Şerban: „Cît au mai luptat şi şi-au dorit să reuşească!”

„Acesta a fost obiectivul fetelor şi este deja atins. A fost atîta bucurie şi pasiune şi dorinţă, aici se vede cel mai bine, la vîrsta aceasta. Cît au mai luptat şi şi-au dorit să reuşească!” a spus Cerasela Şerban, fosta ridicătoare a Universităţii Timişoara, actualmente profesoară de sport la catedra de volei feminin a CSŞ Bega, care s-a calificat în faza semifinală a Campionatului Naţional, Divizia Minivolei, după chiar prima competiţie oficială federală pentru majoritatea dintre fete.

Sala „Profesor Mircea Albu” a fost ca şi plină sîmbătă şi duminică, la turneul interjudeţean de calificare al categoriei Minivolei, de la piramida juvenilă. „Acesta este un început bun pentru volei şi sunt între ele fete care au 1,68 – 1,70 metri înălţime, înăltuţe, se dezvoltă armonios. Merg prin multe şcoli la selecţie şi avem eleve de la Grigore Moisil, de la Şcoala 19, de la 24”, a explicat fosta jucătoare divizionară, pînă în ´98, şi care va afla zilele acestea destinaţia pentru turneul semifinal, la care CSS Bega Timişoara s-a calificat de pe locul 2, după 3:1 cu CSS Caransebeş, 1:3 cu CSS Lugoj şi 3:0 cu CSS Deva, într-o fază interjudeţeană vestică, Grupa 8 din 12 per total în România.

„Ne-am calificat pentru semifinale cu fete din generaţiile 1999, 2000, 2002. Am avut 15 în lot şi toate au ajuns să joace, 4 fiind în teren la minivolei – acum este mai mult o problemă de învăţare. Ne-au lipsit doar două jucătoare”, a spus Cerasela Şerban, care a contat pe Cibel Catargiu, Tania Gligorovici, Denisa Sfetescu, Maria Costa, Alexandra Dumitraşcu, Sonia Margea, Adina Ungureanu, Denisa Ban, Denisa Nistor, Alexandra Cristina Florea, Daiana Vlaicu, Delia Semaca, Andrada Buric, Andreea Angheluş.

Şerban pregăteşte aceste generaţii de un an de zile, cu două-trei chiar 4 antrenamente pe săptămînă. Jucătoarele sunt din clasele a V-a şi a VI-a iar doar 3 dintre ele au mai jucat la nivelul Diviziei Minivolei şi au căpătat în sezonul trecut experienţa unor întreceri oficiale, şi anume Cibel Catargiu şi Tania Gligorovici, ambele de la Şcoala Generală 30 (Zona Soarelui), respectiv Denisa Sfetescu.

Cît despre licitaţia pentru găzduirea turneului semifinal, atît CSS Bega cît şi CSS Lugoj, calificată ieri de pe primul loc, solicită dreptul de organizare, rămînînd de văzut cine va avea cîştig de cauză. Cert este că doar o echipă are drept de accedere în turneul final naţional, din grupele semifinale, însă pînă atunci e vorba în sala „Profesor Mircea Albu” şi de faza interjudeţeană feminină a Diviziei Speranţe (1997-1998), a treia a „piramidei juvenile” şi „deasupra” Minivoleiului, ce va fi găzduită în week-end de CSS Bega, cu participare exclusiv arădeană (vezi ştirea precedentă).

Orele de disputare la „Speranţe” vor fi şi în funcţie de baschetul juvenil, dar în principiu patrulaterul se va derula sîmbătă dimineaţa şi după-amiaza respectiv duminică.

Mai trist însă pentru băieţii de la Minivolei, care, în lipsă de adversari, n-au avut parte de jocuri la Interjudeţeană, calificîndu-se în schimb direct la faza semifinală naţională, din 31 martie-1 aprilie, cu cea finală în mai.

Aurelian Cârdu, profesor la CSS Bega, unde pregăteşte băieţi din anii 1999-2000, cu 16 în lot şi 10 ce urmează a fi convocaţi pentru semifinal, a explicat că „este foarte greu să ajungem să jucăm meciuri, ceea ce e cel mai important pentru copii, căci nu avem echipe în zonă, doar la Oradea, Blaj, Cluj Napoca. Nu-i prea bine că multe cluburi sar peste stagiul Diviziei Minivolei, de formare, nu e bine pentru volei, dar are de-a face şi cu costurile prezenţei la un semifinal, 4-5.000 lei”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: