România U20 încasează încă un 3:0 în Țările Baltice, de la cehi

Selecționata sub 20 de ani a voleiului masculin românesc a fost eliminată înainte de termen din preliminariile Campionatului European al categoriei de vârstă, ieșind din cursă deja înaintea ultimei întâlniri din seria patrulater din Letonia, cu un punctaj inferior celui al ocupantei locului 2, de pe care ar fi fost redirecționată spre faza recalificărilor. ”Tricolorii” au pierdut însă și astăzi cu 3:0, precum joi, de astă dată în fața liderului Cehia U20.

De la un set inaugural cedat în prelungiri slovenilor cu 29:31, la unul pierdut la 14 în fața cehilor

România U20 a fost dominată astăzi în setul inaugural de fruntașa Cehia, învingătoare cu 25:14, după care slavii s-au impus la limită, cu 25:23, 25:23, suficient pentru a câștiga al treilea meci de 3 puncte în patrulaterul de la Jelgava, în Letonia. Cehii au pierdut astăzi 60 de puncte cu românii, ceva mai multe decât joi cu gazdele letone, 56.

lor

România U20, încă un 0:3 și la finalul calificărilor

Învinsă cu 3:0 și joi de Slovenia U20, reprezentativa sub 20 de ani a FRV a rămas cu satisfacția depășirii la limită a gazdei Letonia, cu 3:2, după ce a câștigat în prelungiri setul inaugural și a întors soarta meciului în seturle 4 și 5, ambele tranșate la limită: 34:32, 24:26, 20:25, 25:23, 15:13.

Prea puțin însă măcar pentru prinderea recalificărilor de pe locul 2, românii plasându-se pe 3, iar în funcție de rezultatul ultimei întâlniri a turneului, Letonia – Slovenia, nefiind exclusă alunecarea chiar pe locul 4.

Românii, fără set câștigat pe teren neutru în fața fruntașelor Seriei E

Duelul la vârf al seriei s-a jucat ieri, Cehia U20 câștigând de 3 puncte în fața slovenilor, cu 3:1, după ce tranșa în prelungiri setul inaugural, cu 28:26, dar și era apoi egalată la seturi, 19:25 și 1:1, trecând de puțin de ex-iugoslavi în seturile 3-4, cu 25:22 și 25:23.

Românii, destul de clar în urma nu neapărat unor mari forțe, și fără a câștiga puncte ierarhice în dauna lor, semn al neajunsurilor la schimbul de generații. Dar când elita Diviziei A1 se axează pe numeroase importuri, iar tot ceea ce a însemnat în acest sezon întrecerea pe serii a Diviziei Juniori – cea mai mare categorie de vârstă din sistemul juvenil, s-a redus la prezența a numai 21 de cluburi masculine, pentru a nu mai spune că un eventual ”laborator” de rodaj al tinerilor, și anume eșalonul secund divizionar de seniori, s-a limitat tot în această ediție de campionat la numai și numai 8 grupări, atunci efectele negative pe plan internațional n-au darul de a surprinde.   

Pentru conformitate, Divizia A2 Masculin a constat în campania 2021/2 în participarea lui ACS Volei Zalău 2015, CS Oțelu Roșu, CS ProVolei Arad și CS Westar Arad în seria vestică, respectiv Academia Volei Tomis Constanța, CSM Suceava, CSM Bacău și CSM Râmnicu Sărat în cea estică.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 0

 


Ultimele articole din categoria Volei: