Şcoala Nr. 24 Timişoara câştigă aurul naţional la volei fete

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 24 Timişoara, de pe strada Brânduşei, a reuşit o performanţă excelentă, de a câştiga medalia de aur la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, impunându-se duminică în finala disputată la Buzău în competiţia rezervată voleiului feminin.

Elevele timişorence de clasa a VIII-a, legitimate şi la CSS Bega Timişoara, cu care participă în întrecerile voleiului divizionar juvenil, au dispus în finală de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 3-1, pe seturi 15-25, 25-18, 25-11, 25-8, după exact 90 de minute de joc. „Am fost felicitaţi pentru a fi practicat jocul cel mai complex dintre cele opt şcoli prezente la turneul final iar Ioana Ordean a fost desemnată cea mai completă voleibalistă a competiţiei”, a explicat profesorul Ciprian Dîrnescu, antrenor al junioarelor la CSS Bega, şi care a participat, aidoma altor delegaţi din partea finalistelor, în calitate de arbitru de concurs.

Anca Codrin, profesoara de Educaţie Fizică şi Sport a elevelor la Şcoala Nr. 24 a condus delegaţia timişoreană alcătuită din 11 sportive, unele dintre ele obţinând în urmă cu doi ani locul 7 la acelaşi turneu final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, progresul fiind astfel incontestabil.

„A fost o mare bucurie după victoria de sâmbătă din semifinale, 3-1 cu elevele din Suceava. Ştiam că vom juca pentru aur”, a mai spus Dîrnescu, care a pus distanţa pe seama absenţei părinţilor elevelor de la turneul final. „Am făcut deplasarea timp de 13 ore, pe şosea, foarte obositoare înaintea întrecerilor”, a menţionat Dîrnescu, care a remarcat că fetele s-au descurcat de minune în jocurile din semifinală şi finală, pe parchetul marii săli polivalente din Buzău, cu tribune pe ambele părţi. „Meciurile din grupă le-am disputat într-o sală mai micuţă dar cele pentru medalii au fost în sala mare şi nu le-a fost uşor la început”.

Timişorencele au dispus pe rând de gazda Şcoala „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, cu 3-1, apoi de Şcoala Decebal Bucureşti, cu acelaşi scor, iar vineri cu 3-0 de Şcoala „Avram Iancu” din Baia Mare, toate în grupă, ulterior impunându-se la unu în partidele pentru medalii.

„Urmează o săptămână premergătoare Paştelui de pregătiri în vederea participării cu CSS Bega la turneul final naţional al junioarelor II, între 27 aprilie şi 1 mai, la Târgu Mureş, apoi la faza finală a Diviziei Speranţe, probabil la Blaj, între 11 şi 15 mai, respectiv la finalele la Minivolei, cele mai mici junioare, între 20 şi 22 mai”, a explicat Dîrnescu faptul că sezonul elevelor nu este nici pe departe încheiat. Dar cel puţin în ceea ce priveşte sportul şcolar, au aurul la gât şi coroniţa pe creştet.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Şcoala Nr. 24 Timişoara câştigă aurul naţional la volei fete

  1. Adi Arsene spune:

    Ca fost elev al scolii ma declar placut surprins. Eram obisnuit cu rezultate bune la invatatura, inot, hanbal si fotbal, mai putin cu cele la volei. Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: