Sâmbătă, totul sau nimic: Știința Miroslava Iași – ACS Agroland 3:1 și CS U Cluj – CSU Politehnica 3:0

ACS Agroland și CSU Politehnica Timișoara au pășit vineri de la ora 18 cu stângul în prima zi a turneelor de baraj pentru promovarea în elita voleiului românesc. Roș-alb-negrele de la Agroland s-au înclinat după ce își adjudecau primul set în fața gazdei triunghiularului de la Miroslava, în județul Iași, iar galben-albaștrii ”universitari” au cedat după ce risipeau un 23:21 în primul set în fața rivalilor din seria vestică, de la CS U Cluj.

ACS Agroland Timișoara a debutat cu un eșec fără punct în clasament, 1:3 cu gazda CS Știința Miroslava Iași, seara de vineri fiind umbrită de accidentarea Ioanei Ordean după primele două mingi din meci, la 2:0 pentru bănățence. Ordean n-a mai putut continua dar vizitatoarele au izbutit totuși să învingă în primul set și să revină tot mai puternic pe final de meci în ciuda faptului că au evoluat pentru destul de mult timp cu 3 jucătoare de la categoria ”Speranțe” în teren, din generațiile 2000/1, precum și 3 cadete de 1998/9.

Ținând cont că era vorba despre o dispută divizionară la nivelul unui meci de baraj pentru promovarea în elita senioarelor din Divizia A1, ACS Agroland a jucat foarte bine, deși cu o garnitură extrem de fragedă.

CS Știința Miroslava a răsturnat soarta primei partide a turneului de baraj de pe teren propriu, și anume 3:1, pe seturi 23:25, 25:13, 25:19, 25:22, în ultimul set și cu concursul unor erori de arbitraj. Timișorencele au fost felicitate la finele celor 108 minute de joc din sala de sport a localității ieșene Miroslava, nu departe de capitala județului cu același nume.

Profesorul Dan Jitaru le-a aliniat astăzi pe Bartha, Galiț, Ungureanu – cu 25 de puncte din 50 de acțiuni, Ordean (Păiușan), Vasilică, Orlandea și Melniciuc – libero, pe parcurs mai apelând la două componente. Astfel, Niță a dus coordonarea foarte bine iar o ”Speranță”, Naomi Constantineanu, introdusă în setul IV, a răsturnat favorabil scorul de la 11:15 la 17:15, pe serviciu.

ACS Agroland joacă sâmbătă seară de la ora 18 al doilea și ultimul ei joc la Miroslava, cu multipla ex-campioană a țării Rapid București, care intră astfel în turneu, ”vișiniile” urmând a evolua și duminică, în căderea de cortină peste lupta pentru promovarea în A1, contra gazdelor.

Garnitura juvenilă de pe Bega a fost însoțită în nordul Moldovei și de părinții voleibalistelor.

:::

banner-sustinem-univ

 

CS Universitar Politehnica Timișoara a pierdut astăzi, la debutul în barajul de promovare, pentru prima oară cu 0:3 în actualul campionat, pe seturi la 23, 23 și 15, în disputa cu CS ”U” Cluj, cea cu care se califica în faza finală pentru accederea în elita A1 de pe primele locuri ale play-off-ului Diviziei A2 Vest.

Cu o garnitură tânără, în care, exceptându-l pe admirabilul veteran Albert Balint, ceilalți componenți ai sextetului de start au de la 23 de ani în jos, iar căpitanul Bădiceanu chiar 18, CSU ”Poli” a cedat de puțin, deși în avantaj spre final, setul I, după care n-a mai avut puterea să revină.

”Nu am ce să le reproșez băieților. Am fost depășiți la plusul de experiență și forța superioară de atac. Meciul zic că s-a jucat la 23:21 pentru noi, în setul I. Am avut realizări și nereușite, însă mingile cheie le-au câștigat ei din păcate…”, a semnalat profesorul Sorin Grădinaru, care a început turneul de promovare de la Ploiești în alcătuirea Bădiceanu – cpt., Vîrlan (Călin), Balint (Moica), Dincă (Reitmayer), Marius Roșu (Bălulescu), Damian (Mircea Roșu), Toma – libero.

În primul meci de vineri, al zilei inaugurale, gazda Tricolorul a dispus clar cu 3:0 de CSM Suceava, outsider în duelul pentru prinderea unuia din primele două locuri cu destinația A1.

CSU ”Poli” își joacă mâine de la ora 16 promovarea contra ploieștenilor de la CS Tricolorul LMV, de care erau învinși în ziua inaugurală a barajului de anul trecut, de la Caransebeș, cu  2:3, pe seturi 18:25, 16:25, 25:21, 25:21, 14:16.

Galben-albaștrii antrenorului Grădinaru nu intrau în primele două locuri ale turneului de promovare din 2014, din Banat, după ce reușeau acest lucru în 2011 și 2013, în ambele dăți la Galați, și de fiecare dată în urma gazdelor, obținând astfel biletele pentru A1.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Volei: