Pierzătoare la ”masa verde” în București și acasă, CSU UV Timișoara câștigă sub Tâmpa primul set cu dejenii

Un simulacru în constrângerile dictaturii farsei ”Covid-19” care a indus ramurii la fileu împărțirea cu nonșalanță a unor rezultate la ”masa verde” nu pe criterii sportive ci din puțuri ale gândirii tehnocratice, a se citi lansată cu întârziere dar și cu numai 8 participante la start dintre protagonistele precedentei ediții a elitei, lansare sub forma unor bizare turnee triunghiular și nu numai care abia au strâns luna aceasta 5 respectiv 9 întâlniri în primele două reuniuni, Divizia A1 de volei masculin a izbutit totuși performanța de a nu o prinde luna decembrie fără ca toate protagonistele să nu bifeze măcar două apariții pe teren, fapt consemnat în această după-amiază la Brașov și în contul universitarilor galben-albaștri de pe Bega. Care debutau pe 8 noiembrie în capitală, pierzători cu 3:0 cu Dinamo, fără însă a mai apuca ulterior să joace, arși cu eșecuri cu 3:0 la ”masa verde” în captivitatea vânătorilor de ”pozitivi”, atât în București cât și luni la Timișoara, strânsoare din care CSU UVT a scăpat și și-a adjudecat astăzi de la ora 16 setul inaugural al disputei cu CS Unirea Dej, o altă pățită în plasa pescarilor de ”pozitivi”. 

Frumosul sport la fileu suferă în strânsoarea corsetului dictaturii în devenire, sport la cheremul politicului jucându-se de-a binele populației cu pârghiile medicale unse în bănoasă funcțiune de ditamai achiziții publice sub false pretexte, astfel încât doar CS Dinamo fusese fericita participantă la un total de 4 jocuri din primele două turnee, majoritatea echipelor din ”A1” masculin alegându-se până înaintea acestui weekend cu câte trei partide fiecare iar CS Unirea Dej, CS Știința Explorări Baia Mare și CSU Știința București cu câte două, în vreme ce CSU UV Timișoara cu una singură.   

O revenire totuși la fileu după aproape 3 săptămâni, ca o victorie în sine, și cu ceva mai mulți componenți în lot decât cei 9 aliniați în prima decadă din noiembrie în capitală, de astă dată ceva mai aproape de normalitate.

De partea cealaltă a fileului, CS Unirea Dej, care pierdea la ”masa verde” chiar ambele partide ale turneului inaugural, programate cu campioana Arcada Galați și combinata CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău, câștigându-le în schimb pe cele din reuniunea a doua, 3:1 vinerea trecută cu CS Știința Explorări Baia Mare, care reacționa abia în setul 3, și 3:2 duminică împotriva lui CS Dinamo București, care a condus cu 0:1 și 1:2 dar a resimțit problemele de efectiv induse de aceeași vânătoare de ”pozitivi”. 

Dejenii mai jucau însă și aseară de la ora 19, în inaugurarea turneului triunghiular de sub Tâmpa, lichidând însă rapid conturile în dauna gazdei nou-promovate CSU Brașov, 15:25, 16:25, 16:25 în 67 de minute de joc efectiv, antrenament pe puncte dar fără public. 

Iar favorita s-a impus și în această după-amiază, 3:1 de la 0:1 cu CSU UV Timișoara, pe seturi 23:25, 25:10, 25:17, 25:17, într-un duel încheiat în mai puțin de două ore, mai exact în 94 de minute de joc efectiv, meciul având cu adevărat un istoric prin prisma setului inaugural. Bănățenii s-au bazat sub Tâmpa pe Reitmayer, Rodina, Călin, Bădiceanu, Cazacu, Moraru, Drăgan, Micu, Vîrlan și liberoul Maier, sub îndrumarea antrenorului-jucător Sorin Schiesz, fără a rezista însă cu adevărat ardelenilor, întinși în primul set, cu durata de 27 de minute de joc efectiv.

Timișorenii au în schimb șansa victoriei duminică de la ora 12 în compania gazdei CSU Brașov, la încheierea triunghiularului contând drept turneu cu numărul 3, cu mențiunea că voleibaliștii de sub Tâmpa au smuls tare puține puncte în înfrângerile cu 3:0 din primele două reuniuni, 35 craiovenilor, 38 gălățenilor respectiv 32 steliștilor. 

Iar săptămâna viitoare CSU UVT va juca în nord-vestul Ardealului, în turneul următor al turului, sâmbătă cu CS ”U” Cluj și duminică 6 decembrie cu CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău.

Tot ieri, în ziua inaugurală a turneelor 3, campioana Arcada s-a impus acasă cu 3:0 în fața dinamoviștilor, în 68 de minute de joc efectiv la Galați, Niels Klapwijk reușind 16 puncte pentru dunăreni iar Sestan și Talpă câte 12 fiecare.

Rezultatele și programul celor 10 jocuri de vineri până duminică din turneele 3 la masculin, pe coloana clasamentelor. CSM Lugoj intră duminică în febra turneelor 4 din Divizia A1 de volei feminin, ale căror prime rezultate sunt enumerate pe aceeași coloană a datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: