Timişoara mai pierde o speranţă: Darlaczi, preluat de Tomis

O tînără speranţă a voleiului masculin timişorean care a urcat de două ori pe podiumul competiţiilor naţionale sub egida F.R.V. în ultimele două sezoane, cucerind inclusiv aurul, a fost înhăţată de la CSS Bega de către „aspiratorul de talente” Tomis Constanţa, ca o continuare a hemoragiei de sportivi de perspectivă descoperiţi şi instruiţi pe malurile Begăi dar şi ca o explicaţie a nereuşitelor echipelor locale de seniori în jocuri cu mingea, văduvite fiind de roadele propriilor pepiniere.

Mezinul Ovidiu Darlaczi, din generaţia ´99, în albastru, la ora derby-ului cu CVM Tomis Constanţa, club care îl remarca la ora turneelor semifinal respectiv final din Divizia Cadeţi 2011-´12. Desigur, spre binele său, talentatul junior a ajuns într-un loc unde se are cum se cuvine grijă de viitorul său sportiv.

Ovidiu Darlaczi, căpitan din generaţia 1999 al medaliatei cu bronz CSS Bega Timişoara la turneul final al Diviziei Minivolei de la finele primăverii, ocazie cu care era desemnat cel mai bun jucător al întrecerii respectiv cel mai bun din ţară la categoria sa de vîrstă, măsurînd 1,85 metri şi selecţionat fiind de România pentru Balcaniada de Cadeţi, nu este primul şi nu va fi nici ultimul junior pierdut de sportul local, iar achiziţionarea sa nu e nici prima, nici ultima pentru alte centre din ţară, cu ambiţii sporite şi o mai mare înclinaţie spre accederea la performanţă.

Se poate liniştit spune că Timişoara rămîne cu festivismul ieftin de genul celui pus în scenă sportivilor cu ocazia sărbătoririi oraşului iar grupări care tind cu adevărat spre performanţă se întăresc şi pe mai departe, inclusiv în detrimentul cluburilor de pe Bega. De fapt, în loc de a revitaliza un frumos sport, însă ca şi îngropat în Timişoara, cei în măsură să influenţeze pozitiv soarta acestei ramuri şi a echipelor sale locale îl lasă şi pe mai departe pradă anonimatului, manifestînd o crasă ignoranţă şi indiferenţă.

Darlaczi devenea campion naţional cu CSS Bega Timişoara în mai 2011, ca mezin al lotului aliniat de profesorul Dan Mihai Jitaru la turneul final al Diviziei Speranţe, ascensiunea sa din sezonul 2011-´12 oferindu-i ocazia clubului sportiv şcolar local să-l utilizeze atît în garnitura evoluînd în cadrul categoriei Divizia Cadeţi, ca libero, şi cu care a ajuns din nou la turneul final, cît şi la nivelele Divizia Speranţe respectiv Divizia Minivolei, primă treaptă pentru care încă avea drept de joc şi la care a fost medaliat cu bronz lunile trecute, fiind răsplătit de către edili pentru această clasare cu ocazia Zilelor Timişoarei, după cum a punctat şi publicaţia de specialitate www.voleibanat.wordpress.com.

Echipa masculină de minivolei a Clubului Sportiv Şcolar Bega Timişoara, medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de Volei, Divizia Minivolei (primul nivel dintre cele 4 ale sistemului juvenil), a fost aşadar premiată de edilii oraşului cu ocazia Zilelor Timişoarei.

Elevii pregătiţi de Aurelian Cârdu au primit o cupă şi diplome din partea autorităţilor, urmând ca în perioada următoare să se poată bucura şi de suma de 300 de lei, care va intra în conturile fiecăruia. ”Mă bucur pentru ei. Am văzut cât de bucuroşi au fost atunci când li s-au acordat premiile. La vârsta lor contează foarte mult asemenea gesturi. Nu am fost toţi pe scenă, Ovidiu Darlaczi spre exemplu a fost plecat în Bulgaria cu lotul naţional de <Speranțe>. El de la anul va evolua pentru Tomis Constanța, l-am lăsat să meargă pentru că sunt mult mai bune condiţiile de-acolo” a spus pentru VoleiBanat antrenorul timişorenilor, Aurelian Cârdu.

CSŞ Bega Timişoara, a treia pe ţară la minivolei, în 2012, a prins podiumul în componenţa Vlad Hamaliuc, Cătălin Cauc, Paul Hârşovescu, Darius Câmpean, Teodor Gruia, Deyan Lazăr, Ovidiu Darlaczi, Răzvan Petruț , Radu Hârşovescu, Raul Salontai.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 12

 


Ultimele articole din categoria Juniori: