Speranțe de aur pentru voleiul lugojean

Finalul săptămânii trecute a adus două turnee importante de volei feminin în Timiș. Pe lângă cel de promovare în primul eșalon găzduit la Timișoara, la Lugoj s-a disputat turneul final al speranțelor. CSS Lugoj, pregătită de Carmen Todros, a câștigat titlul la speranțe după ce s-a impus în toate cele cinci partide pe care le-au disputat. Trei jucătoare lugojene au primit distincții individuale, cu Georgiana Popa MVP. Echipa de pe Timiș a urcat două locuri în clasament față de ediția precedentă când obținea bronzul.

Sursa foto: ziarulactualitatea.ro

În prima fază din campionatul speranțelor echipele au fost împărțite în 13 grupe, majoritatea de patru, dar au fost și grupe de trei sau de cinci. Competiția a fost rezervată voleibalistelor născute în 2003 sau mai târziu. CSS Lugoj a fost în grupa K alături de CSS Caransebeș, CSS Bega Timișoara și CSS Șoimii Lipova. S-au jucat patru turnee și prima clasată din fiecare grupă a obținut calificarea mai departe, alături de 11 cele mai bune locuri secunde. Lugojencele au început cu trei victorii în minimum de seturi la primul turneu din luna octombrie, bilanț pe care l-au repetat la turneul secund din noimebrie. La turneul trei viitoarea campioană avea să își adjudece primele două partide în minimum de seturi, dar a suferit prima înfrângere din competiție, 2-3 cu CSS Caransebeș. La ultimul turneu din luna ianuarie s-a repetat istoria primelor două pentru formația lugojeană care a încheiat clasamentul cu 34 de puncte. Pe doi a fost CSS Caransebeș cu 26 de puncte, pe trei CSS Bega Timișoara cu 12 puncte și a încheiat clasamentul CSS Șoimii Lipova care nu a strâns nici un punct. Primele două clasate din grupa K au mers în faza a 2-a.

Faza semifinală s-a desfășurat la începutul lunii martie. Au fost patru serii de câte 6 echipe, cu primele două obținând biletele pentru faza finală. Lugojencele pregătite de Carmen Todros au fost repartizate în grupa a IV-a, alături de gazda CS Viitorul Borș, CS Victoria Nădlac, CSS Caransebeș, CS Power Volleyball Baia Mare și CSS 2 CNE CSM. CSS Lugoj s-a impus în patru partide cu 3-0. Meciul patru din turneul semifinal le-a pus cele mai multe probleme timișencelor care au avut nevoie de set decisiv pentru a se impune în confruntarea cu CS Victoria Nădlac. Atunci primele două seturi au fost în oglindă, 25-21 pentru lugojence, apoi același scor pentru formația din Nădlac ce avea să preia conducerea după 25-22 în setul trei. CSS Lugoj a câștigat setul patru cu 25-23 și decisivul cu 15-13. Cele două formații au ocupat primele două poziții, cu CSS Lugoj având 14 puncte, iar CS Victoria Nădlac 13, urmate cu 7 puncte de gazda  ACS Viitorul Borș.

Turneul final s-a disputat la Lugoj în perioada 10-14 mai. Ultimele trei zile s-au suprapus cu turneul de promovare care s-a jucat la Timișoara. Revenind la turneul găzduit de sala I.K. Ghermănescu, cele opt echipe au fost împărțite în două grupe de câte patru. Seria I le-a avut pe CSS Bacău, LPS Mircea Eliade IOR București, CS Dacia Mioveni 2012 și CS Victoria Nădlac. Victoria Nădlac a încheiat pe prima poziție după două victorii în minimum de seturi și un 3-1 cu LPS M. Eliade IOR București. Victoria a acumulat 9 puncte, cu 4 mai mult decât formația din capitală. Cele două s-au calificat în semifinale, care s-au jucat în cruce, în timp ce următoarele două clasate au jucat pentru locurile 5-8.

Gazda CSS Lugoj a făcut parte din seria II, alături de CSS Botoșani, CS Dinamo București și CSS Sibiu. Situația a fost asemănătoare cu cea din grupa cealaltă, cu formația din vest și cea din capitală ocupând primele două poziții. CSS Lugoj și-a adjudecat toate cele trei partide cu 3-0, având parte de doar două seturi echilibrate cu Dinamo, încheiate la 23, în rest adversarele nu au trecut de cota 16. Dinamo și-a adjudecat celelalte două partide în minimum de seturi, obținând astfel locul secund în seria II.

Penultima zi din turneu s-a încheiat cu semifinalele. LPS IOR București a luat singurul set pierdut de gazde, dar CSS Lugoj s-a calificat în finală după ce s-a impus cu 3-1, pe seturi: 25-14, 25-10, 22-25, 25-13. CS Victoria Nădlac a câștigat cealaltă  semifinală cu 3-0, cu seturi terminate la 21, 14 și 21. CSS Bacău și CS Dacia Mioveni 2012 se impuneau în partidele de clasament. Partidele pentru locurile 5-6 și 7-8 s-au încheiat în decisiv, cu Dacia Mioveni având câștig de cauză cu CSS Bacău (22-25, 25-17, 25-16, 24-26, 15-6) pentru locul 5, iar CSS Sibiu s-a impus în duelul pentru locul 7 cu CSS Botoșani (17-25, 25-18, 25-9, 24-26, 15-13). Echipele bucureștene și-au disputat bronzul, adjudecat de LPS M. Eliade IOR București cu 3-0, pe seturi: 25-18, 26-24 și 25-18.

Sursa foto: ziarulactualitatea.ro

Titlul s-a disputat între echipele vestice. CSS Lugoj s-a impus în trei seturi: 25-13, 25-17 și 25-6 și este noua campioană la speranțe. Trei jucătoare de la formația timișeană au câștigat premii individuale. Andra Badiu a fost desemnată cea mai de perspectivă jucătoare, Patricia Bărbulescu, cea mai bună apărătoare, iar Georgiana Popa, MVP-ul competiției.

Este al treilea an la rând când echipa ce găzduiește turneul final al speranțelor își adjudecă titlul, după 2015 și 2016 când  s-au impus ACS Agroland Timișoara, respectiv ACS Juvenil N. Titulescu. La ediția precedentă lugojencele urcau pe a treia treaptă a podiumului după ce se impuneau în finala mică cu Agroland.

Un alt turneu final al întrecerilor feminine va fi găzduit în Timiș. Este vorba de cel al junioarelor pe care ACS UVT Agroland Timișoara îl va organiza la Buziaș în perioada 24-28 mai. Alături de gazde mai sunt calificate: CSM Lugoj, CTF Mihai I București, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, CSM București și CS Dinamo București.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 2

 


Ultimele articole din categoria Juniori: