Secția de volei a CSM Lugoj, strângere de fonduri la jocul de sâmbătă seară, pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Municipal Lugoj

Final de săptămână bogat în reprezentații în preajma fileului terenurilor din voleiul bănățean, inclusiv cu un meci prim-divizionar programat sâmbătă seară în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj. Unde gazda CSM, pusă în dificultate săptămâna trecută ca realcătuire a programului dat fiind amânarea a două jocuri la mofturile clubului vizitator, în Cupa României și în campionat, a avut grijă nu doar a nu se lăsa prinsă pe picior greșit de aceste schimbări neprevăzute la reluarea întrecerilor, ci și de a se implica într-o acțiune cu scop caritabil pentru principala unitate spitalicească din municipiu.

CSM Lugoj urma să debuteze oficial în anul 2019 prin două partide programate săptămâna trecută pe teren propriu în compania aceleiași grupări, CS Știința Bacău, mai întâi miercuri 16 ianuarie pentru un loc în turneul Final4 al Cupei României, iar apoi și în campionat, sâmbătă, la reluarea returului în Divizia A1, însă clubul moldav de pe podiumul ierarhiei a izbutit în fel și chip amânarea întâlnirilor din Banat, concentrându-și în schimb toată atenția pe meciul avut marți seară în Belgia, la Sliedrecht, unde avea de apărat un minim 3:2 din manșa tur în cadrul optimilor de finală din CEV Cup, a doua competiție ca importanță la fileul feminin al cupelor europene.

Iar precum vicecampioana CSM Volei-Alba Blaj, care a semnat și în returul din Cehia un detașat 3:0 prin care se impunea acasă în manșa I a optimilor din CEV Cup cu VK Prostejov, CS Știința Bacău s-a calificat la rândul ei în sferturi prin a învinge în deplasare tot cu 0:3, pe seturi la 20, 21 și 22. Implicit, în faza următoare, un duel tur-retur, mai întâi pe Bistrița, al formațiilor care au dispus în acest început de an de oponente belgiene, CS Știința urmând a se duela cu VK UP Olomouc, care a trecut cu 3:1 în dublă manșă de Asterix Avo Beveren. Iar într-un alt sfert de finală, CSM Volei-Alba Blaj va juca mai întâi în deplasare contra lui Galatasaray Istanbul, care s-a calificat în dauna lui Yenisei Krasnoyarsk.

Închizând paranteza, dacă gruparea din Bacău și-a atins obiectivul calificării, în schimb CSM Lugoj s-a văzut nevoită să se reorienteze prin recalcularea pașilor înaintea debutului oficial amânat cu o săptămână și jumătate în noul an, lăsat implicit pentru sâmbătă seară, mâine de la ora 18:30, când, în cea de-a doua rundă din returul Diviziei A1, va primi vizita vecinei de clasament CS ”U” NTT Data Cluj.

Mai întâi, CS Știința a solicitat FRV amânarea meciului de campionat de la Lugoj de sâmbăta trecută, invocând axarea pe returul din optimile CEV Cup, iar apoi și a sfertului de finală în manșă unică de miercurea trecută, tot de pe Timiș, invocând condițiile meteorologice, fără a comunica însă absolut deloc cu clubul organizator pe această temă a amânării și celui de-al doilea joc, bănățenii fiind luați prin surprindere și puși din scurt în fața faptului împlinit, cu tot cu afișele de promovare a partidei deja tipărite. Dar vorba aceea, când ți se aplică un comportament neprincipial, răspunde prin a face , din contră, o faptă bună, modalitate la care tocmai a aderat CSM Lugoj, cu îndemnul ”Avem nevoie de tine!”, pe adresa susținătorilor voleibalistelor.

Pe de altă parte, nici voleibalistele de sub Feleac n-au debutat încă în campionat în 2019, dat fiind că meciul pe care l-ar fi găzduit sâmbăta trecută a fost anulat în urma retragerii din campionat a celor de la UVT Agroland Timișoara, abandon anunțat în vinerea dinaintea Crăciunului, prin care Divizia A1 a rămas până la finele actualei campanii în numai 8 protagoniste, și anume două din capitală, campioana CSM București și CS Dinamo, încă una din regat, CSM Târgoviște, două din Moldova, CS Știința Bacău și nou-promovata fără punct în cont CSU Belor Galați, respectiv 3 din interiorul curburii Carpaților, grupări din Blaj, Cluj și Lugoj.

Și totuși, clujencele au beneficiat de o partidă oficială luna aceasta, de fapt chiar jocul inaugural din 2019 la fileul întrecerilor interne, pierdut acasă sâmbătă 12 ianuarie în sferturile Cupei României, 0:3 cu CSM București, pe seturi la 20, 24 și 9. Astfel, în Final4, se vor reîntâlni aspirante nelipsite precum CSM Volei-Alba Blaj, CSM Târgoviște și CSM București, a patra calificată urmând a fi stabilită la Lugoj în duelul amânat dintre CSM și CS Știința Bacău.

Până atunci însă, o dispută a vecinelor de pe locurile 5-6 cu câte 3 victorii din opt apariții în tur, CSM Lugoj având 8 puncte și setaverajul 10:18, iar clujencele, 9 puncte și setaverajul 9:15, cu mențiunea că partida din tur a fost tranșată la început de noiembrie de gazdele ardelence după seturi echilibrate, 25:23, 25:22, 25:23.

Meciul de sâmbătă de la ora 18:30 la care intrarea în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” este liberă poate contura în suficientă măsură cursa pentru prinderea pozițiilor în grupa I valorică a locurilor 5-6, play-off la care mai trage și CS Dinamo, actualmente pe poziția a șaptea, cu 7 puncte, formație din capitală care va fi vizitată sâmbăta următoare de bănățence.

Iar cu ocazia partidei alb-albastrelor cu CS ”U” NTT Data, secția de volei de la CSM Lugoj anunţă că, într-o inițiativă comună, organizează o licitaţie cu scop caritabil, în vederea strângerii de fonduri pentru secţia de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Lugoj. Simpatizanții sunt așteptați la sală pentru a-și adjudeca tricoul cu semnăturile voleibalistelor, respectiv a-și asigura o altă invitație, la un antrenament al bănățencelor.

Neîntrerupt în acest deceniu în elita Diviziei A1 de volei feminin, de fapt în cel de-al nouălea sezon consecutiv în primul eșalon, longevitate la cel mai înalt nivel intern pe care și-au mai asigurat-o din sportul timișean în discipline cu jocuri cu mingea pe echipe doar handbaliștii alb-violeți de la ”Poli” și baschetbaliștii Timișoarei, dar în cazul acestora din urmă cu scurtcircuite administrative, CSM Lugoj se implică așadar și în acțiuni cu scop caritabil din comunitatea locală, în acest caz laolaltă cu Club Rotary Lugoj.

Mai mult, unicul club divizionar feminin din țară care are garnituri în ambele ligi valorice de la nivelul senioarelor, CSM Lugoj va găzdui în acest weekend și partida echipei a doua a grupării, CSM Lugoj II, în etapa de la mijlocul returului în Divizia A2 Vest, runda a XIV-a, cu ACS Volei CSM Sibiu, o continuatoare a cândva ex-prim-divizionarei de pe Cibin, care descinde pe Timiș cu două puncte avans față de elevele lui Dorin Horvath, 25 față de 23, cu câte 8 victorii fiecare, pe pozițiile 4-5.

Cele două formații ale clubului de pe Timiș se antrenau prin jocuri la început de 2019, pe 10-12 ianuarie, în cadrul tradițional turneu pe plan local ”Rieker Cup”, iar CSM Lugoj 1, echipa din ”A1”, a păstrat acasă trofeul întrecerii organizate la cea de-a IV-a ediție de către sponsorul principal al grupării, Rieker România SRL, în colaborare cu AS Banatul Lugoj și CSȘ Lugoj. Fără ca rezultatele să fie importante la vremea respectivă, fiecare dintre echipe fiind la primele meciuri din acest an, echipa de senioare câștiga toate cele trei partide cu 3:0 în disputele cu CSM Lugoj II, CSM Târgu Mureș – lider în A2 Vest, și CSU Politehnica Timișoara. În componență de-acum și cu centrul de 1,87 metri al echipei naționale a României, Andreea Petra, născută la 1 august 1993 la Târgu Mureș și sosită de la UVT Agroland după perioade și la formațiile din Sibiu respectiv din orașul natal, CSM Lugoj nu alinia acum două săptămâni echipa tip, două dintre jucătoare fiind atunci în așteptarea vizei, și anume Ivana Dinic și Nina Kocic, iar centrul Daiana Roman, în recuperare. 

În aceeași etapă din Divizia A2 Vest de volei fete, sâmbătă de la ora 11, în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din strada Amforei, și un duel timișorean din a doua jumătate a ierarhiei seriei vestice cu 10 participante, CSU Politehnica – CSM Timișoara, tranșat în tur cu 2:3 de studentele alb-violete, 12:15 în decisiv, după ce erau egalate la seturi de la 0:2.

Iar tot la același nivel al Diviziei A2 Vest, dar la fileul masculin, se pune în mișcare sâmbătă și caravana cu doar 5 participante a întrecerii băieților, liderul în galben-albastru de la CSU UV Timișoara, cu punctaj maxim și fără set cedat în toamnă, primind vizita penultimei clasate, CSU Brașov.

Toate ierarhiile la zi, ultimele rezultate și programul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii volei.

Încheind tot din arena internațională, săptămâna aceasta a mai fost de interes pentru voleiul feminin românesc și prin evenimentele de miercuri de la Istanbul, unde campioana CSM București a pierdut cu 3:0 la finele turului în seria patrulater din faza principală a grupelor în Champions League, 25:18, 25:19, 25:22 pentru Fenerbahce Opet, lider astfel cu punctaj maxim (9) înaintea celorlalte 3 etape, urmat de Dinamo Moscova cu 5, cele din capitală cu 3 și Chemik Police cu un punct, tot la Bosfor efectuându-se în aceeași zi și tragerea la sorți a grupelor turneului final Euro Volley 2019 din 23 august – 8 septembrie, ”tricolorele” din Carpați urmând a juca în Seria C, în Ungaria, la Budapesta, pe rând cu Olanda, în 23 august, Ungaria pe 24, Estonia în 25, Croația pe 27 și Azerbaijan în 29 august 2019.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Volei: