Raşca,CSŞ Bega: „Ce-ar fi fost pentru Primărie o hârtie în plus?”

Chiar aşa! Scriam deunăzi despre omisiunea de către municipalitate cu ocazia „Zilelor Timişoarei” de a decerna un premiu de excelenţă în sport echipei de minivolei CSŞ Bega, vicecampioană naţională, şi ne-au scris şi cititorii pe această temă, iar rândurile noastre măcar au ajuns sub ochii edililor, după cum ne-a confirmat Romulus Raşca, preşedintele clubului sportiv şcolar din zona Circumvalaţiunii, care le-a trimis personal pentru a atrage atenţia oficialităţilor în ideea reparării gafei cu ocazia unei a doua premieri, miercuri, în sala de consiliu a Primăriei.

„Explicaţia lor a fost că premiază doar juniorii, maxim cadeţii”, a spus profesorul Raşca, adăugând când a venit vorba de categorii de vârstă, pe care s-ar fi făcut aşadar diferenţierea: „Le-am dat circumstanţe atenuante în privinţa omiterii noastre pe când au premiat totuşi junioarele V din handbal, prin faptul că LPS Banatul a devenit campioană, iar CSŞ Bega, la minivolei, doar vicecampioană. Dar ce-ar fi fost pentru ei o hârtie în plus acolo!? Se pare totuşi că miercuri vor fi invitaţi la Primărie antrenorul şi căpitanul CSŞ Bega”.

Şi-aşa voleiul este văduvit în Timişoara, ca multe alte discipline sportive, când vine vorba de susţinerea sa materială şi financiară, ba chiar morală, la meciuri. Atunci măcar la capitolul festivism, unde ne ţinem totuşi cocoşi, să menţionăm performanţele unor concitadini de-ai noştri, aşa, de ochii lumii dacă nu din convingere. Păi nu, stimabililor?

Dacă tot o faci, fă-o până la capăt, a fost concluzia noastră comună, iar scuza cu juniorii, maxim cadeţii, nu ţine în ideea în care lotul timişorean de minivolei, alcătuit din 10 eleve născute în anii 1998, ´99 şi 2000 şi pregătite de profesorii Ciprian Dîrnescu şi Cerasela Şerban, n-a fost mai mic ca vârstă şi nici în privinţa nivelului în cadrul sportului juvenil, patru în volei, decât celui medaliat cu bronz al poliştilor antrenaţi de Sorin Vlaicu la nivelul Campionatului Naţional de juniori D, palierul patru în fotbalul juvenil, cu elevi născuţi în 1998 şi ´99, şi care au urcat sâmbătă seară pe scena din Piaţa Unirii, şi bravo lor!, şi nici micuţelor handbaliste campioane naţionale de la LPS Banatul, triumfătoare la junioare V, minihandbal, cu o echipă alcătuită din jucătoare născute în 2000 şi 2001. Iar dacă era vorba doar de „juniori, maxim cadeţi”, atunci nici băieţii de la CSŞ Bega, campioni naţionali în Divizia Speranţe, a treia între categoriile de vârstă ale voleiului de juniori, după… juniori şi cadeţi, n-ar fi avut loc în accepţiunea iniţiatorilor festivităţii. S-ar putea ca denumirea minivolei, care reprezintă a patra categorie de vârstă în voleiul juvenil, să-i fi derutat pe împărţitorii recunoştinţei nu prea multora.

Dar iată despre cine este vorba, vicecampioanele naţionale, iar unele dintre nume v-ar putea atrage atenţia cu o sonoritate cunoscută… Lea Rancz, fiica fostului fotbalist timişorean Rudi Rancz, a fost desemnată cea mai bună ridicătoare a turneului final în care CSŞ Bega a pierdut cu 3:2 ultimul act al întrecerii din Bucureşti, Alexandra Cauc şi Teodora Cotumbianu remarcându-se totodată printre cele mai complete respectiv bune trăgătoare ale competiţiei derulate în 20-22 mai. Remarcabil, cele 3 junioare au fost titulare şi în turneul final desfăşurat cu o săptămână înainte la categoria imediat superioară de vârstă, Divizia Speranţe, în care elevele antrenate tot de profesorul Dîrnescu s-au clasat pe locul 4, pierzând semifinala şi finala mică a întrecerii. Codruţa Dragomir, Andreea Cincă, Tania Gligorovici, Cibel Catargiu, Denisa Sfetescu, Flavia Anghel şi Andrea Pascotă au întregit lotul vicecampioanelor naţionale. Şi apropo de competitivitatea pe mai multe planuri, la nici o săptămână după ce conducea CSŞ Bega pe podium la Bucureşti, profesorul Ciprian Dîrnescu se accidenta evoluând pentru Timişoara în sextetul Universităţii, ce repromova atunci în elita voleiului masculin, la Galaţi. De prisos de spus, legat de grija capitalei Banatului faţă de sport şi sprijinirea grupărilor sale, că, în lipsa oricărei persoane cu responsabilităţi în acest sens din cadrul delegaţiei galben-albaştrilor, compusă doar din antrenor şi voleibalişti dintr-o evidentă lipsă de fonduri, Dîrnescu a sfârşit pe un pat de spital din celălalt capăt de ţară însoţit doar de profesorul Grădinaru şi coechipieri…

Şi o reamintire, conform cititorilor noştri: „3 din fetele care au adus argintul anul acesta la minivolei, anul trecut au luat bronzul la minivolei, iar anul acesta au obţinut locul IV la turneul final de junioare I, locul IV la turneul final de Speranţe, locul I la turneul internaţional din Olanda, precum şi cupa pentru cea mai bună echipă a turneului, iar una dintre ele a fost anul trecut convocată la lotul naţional de Speranţe. Oare ele nu merită să fie aduse în centrul oraşului? Cu ele nu ne mândrim? De ce, dacă au premiat locul III şi locul II, de fetele de la minivolei nu a amintit nimeni? Deşi sunt generaţia ´98, au reuşit cu succes să îşi ajute coechipierele care au fost cu 2-3 sau chiar 4 ani mai mari decât ele”.

Dar iată şi nota comunicativă a municipalităţii în privinţa acordării premiilor de excelenţă în sport celor mai bune echipe de juniori care s-au remarcat în anul competiţional  2010-2011: „Sambata 30.07.pe scena de spectacole din Piata Unirii au fost onorate, in fata publicului timisorean, cele 9 echipe care vor primi de Ziua Timisoarei, in 3 august, in cadrul Sedintei festive a Consiliului Local, Diplome de Excelenta din partea dlui Primar Gheorghe Ciuhandu.

Aceste echipe de juniori sunt  nominalizate pentru performanţele sportive deosebite obtinute: titluri de campioane nationale, respectiv vicecampioane si medaliate cu bronz ale României la categoria lor de vârstă. Ele reprezinta discipline sportive olimpice , jocuri sportive avand un istoric de palmares si traditie in Timisoara: fotbal, baschet, handbal, volei.

Sportivii acestor echipe sunt componenti de baza ai echipelor nationale de tineret si juniori ale Romaniei. Rezultatele lor sportive ne îndreptăţesc să avem încredere în viitorul sportului timişorean. Toate aceste echipe sunt finanţate din bugetul local al Municipiului Timisoara.

Din partea Municipiului Timisoara au facut premierea: dl. Primar Gheorghe Ciuhandu; dl. Viceprimar Adrian Orza; dl. Consilier Ionel Bungau; dl. Consilier Mihai Costa”.


Acest articol a fost publicat în Juniori, Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Raşca,CSŞ Bega: „Ce-ar fi fost pentru Primărie o hârtie în plus?”

 1. printu" spune:

  „Aceste echipe de juniori sunt nominalizate pentru performanţele sportive deosebite obtinute”-GH CIUHANDU

  E clara treaba, echipa de minivolei, prin rezultatul obtinut nu a facut o performanta sportiva deosebita, de care edilii sa fie mandri.

  • amelia spune:

   Ieri, miercuri, in sedinta festiva a Consiliului local Timisoara, s-a facut DREPTATE!. Fetele si antrenorii lor si-au primit aprecierile si premiul bine-meritat . Degeaba au incercat sa gaseasca scuze pentru ca au omis sa premieze in simbata in centru vicecampioanele, raul era facut, suferinta fetelor inca dainuie in sufletul lor dar … „un sut in fund – un pas inainte” …. aceasta gresala a facut ca fetele sa si doreasca si mai mult un loc pe cea mai inainta treapta a podiumului.
   Nimeni din cei indreptatiti sa o faca nu au venit in sala de sport a CSS Bega sa vada cita munca si cita sudoare curge pe fata acestor fete micute. Fetitele fac zilnic cite 2 antrenamente si niciodata nu s-au plins de oboseala, dureri si nici nu si-au dorit sa mearga la shoping prin mall.
   Nici macar la meciuri nu calca insala de sport si se bat cu pumnii in piept ca sunt miindri de performantele sportivilor din Timisoara.
   Pacat domnilor! Aveti tineri valorosi, aveti copii talentati …ar trebui sa le acordati mai mult interes si sprijin lor si antrenorilor carora le datoreaza performantele obtinute.

 2. Volei spune:

  Buna ziua.

  Felicitari fetelor pentru titlul de vicecampioane la minivolei!
  Ca o sugestie pentru viitor: cand faceti un articol bazat pe declaratia mamei uneia dintre aceste minunate fete, va rog sa va interesati daca cele spuse sunt confirmate de realitate.
  Astfel, CSS Bega Timisoara nu a luat locul IV la junioare I, nici nu a fost prezenta la turneul final. La cadete, au luat locul 6 din 6 echipe prezente la turneul final, iar la sperante, informatia e corecta, respectiv locul 4.
  In rest, de acord cu amelia in ceea ce priveste implicarea autoritatilor in acest sport.
  De asemenea, felicitari baietilor pentru promovarea in liga I !!!

  • Bună ziua şi mulţumim pentru comentariu şi sesizările pertinente. Într-adevăr, ne-am luat duşi de val şi ne-am încurcat în ierarhii, între diversele categorii juvenile. Mea culpa. Vom fi mai meticuloşi pe viitor, încă o dată mulţumim şi toate cele bune!

   • amelia spune:

    Mea culpa de asemenea. Ai dreptate, gresala e a mea… cind am spus locul IV junioare I m-am referit la turneul semifinal – caci la tuneul final de junioare 1 nu au participat – dar eram prea contrariata de nedreptatea facuta fetelor incit nu mi-am dat seama. De turneul final al cadetelor nu m-am legat, acolo a participat o singura fata din cele 3 care au fost in lotul de minivolei, sperante si junioare I, iar la sperante, da, cu certitudine o spun, ca au luat locul IV la turneul final.
    In plus, vreau sa subliniez ca meritul pentru obtinerea titlului de vicecampioana nationala nu se atribuie strict celor 3 fete ci intregului lot al echipei de minivolei. Diferenta e ca cele 3 au avut ocazia sa fie si in lotul de sperante si junioare 1. Toate fetele care au participat la turneul final de minivolei si antrenorii lor merita pe deplin FELICITARILE NOASTRE!.. impreuna au muncit, au luptat si au cistigat.
    Pe de alta parte, desi nu trebuie sa ma justific, totusi o spun cu sinceritate ca nu am dat numele fetelor si nu am m-am oprit strict asupra performantelor fiicei mele, tocmai pentru ca sunt constienta de faptul ca toata echipa merita aprecierea … reusita sau esecul unei echipe nu se datoreaza doar unei singure jucatoare.
    Fetele echipei de volei de la CSS BEGA, indiferent de nivelul la care joaca sunt unite si singurul lor scop este VICTORIA. Daca se intimpla sa mai si piarda asta nu face decit sa isi doreasca sa munceasca mai mult si sa cistige fiecare meci. Isi doresc ca numele lor sa fie rostit cu mindrie.
    Inca o data mii de scuze pentru gresala facuta insa NU A FOST FACUTA INTENTIONAT daca nu ar fi fost sesizata nici acum nu mi-as fi dat seama ca am facut o gresala … nu m-am gindit ca o sa creez probleme de credibilitate domnului redactor caruia ii respect munca si ii multumesc pentru ca „prin puterea penitei” reuseste cu succes sa atraga atentia tuturor asupra acestui sport.
    Felicitari fetelor! Felicitari echipelor de volei – fete si baieti de la CSS BEGA . Mult succes in anul competitional 2011 – 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: