Paul: „Cu acelaşi lot, va creşte eficienţa construcţiei atacului”

Anul trecut pe vremea asta, revenea în elita voleiului feminin. Acum se pregăteşte de Cupa Balcanică, după un sezon încheiat pe locul 6 şi o participare în Final Four al Cupei României. Timişoara, spre ruşinea ei, nici măcar n-are echipă de liga a doua, dar CSM Lugoj prosperă din puţin, cu o conducere oferind un exemplu bun de urmat şi un antrenor, Bogdan Paul, care mizează pe continuitate pentru consolidarea în Divizia A1. Mai jos, un fragment din dialogul purtat cu strategul bunei înălţări la fileu a lui Diana Balintoni şi compania, întreaga convorbire fiind publicată în rubrica INTERVIU, din josul primei pagini.

www.sporttim.ro: Care compartiment respectiv fază a jocului au funcţionat cel mai bine şi unde aţi întâmpinat cele mai mari neajunsuri?

Bogdan Paul: Cred că cel mai bine am soluţionat faza defensivă, compusă din blocaj şi apărare. Mai avem de lucrat la construcţie pe faza I, cât şi la primirea serviciului. Dacă vom păstra aproximativ acelaşi lot, cred că relaţiile de joc se vor cristaliza iar eficienţa construcţiei atacului va creşte semnificativ.

www.sporttim.ro: Rememorează te rog un aspect sau o fază din cel mai bun joc al fetelor respectiv explică acea tristă înfrângere de la Piatra Neamţ.

Bogdan Paul: Încep cu partea a doua a întrebării… La Piatra Neamţ am prestat un joc bun, pe care sincer nu credeam că avem puterea să îl câştigăm. Din păcate, maniera în care am pierdut a fost lamentabilă. Cred sincer că lipsa de experienţă competiţională la nivel ridicat este motivul pentru care nu am reuşit să gestionăm corect acel final de set 5. Nu cred că, dacă ne vom regăsi pe viitor în aceeaşi situaţie, vom mai rata o asemenea oportunitate. Să nu uităm că lotul pe care l-am avut la dispoziţie este foarte tânăr şi care trebuie să treacă şi prin situaţii de acest gen pentru a se maturiza. Întorcându-mă la prima parte, cred că un moment din acest sezon trebuie rememorat: ultimul punct al meciului 3 din play-off de la Botoşani. Bucuria pe care au degajat-o aceste fete când au câştigat ultimul punct nu poate fi exprimată în cuvinte. A fost momentul lor de răzbunare pentru toate frustrările pe care le-au trăit în acea sală, pentru toate frustrările pe care le-au trăit în cele aproximativ 1000 de ore de pregătire, a fost momentul lor de glorie. L-au meritat din plin!

Întregul dialog, în rubrica INTERVIU.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 12

 


Ultimele articole din categoria Volei: