Și etapa a doua sub semnul echilibrului. Încă două jocuri de 5 seturi în Campionatul Municipal Timișoara de volei amator

Începută luni seara cu o reeditare a duelului la titlu din sezonul anterior, etapa a doua a Campionatului Municipal Timișoara de volei rezervată echipelor de amatori a fost una completă, încheindu-se aseară cu două rezultate de 3:1 după ce pe parcursul săptămânii alte două partide se decideau în 5 seturi, precum în runda inaugurală.

Etapa secundă a demarat sub spectrul echilibrului, conferit în general de cea de debut, și a dat nota întregii runde, semnalând o nouă ediție, a V-a a competiției, de și mai mare atractivitate. De urmărit așadar următoarele 5 etape ale turului, programat până inclusiv în intervalul 11-14 decembrie, precum și revanșele din cele 7 runde ale returului.

Pe scurt din ultimele zile, campioana Continental și CSȘ Bega au obținut a doua victorie, voleibaliștii din Caransebeș au fost implicați strict doar în meciuri de 5 seturi, Gugulanii trăgând cortina vinerea trecută peste etapa I printr-un 3:2 acasă și cedând peste numai 3 seri în Timișoara cu 3:2 la debutul celei de-a doua, iar Timișoara și UMF au fost abia la prima apariție, pierdută marți respectiv joi, după ce disputa directă din runda de debut a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Într-adevăr, Continental a câștigat și pentru a doua oară, la fel, inaugurând etapa într-o seară de luni, și tot în sala de sport a Școlii Generale 30, în cazul rundei secunde prin a trece la limită de Gugulanii Caransebeș, care au condus cu 0:1 și 1:2 la seturi. Însă campioana ediției trecute, în care se impunea cu bilanțul 14 12 0 2 40:12 și 37 de puncte, a egalat de fiecare dată și a tranșat victoria cu 15:12 în dauna vicecampionilor învinși în campania precedentă o singură dată, și tocmai la Continental, cu 3:0, în revanșa de la mijlocul returului, la intrarea în ultima decadă din februarie 2017.

De astă dată a fost așadar 3:2 pentru Continental, scor cu care se încheia duelul direct din turul campionatului trecut, în runda a patra, la început de decembrie 2016, dar la Caransebeș și în favoarea gazdei Gugulanii.

Regulă a primei runde, unde este un 3:2, ar fi loc de încă unul, marți seară de la ora 20,30 s-a consemnat o răsturnare de scor, izbutită de studenții de la UVT în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”, care s-au impus de puțin în seturile trei și patru, la 23 respectiv 24, dar l-au tranșat mai clar pe cel decisiv, la șapte, în dauna unei foste campioane a întrecerii, medaliată cu bronz a campaniei precedente, și anume Timișoara, care cu această ocazie a debutat în campionat.

UVT, pe 6 în campania trecută și singură grupare învinsă până acum cu 3:0, în jocul inaugural al sezonului, de către campioană, s-a reabilitat așadar printr-un 3:2 de la 0:2, Shawarma 2.0 luându-i exemplul în ultimul meci al acestei runde, început aseară de la ora 21, în care a răsturnat scorul de la 0:1 la 3:1 cu a patra clasată în ediția precedentă, CS Alternative. Iar tot joi seară, de la ora 19, CSȘ Bega a devenit a doua formație care să-și treacă în cont succese consecutive, fiind doar egalată la seturi în partida de la ora 19 dar câștigându-le pe următoarele două în fața campioanei din 2016, a cincea în 2017, UMF, aflată abia la debutul în campania în curs.

Etapa a III-a va demara luni 13 noiembrie la ora 21 la Caransebeș, în sala de pe Aleea Alunișului 1, Gugulanii – UVT, continuând tot marți, de la 20:30, la C.T. ”Dimitrie Leonida” de pe Dunărea 9, cu Timișoara – CSȘ Bega, și încheindu-se printr-o altă ”dublă” joi, de la ora 19 UMF – Shawarma 2.0 în sala de sport din Piața Eftimie Murgu 2, a ”Medicinei”, iar de la ora 21 cu CS Alternative – Continental la C.T. ”Regele Ferdinand I” de pe Renașterii 24A.

Până atunci însă, și volei divizionar în competițiile sub egida FRV, seara de sâmbătă propunând trei partide în Banat, două în cuplaj în sala UVT din zona ”Popa Șapcă”, și anume CSU UV Timișoara – CS Dinamo în runda a opta a elitei masculine A1, de la ora 17, urmată de la ora 19,30 de UVT Agroland – Penicilina Iași în etapa a V-a din Divizia A1 de volei feminin, pe când la Lugoj va fi început deja de la 18,30 duelul din aceeași rundă între CSM  și CS ”U” NTT Data Cluj, unice garnituri fără victorie dintre cele 10 ale întrecerii fetelor. Iar tot sâmbătă, dar la amiază, în ”Sala de jocuri sportive Profesor Mircea Albu” de pe Amforei, ultima apariție acasă a stagiunii de toamnă pentru alb-violetele de la CSU Politehnica, în compania orădencelor de la CSU, cu ocazia penultimei runde a turului în A2 Vest, timișorencele secund clasate din 8 formații în competiție urmând a încheia anul prin deplasări la liderul FC Argeș respectiv la începutul returului, în decembrie, la Craiova și Deva.

Toate clasamentele precum și ultimele rezultate dar și programul viitor, atât în A1 cât și în A2 Vest la fileul feminin respectiv în Campionatul Municipal Timișoara rezervat amatorilor, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Rezultatele etapei a II-a în ”Municipal”…    

Luni (Gen 30): Continental – Gugulanii Caransebeș 3:2 (12:25, 25:18, 20:25, 25:17, 15:12).
MVP: Andrei Vilău, centru/secund Continental

Marți (C.T. ”Dimitrie Leonida”): UVT – Timișoara 3:2 (15:25, 22:25, 25:23, 26:24,15:7)
MVP: Dan Mihai Jitaru, coordonator Timișoara

Joi (UMF): CSȘ Bega – UMF Timișoara 3:1 (25:16, 19:25, 25:23, 25:14).
MVP: Sergiu Rodina, trăgător secund CSȘ Bega
Joi (Grup Școlar Energetic): Shawarma 2.0 – CS Alternative 3:1 (12:25, 25:17, 25:13, 25:16). MVP: Marcel Tomuș, coordonator Shawarma 2.0.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: