Timișoara, doi convocați în naționala U19 a României. Bădiceanu și Vîrlan, titulari în al șaptelea 3:0 al CSU Politehnicii, în lotul lărgit pentru preliminariile Euro

Voleiul timișorean are 2 tineri convocați în lotul lărgit al reprezentativei masculine sub 19 ani a României, Robert Vîrlan și Lucian Bădiceanu contribuind astăzi din primul sextet la a șaptea victorie la zero în Divizia A2 Vest a secund-clasatei CSU Politehnica și urcând mâine în trenul cu destinația București…

Vîrlan, cooptat în această vară de CSU Politehnica Timișoara de la CSȘ Bega Timișoara, la care a absolvit junioratul cu o pleiadă de medalii, și Bădiceanu, cu dublă legitimare la cele două grupări, fac parte din lotul lărgit al selecționatei ”tricolore” U19, urmând a participa până în 6 ianuarie 2015 la pregătirile în vederea turneului patrulater de calificare din 8-11 ianuarie. Turneul final al Campionatului European CEV de volei masculin pentru echipe sub 19 ani va avea loc în perioada 4-12 aprilie 2015 în Turcia, iar prima clasată în fiecare din cele 8 grupe preliminare, precum și 3 naționale situate pe locul secund, cu cel mai bun punctaj, se vor califica la întrecerile din primăvară, românii având de jucat în Grecia, în Grupa H, pe rând, cu Finlanda, Grecia și Letonia. Rămâne de văzut dacă foștii campioni naționali la nivel juvenil vor fi cooptați în lotul de 12 voleibaliști pentru competiția de peste hotare, dar cert este că Vîrlan și Bădiceanu sunt ”în cărți”.

Până atunci, cei 2 au început astăzi de la ora 12 în formula de start a profesorului Sorin Grădinaru pentru ultimul joc al stagiunii de toamnă în seria vestică a ligii secunde, ”Universitar Politehnica” impunându-se cu 3:0 în sala Universității, pe seturi la 19, 21 și 19, în dauna celor de la CSM Câmpia Turzii, la finele a 57 de minute. A fost a opta victorie a bănățenilor în actualul sezon, din nouă apariții, șapte survenind la zero.

Fără Schiesz, a cărui mai veche accidentare nu este înlăturată și datorită absenței unui diagnostic ferm, respectiv fără Dincă, jucător care nu s-a antrenat toată săptămâna, CSU Politehnica n-a contat astăzi nici pe Unguraș, nerefăcut complet și înscris formal pe foaia de joc.

Timișorenii s-au impus în alcătuirea Bădiceanu, Bălulescu (Călin), Balint (Damian), Reitmayer, Vîrlan (Moica), Ungureanu, Toma – libero.

Returul îl vor continua, cu etapa a zecea a campionatului respectiv a treia din partea sa secundă, pe 17 ianuarie, în deplasare la CSU Bravol Brașov. Și în cazul participării la patrulaterul de peste hotare, tinerii Timișoarei vor reveni până atunci la echipă, în vederea deplasării sub Tâmpa.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: