Recul. Cu multipli foști medaliați la 3 categorii de vârstă, CSȘ Bega e eliminată, ultima, încă înaintea turneului final al Diviziei Juniori

Un mic șoc în voleiul juvenil timișorean, CSȘ Bega părăsind competiția Campionatului Național FRV la fileul masculin al Diviziei Juniori, pentru categoria 1996-1997, încă înaintea fazei finale, după ce câțiva dintre actualii componenți deveneau în sezoanele precedente dubli vicecampioni naționali sau chiar câștigători ai titlului pe țară la grupe inferioare de vârstă, dar și la cea mai mare, ”Juniori”.

sigla css bega

 

Astăzi, la Toplița, CSȘ Bega Timișoara a încheiat a patra și ultima una dintre cele 4 serii patrulater ale fazei semifinale în Divizia Juniori, vârf al piramidei juvenile, suferind așadar un semnificativ recul de la un an la altul, după ce în 2014, cu unii dintre actualii componenți, devenea vicecampioană națională, deși respectivii se aflau în primul an de activitate la respectiva categorie de vârstă.

Fără jocuri de campionat în picioare încă din îndepărtatul 8 februarie, când încheiau parcursul în seria preliminară vestică pe locul 1, cu 7 victorii și un eșec cu 2:3, și un avans de 5 puncte față de CS Metalul Oțelu Roșu respectiv 8 în comparație cu LPS Bihorul Oradea, elevii lui Aurelian Cîrdu au ieșit din cursă încă după primele două apariții în turneul semifinal de la Toplița, cedând sâmbătă cu 1:3 celor de la LPS Bihorul, orădeni care îi urmau la mare distanță în calificări, iar duminică printr-un 0:3 cu gazda CSȘ. Paradoxal, odată ieșiți din calcule, timișorenii s-au impus abia la spartul târgului, astăzi, 3:0 cu CSȘ Zalău, care era deja cu sacii pentru finale în căruță, după victoriile din primele două zile.

Notabil este faptul că cele 4 turnee semifinale la nivel național au fost amânate cu circa o lună de zile, pentru această perioadă, 18-20 aprilie, pauza competițională nefiind deloc prielnică.

Între juniorii eliminați cu această ocazie la Toplița se regăsesc și foștii campioni naționali în Divizia Speranțe, în 2011, ulterior vicecampioni naționali în Divizia Cadeți iar apoi și în Divizia Juniori, anul trecut, în fiecare dintre cazuri sub bagheta lui Dan Mihai Jitaru, și anume frații Marius și Mircea Roșu, Kaburek și Călin, în frunte cu căpitanul Bădiceanu, unii dintre ei căpătând în acest sezon și experiență competițională divizionară în liga a II-a de seniori, cu CSU Politehnica Timișoara.

La semifinalele de juniori din acest an, cvintetul cu experiență la acest nivel a fost completat de Talpaș, Baciu, Anghioiu-Dincă și Poleac, jucători care vor fi convocați și în formația de cadeți a ”Begăi”, pentru participarea peste numai câteva zile în turneul semifinal național al Diviziei Cadeți la Baia Mare, în compania grupărilor ardelene din Dej, Blaj și capitala Maramureșului.

Amânarea semifinalelor la juniori ar avea de-a face cu participarea României la Campionatul European U19, la Sakarya, în prima decadă a acestei luni, când ”tricolorii”, printre care și timișoreanul Ovidiu Darlaczi, cooptat în urmă cu câțiva ani de campioana națională juvenilă de la malul mării, Tomis, au cedat în serie cu 1:3 celor din Spania, Cehia, Bulgaria și Turcia, dar și cu 0:3 Germaniei, încheind astfel pe ultimul loc, fără nici un punct, una dintre cele două grupe a câte 6 naționale la turneul final.

LPS Bihorul Oradea, deși cu eșecuri tur-retur în preliminarii contra timișorenilor, cu 3:1 în Sala Profesor Mircea Albu și 3:0 pe Crișul Repede, au obținut astăzi calificarea între cele mai bune 8 din țară, grație unui 3:2 cu 17:15 în tie-break în dauna gazdei CSȘ Toplița.

Se poate așadar concluziona că ieșirea din scena sistemului juvenil a unei părți de generație de excepție, multiplă laureată, este undeva pe ușa din dos, pe ultimul loc în faza semifinală, după 4 ani remarcabili și încununați de victorii aproape pe linie cu 3:0 la nivelul superior al întrecerilor finale. Un moment de reflecție pentru mai marii de la CSȘ Bega în privința mai ales a ceea ce au avut în colectiv, în persoana lui Dan Jitaru, care a conturat în prima parte a deceniului o formulă trăznet și de succes și cu unii dintre acești adolescenți, dar și cât au pierdut…

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Juniori: