Prim-divizionarele Timișului, învinse acasă fără punct

Final de retur pe scut pentru grupările bănățene din elita la fileu, CSM Lugoj câștigând în această seară setul inaugural al meciului cu campioana CSM Volei-Alba Blaj, învingătoare în următoarele trei, ceea ce n-a schimbat datele problemei, timișencele pe locul 5, vizitatoarele în fruntea Diviziei A1 la intrarea în play-off, după ce în Timișoara nou-promovata CS UVT a mai înregistrat un eșec cu 0:3, tot cu o formație din Ardeal, CS Unirea Dej, voleibaliștii de pe Bega urmând a aborda faza play-out a locurilor 7-10 de pe ultima poziție.

Asigurându-și miercuri seară la Galați poziția a cincea în sezonul regular al Diviziei A1 de volei feminin, lugojencele au primit sâmbătă de la ora 18:30 vizita liderului campion câștigător săptămâna trecută cu 3:0 la încheierea grupei din CEV Champions League, CSM Volei-Alba Blaj impunându-se și în Timiș, dar abia după ce a pierdut în prelungiri setul inaugural, totul la capătul a o sută de minute de joc efectiv, în patru seturi.

Campioana din Blaj a învins în cupele europene la mijlocul săptămânii trecute cu 3:0 pe Vasas Obuda Budapesta, a doua lor victorie consecutivă în grupa patrulater respectiv a treia în patru etape, insuficient însă pentru a pătrunde în sferturile CEV Champions League la volei feminin, ci doar pentru a o egala la puncte și setaveraj pe Nantes VB, în fața căreia se revanșa cu un 3:1 în oglindă în penultima rundă, așa încât formația din ”Mica Romă” și cea din Franța au completat parcursul umăr la umăr, cu câte 3 succese și setaverajul 10:11. Diferența, la punctele câștigate în cele 6 meciuri, 469 cele din Hexagon, cedând cu unul în plus, numai 446 campioanele României, cedând 472.

Sferturile vor reuni 3 cluburi din Istanbul, Fenerbahce Opet – Igor Gorgonzola Novara, Dinamo Moscova – VakifBank Istanbul, Savino del Bene Scandicci – Eczacibași VitrA și Allianz MTV Stuttgart – Carraro Imoco Conegliano, grupare italiană în fruntea seriei în care au jucat voleibalistele din Blaj.

Câștigătoare înainte de termen ale sezonului regular, cu o singură înfrângere cu 2:3 în 20 de etape, elevele lui Darko Zakoc au menținut ștafeta la înălțime prin a răsturna scorul în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, 20:25, 23:25, 19:25, după ce CSM Lugoj tranșa favorabil setul inaugural, cu 27:25.

Puține formații au smuls măcar un set ardelencelor în returul din 2020, clujencele tot unul, sub Feleac, iar CSM Târgoviște chiar două miercuri seară la Blaj, cu mențiunea că CSM Volei-Alba s-a mai impus pe linie în deplasare în aceste ultime două luni în ”A1” la Pitești, Cluj, Bacău și astăzi la Lugoj. Iar tot numai 4 seturi risipea campioana din Blaj și în turul din toamnă, unul la Medgidia iar trei la Târgoviște, unde pierdea cu 3:2. Pe de altă parte, urmăritoarea sa din clasament, CS Dinamo, a cedat tur-retur la zero favorite din frunte.

Cât despre CSM Lugoj, elevele lui Ugljesa Segrt au încheiat sezonul regular cu un bilanț echilibrat, zece victorii și zece înfrângeri, fapt valabil și pentru returul din 2020, cinci succese și cinci eșecuri, pierzând și pentru a treia oară luna aceasta pe teren propriu, dar nu tot cu 0:3, precum cu dinamovistele și băcăuancele. Una peste alta, a fost al 12-lea meci jucat de bănățence pe două fronturi din 11 ianuarie 2020, în șapte săptămâni, sezonul continuând cu alte 10 apariții până în 25 aprilie, tur-retur în play-off-ul zonei 1-6, cu începere din weekend-ul viitor.

Nou-promovații din Timișoara vor continua în play-out-ul zonei 7-10 în Divizia A1 de volei masculin, după ce au încheiat returul pe ultima poziție, a zecea, cu numai 7 seturi adjudecate în cele 18 apariții din sezonul regular, una singură câștigată, acasă cu cei din Câmpia Turzii, la egalitate de puncte la final dar superiori ca raport al setaverajului.

Ultimul eșec al bănățenilor, astăzi de la ora 17:30, acasă cu CS Unirea Dej, confortabil pătrunsă de pe locul 5 în play-off, pe seturi 19:25, 22:25, 22:25, replica ”lanternei roșii” fiind notabilă dar insuficientă în 67 de minute de joc efectiv. 

CSU UV a smuls un singur punct în înfrângerile din retur, în chiar prima dintre cele 4 reprezentații pierdute la Timișoara, 2:3 cu CS Știința Explorări Baia Mare în ianuarie, în plus smulgând încă un set, în eșecul de la Buzău. Dar numai înfrângeri în 2020 pentru galben-albaștri., care mai au parte de 6 meciuri tur-retur în play-off în martie, începând de săptămâna viitoare. Și cu mențiunea că bănățenii nu vor retrograde, dat fiind numărul redus al prim-divizionarelor participante în actual ediție a elitei masculine: 10.

Dejenii s-au redresat pe Bega după ultimele două eșecuri în fața unor trupe din careul fruntaș, fiind al doilea succes în deplasare pentru Unirea în 2020, după un 2:3 la Cluj.

Rezultatele ultimei etape din retur în Divizia A1 la feminin și masculin, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: