România, condusă de timişoreanul Dan Mihai Jitaru, aur şi argint la Balcaniada U20: Vîrlan şi Nan, locul 1, iar fetele Melniciuc şi Ordean (CSM Timişoara), pe 2

România a prins ambele finale ale Balcaniadei de volei pe plajă sub 20 de ani, Robert Vîrlan, campion naţional de volei în sală în 2011, cu CSŞ Bega Timişoara, şi Bogdan Nan impunându-se la masculin iar perechea Adriana Melniciuc & Ioana Ordean (CSM Timişoara) cucerind locul 2 la feminin. Selecţioner al loturilor reprezentative este profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor la CSŞ Bega Timişoara.

* clic pe poze pentru mărirea imaginii

Ȋn perioada 16-18 august, la Tirana – Albania a avut loc Balcaniada destinată tinerilor sub 20 de ani. România a fost reprezentată de cuplurile Melniciuc Adriana/Ordean Ioana la feminin, ambele legitimate la C.S. Municipal Timişoara, şi Vȋrlan Robert/Nan Bogdan la masculin, sportivi legitimaţi la C.S. Universitatea Reşiţa. Ȋn afară de ţara gazdă, au mai participat echipele reprezentative ale Turciei, Greciei şi Muntenegrului.

Ȋn urma tragerii la sorţi de joi, 15 august, cu ocazia desfăşurării şedinţei tehnice, grupele echipelor reprezentative ale României au avut ȋn componenţă, la masculin Turcia şi Albania, iar la feminin Grecia si Albania. Ȋn prima zi a turneului, sportivii noştri au reuşit să se mobilizeze exemplar depăşind cu scorul de 2-0 amblele echipe din grupă atât la feminin cât şi la masculin.

Sâmbătă, ȋn cea de-a doua zi destinată semifinalelor, dacă echipa masculină formată din Vȋrlan/Nan reuşea fără prea mari probleme să treacă de reprezentativa Muntenegrului cu scorul de 2-0, pentru cuplul Melniciuc/Ordean lucrurile nu au stat la fel. Fetele noastre, ȋn confruntarea cu echipa reprezentativă a Turciei, după un prim set adjudecat cu scorul de 21-19, au cedat ȋn finalul celui de-al doilea de la scorul de 18-18, ducând partida ȋn decisiv, un ultim set câştigat totuşi de formaţia noastră cu scorul de 15-9 ȋn urma unei mobilizări exemplare. Celelalte finaliste sunt: Turcia la masculin după ce a ȋntrecut formaţia din Albania cu scorul de 2-1 şi Grecia la feminin după o semifinală de asemenea ȋmpotriva Albaniei, pe care a ȋntrecut-o greu cu scorul de 2-1.

Ȋn ultima zi, finala mare a fetelor a fost o reeditare a partidei din grupe cand echipa noastră reuşea un sec 2-0 (-17;-17), numai că, datorită vârstei fragede şi a emoţiilor dar şi a câtorva mingi norocoase pe finalurile seturilor doi şi trei, sportivele Melniciuc Adriana şi Ordean Ioana nu au mai reuşit să se impună ȋncă o dată, cedând setul al doilea de la scorul de 18-17 ȋn favoarea lor, iar ȋn decisiv de la scorul de 13-11 au pierdut câteva puncte realizate cu multă şansă de către elene, acestea din urmă reuşind astfel să ȋncheie partida cu scorul de 15-13.

Dacă fetele nu au reuşit să ȋntreacă şi ȋn finală echipa pe care au ȋnvins-o ȋn grupă, băieţii Vȋrlan Robert şi Bogdan Nan nu le-au dat nici măcar o şansă adversarilor ce reprezentau semiluna, câştigând ȋn 36 de minute la -10 şi la -16.

Astfel, România şi-a mai ȋmbogăţit visteria cu o medalie de aur şi una de argint. „Sperăm ca şi pe viitor să reuşim aşa cum am mai facut-o ȋn anii trecuţi, să urcăm pe cele mai ȋnalte treapte ale podiumului de fiecare dată şi să aducem prin aceste rezultate cinste şi mândrie României” ne-a declarat antrenorul loturilor naţionale feminine şi masculine, profesorul Dan Mihai Jitaru.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: