Regula casei. Mereu la barajul de promovare în Divizia A1

CSU UV Timișoara va juca în a doua decadă a lunii viitoare, peste două săptămâni, în turneul play-off al Diviziei A2 de volei masculin, patrulater la finele căruia primele două clasate vor accede în elita ”A1”, în care bănățenii au evoluat în ediția anterioară, ca înlocuitori ai celor din Caransebeș, retrași de la start în urma câtorva campanii petrecute în primul eșalon. Galben-albaștrii s-au calificat la barajul din 12-14 aprilie prin a trece cu 3:0 de toate cele 3 oponente din play-off-ul de la Zalău al seriei vestice, urmând a se reîntâlni din nou cu sălăjenii, precum și cu primele două clasate în ”Est”, SCM Gloria Buzău și Rapid București.  

Timișorenii n-au cedat nici un set în cele 8 jocuri din sezonul regular iar în barajul din Sălaj al fazei play-off în Divizia A2 Vest au exersat câștigarea meciurilor în 3 seturi, cedând cele mai multe puncte în partida inaugurală cu vecinii de la CS ProVolei Arad, 25:20, 25:20, 25:19.

Cel mai clar s-au impus în dauna gazdei ACS Volei Club Zalău 2015, 25:10, 25:15, 25:19, iar în cea de-a treia apariție au trecut la 19, 15 și 21 de CSU Brașov, intrată în play-off după un duel al ocupantelor locurilor 4 și 5 după retur.

O calificare aproape la pas a timișorenilor îndrumați de Sorin Schiesz, de aceeași manieră avansând în Divizia A2 Est și SCM Gloria Buzău, prin 3 victorii cu 3:0 în patrulaterul play-off al seriei, după ce încheia returul cu două înfrângeri, la un punct în urma lui CSU Știința București. Buzoienii vor fi însoțiți la barajul de promovare de CS Rapid, bucureștenii dispunând cu 3:2 de concitadinii de la CSU Știința și cu 3:1 de CSM Suceava.

Universitarii de pe Bega revin astfel după 2 ani în turneul de promovare în prima divizie, în 19-21 mai 2017 câștigând jocul inaugural al barajului din Maramureș, 3:0 cu CSM Suceava, dar pierzând apoi cu viitoarele promovate de pe primele două locuri, 3:1 pentru CSȘ2 Baia Mare și 3:0 pentru Dinamo. Timișorenii mai jucau la baraj în acest deceniu și în 2011, atunci cu succes la Galați, dar și în 2013, tot cu succes și tot la Galați, fără însă a-și apăra locul adjudecat în ”A1” din considerente financiare, revenind apoi an de an la baraj, în 2014, 2015, 2016 și 2017.

Din seria vestică vor fi însoțiți la turneul de promovare de zălăuani, care au obținut două victorii cu 3:2, prima prin a trece cu 30:28 în setul I de CSU Brașov, care egala de la 2:0 la seturi, iar cea de-a doua după ce au pierdut cu 26:24 seturile 1 și 4 cu arădenii, întrecuți în cel decisiv cu 18:16.

Anul trecut, VCM Piatra Neamț învingea cu 3:0 în cele 3 apariții din 18-20 mai 2018 la barajul de promovare din Divizia A2 Vest, intrând în elită împreună cu CSM Câmpia Turzii, învingătoare cu 3:2 în două întâlniri.

Nemțenii s-au retras însă din campionat după turul actualului sezon regular al elitei, Divizia A1 continuând în numai 10 cluburi. În aceste condiții, formațiile s-au limitat la a juca numai câte 19 etape fiecare, în urma cărora au demarat faza play-off a locurilor 1-6, în care, în prima rundă, ACS Volei Municipal Zalău, SCMU Craiova și CSM Arcada Galați au învins pe teren propriu, sălăjenii cu 3:0 pe CSA Steaua iar celelalte echipe cu 3:1 pe bucureștenele Dinamo și CSM. Învingătoarele sunt și detașate în această ordine pe podium, apropiate într-o marjă 50-49 a punctelor, pe când în faza play-out a locurilor 7-10, de consolare dar fără a avea drept scop evitarea retrogradării, aspect anulat prin retragerea moldavilor, CS Unirea Dej a dispus în etapa I cu 3:0 de U Cluj iar CSM Câmpia Turzii cu 3:2 de CS Știința Explorări Baia Mare.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: