din care se va prezenta la Cupa Balcanică belgrădeana Zeleznicar, cu ocazia testului cu TENT Obrenovac: ora 11,00, SCM U Craiova – U Cluj; ora 13,00: CSM Lugoj – TENT Obrenovac; ora 15: festivitatea de premiere.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: