Șapte din 23 de jocuri în 5 seturi ale Diviziei A1, cu implicarea lugojencelor. Regine ale succeselor cu 3:2

CSM Lugoj a încheiat în această după-amiază parcursul în returul Diviziei A1 de volei feminin prin a trece cu 3:2 de gazda turneului cu meciuri zi de zi începând de vineri, CS Rapid București, timișencele obținând astfel și cea de-a patra victorie în 5 seturi din actuala ediție de campionat, față de cele 3 eșecuri înregistrate în decisiv, cu mențiunea că bănățencele au fost într-adevăr implicate în aproape o treime din totalul întâlnirilor care au necesitat mai mult de 4 seturi în sezonul regular tur-retur, 7 din 23 de asemenea partide în cele 22 de etape. ”Vișiniile” din capitală au câștigat setul inaugural iar în prelungiri pe cel de-al patrulea, 29:27 și 2:2, dar vizitatoarele net mai bine clasate s-au detașat în decisiv, 7:15, semnând al treilea triumf în tot atâtea zile.

Cu locul 5 după retur deja asigurat în urma victoriilor la zero de vineri și sâmbătă, CSM Lugoj a învins astăzi de la ora 14 în deplasare în jocul televizat cu CS Rapid, duel care a durat mai bine de două ore, cu mai multe răsturnări de situație, fruntașa grupei a II-a valorice din zona locurilor 5-8 întrecând-o clar în decisiv pe cea mai bine clasată formație din cea de-a treia grupă valorică, a pozițiilor 9-12.  

Întâlnindu-se echipele care au jucat printre cele mai multe partide în 5 seturi în acest campionat, bănățencele de 6 ori până la ora de start a acestei dispute, dintre care 3 câștigate, iar rapidistele de 5 ori, însă o singură dată victorioase, cu 6 asemenea meciuri și în dreptul lui CSO Voluntari 2005 și a lui CSU Belor Galați, nu era exclus ca în acest caz să fie din nou vorba despre o confruntare prelungită în decisiv, ceea ce s-a și întâmplat datorită revenirii ”vișiniilor” în setul 4.

Învingătoare sâmbătă seară printr-o răsturnare de scor de la 0:1 la 3:1 cu CS ”U” NTT Data Cluj, pe seturi 19:25, 25:12, 25:18, 25:19, CS Rapid a avut tăria de a reveni în această după-amiază, evitând o înfrângere în 4 seturi în fața timișencelor mai bine clasate. 

Fără set pierdut vineri și sâmbătă, CSM Lugoj l-a pierdut pe cel inaugural duminică, abordat în sextetul Balintoni, Zelenovic, Koprivica, Kanac, Georgiana Popa, Kocic, în care a câștigat primele mingi, inclusiv cu ași, dar s-a lăsat surprinsă de gazdele din capitală, la start în alcătuirea Sobo, Radu, Silva, Postea, Rogojinaru, Magnani Hage, desprinse cu 25:17 în 22 de minute de joc efectiv.

Lugojencele s-au întrebuințat serios pentru a egala la seturi, 25:19 după 27 de minute de joc efectiv, adjudecându-l apoi categoric pe cel de-al treilea, cu 25:13, la doar un pas de victorie. Amânată în setul 4, de departe cel mai disputat și echilibrat, în care bucureștencele au salvat mingi de meci, reușind egalarea, 29:27 după nu mai puțin de 33 de minute de joc efectiv.

Eforturi resimțite în cel decisiv, dominat clar încă din capul locului de elevele lui Segrt, Grbic și Canea, 3:0, 5:1, 8:2, 11:4, la care Măcicășan a solicitat timeout, fără însă a putea evita implacabilul, 12:5, 13:5, 13:7, ultimele două puncte pentru CSM fiind câștigate de Georgiana Popa, principală realizatoare a învingătoarelor dintre românce, respectiv Savu, din blocaj… 15:7.

Victorie cu 3:2 după 117 minute de joc efectiv, de partea fericită a lucrurilor, după ce luna trecută, tot în zona capitalei, în Ilfov, CSM Lugoj pierdea cu 3:2 în zile consecutive, cu CSO Voluntari 2005 și CS Medgidia. În schimb aproape două luni de la notabilul 3:2 acasă cu pe-atunci liderul imbatabil CSM Târgoviște, lugojencele mai câștigând tot în 2021 în 5 seturi și contra dinamovistelor, în turneul inaugural de la Blaj. 

Cât despre celelalte meciuri ale lor tot în 5 seturi, la fine de noiembrie 2020 în Ilfov, în zile consecutive, 3:2 pentru CS Știința Bacău dar și un 3:2 victorios cu gazda din Voluntari, autoare și aceasta a patru succese cu 3:2 în 6 asemenea întâlniri. Astfel enumerate, toate cele 7 întâlniri în 5 seturi cu implicare lugojeană…

Cât despre celelalte 9 victorii ale lor, 7 au fost obținute cu 3:0 și două cu 3:1, nu mai puțin de 16 fiind succesele lui CSM Lugoj în sezonul regular, față de numai 4 înfrângeri pe teren, două fiind înregistrate la ”masa verde”, fără joc.

De fapt, bănățencele au încheiat returul cu 5 triumfuri la rând, cel de astăzi fiind conturat în special grație realizărilor lui Kocic și Zelenovic, cu 23 respectiv 22 de puncte, completate de Koprivica cu 16 puncte, Popa cu 11 și Kanac cu 7, pe când din efectivul mai larg al rapidistelor au punctat mai adesea Rogojinaru (16) și Radu (14).

Și urmează disputele zonei 5-8, cu băcăuancele, gălățencele și cele din Voluntari. Pierderea locului 4, dată de eșecurile tur-retur cu CS Medgidia, cu 1:3 acasă pe 22 noiembrie și 3:2 pe teren neutru în Ilfov luna trecută, care au cântărit decisiv, chiar dacă timișencele au reușit să treacă o dată cu 3:2 de două ocupante ale podiumului, Dinamo și CSM Târgoviște.

Rezultatele din weekend în Divizia A1 Feminin și clasamentul sezonului regular, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 6

 


Ultimele articole din categoria Volei: