Şi Vartex nu mai vine! „U”, 3-0 prin neprezentare

Învingători fără joc, au rămas la poze în noul echipament macron, inaugurat la o... miuţă fotbalistică, 15. Marius Bălulescu, 17. Alin Flonta, 4. Eugen Bălan, 9. Octavian Şchiopu, 12. Filip Oprea, iar pe rândul de jos, tot de la stânga, 5. Alex Ungureanu, 3. Tamaş Palfi, 10. Paul Olar şi 8. Dragoş Unguraş. Lipsesc din cadru 7. Albert Balint, 11. Alexandru Craia şi 18. Ioan Grama...

„N-au venit adversarii. S-au împotmolit pe drum!” l-a întâmpinat profesorul Grădinescu, antrenor al Universităţii Timişoara, pe unul dintre venerabilii şi foarte puţinii spectatori sosiţi sâmbătă dimineaţă la jocul din Seria SV a Diviziei A2 de volei masculin. „Şi n-au dat şi ei un celular?” a sunat întrebarea, explicaţiile venind de la cei câţiva vâlceni sosiţi totuşi la sală…

Universitatea Timişoara s-a aliniat sâmbătă de la ora 11,30 în sala „Universităţii”, pentru penultimul joc pe teren propriu din sezonul regulat al acestei serii de 4 echipe, contra unor vâlceni de care dispusese de toate cele trei dăţi în această ediţie, cu 3-1 în prima etapă şi de două ori cu 3-0 ulterior, doar că Vartex Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea nu s-a prezentat în efectiv complet, ci doar cu 3 jucători, şi anume Cătălin Silvilescu, Şerban Nicolae şi Florin Mărgărit. „Câţiva au ajuns pe altă variantă, prin Arad, însă restul lotului, cu care trebuia să se facă joncţiunea aici, a rămas în pană la Ilia”, a explicat Sorin Grădinescu, antrenorul timişorenilor, îngrijorat de situaţia ivită în perspectiva derbyului de duminica viitoare, la Arad, cu Pro-Volei.

„E inconvenabil faptul că nu jucăm astăzi, ca o bună verificare pentru jocul cu arădenii. Noroc că am convenit disputarea unui meci amical la Kikinda, joia viitoare, pregătitor pentru deplasarea la Arad. N-am mai evoluat contra acestei echipe sârbeşti, nu ştim exact ce nivel valoric are, însă în acest moment se dovedeşte a fi un meci foarte util”, a mai spus profesorul Grădinaru, care îşi aminteşte un precedent de asemenea natură, când oaspeţii de la Târgu Mureş nu s-au prezentat la Timişoara.

Şut! Voleibaliştii şi-au omorât timpul la... un fotbal. Apoi, având 3-0, s-au antrenat din nou la fileu

Jucătorii timişoreni, pregătiţi să inaugureze în acest joc noul echipament macron albastru deschis, n-au pierdut vremea, încingând o miuţă şase contra şase, la nişte „portiţe” mici cât să înghesui două mingi de volei în ele, şi au transpirat alergând şi şutând pe sub fileu în mingea de… volei. Au fost şi goluri… Iar când gluma cu neprezentarea oaspeţilor s-a îngroşat, după un sfert de oră, unul ca experimentatul şeptar Albert Balint a plecat la treburi mai serioase, şi anume competiţiile de minivolei rezervate în acest weekend viitorului acestei ramuri în Timişoara, iar căpitanul Alexandru Craia, odată ce a semnat foaia de joc, s-a dus la odihnă… Inginerul la Alcatel tocmai ieşise la ora 7 dimineaţa din tura de noapte…

Concluzia? Gazdele şi oficialii jocului au aşteptat un sfert de oră prezentarea echipei adverse, conform regulamentului Federaţiei Române de Volei, după care s-a consemnat în rubrica „Contestaţii / Situaţii excepţionale” a foii de arbitraj faptul că „echipa Vartex-CNMB s-a prezentat la sală cu doar 3 jucători, restul echipei rămânând în pană cu mijlocul de transport”, cu consecinţa de rigoare: 3-0 (25-0, 25-0, 25-0), durata seturilor fiind… 15 minute. Arbitri delegaţi au fost Cristian Dumitrescu din Craiova şi Valentin Nagy din Sibiu, scorer Alexandra Penţa din Arad.

Universitatea ar fi început jocul în sextetul 5. Ungureanu, 11. Craia, 15. Bălulescu, 7. Balint, 18. Grama, 3. Palfi.

Pe foaia de arbitraj, explicaţia unei situaţii excepţionale

Timişorenii, antrenaţi de profesorul Sorin Grădinaru, şi care şi-au asigurat calificarea în faza turneului final de promovare în elită, ar fi continuat să apeleze şi astăzi la Paul Olar în rol de libero, în absenţa profesorului Dîrnescu, care conduce în acest weekend la Arad echipa CSS Bega în cadrul fazei interjudeţene a Campionatului Naţional de minivolei, pentru fetiţe născute în anii 1998-2000.

Universitatea a cedat în primele nouă runde doar alte trei seturi pe lângă eşecul cu 3-2 de la Arad, din 13 noiembrie, în faţa lui Pro-Volei, unde se va deplasa duminica viitoare, pentru al patrulea şi ultimul duel cu echipa de pe malul Mureşului.

În rubrica Vartexului, înscrişi doar numerele 1, 3 şi 8...

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Volei: