Timişorencele Ioana Ordean şi Adriana Melniciuc, multiple campioane naţionale en-titre de beach-volley, invitate de Andre Meyer, preşedintele Confederaţiei Europene de Volei, la întrunirea anuală CEV din Antalya, pentru primirea „Premiului Fair-Play”

Voleiul de plajă timişorean şi românesc, în ascensiune şi în rodnică febră competiţională, se poate mândri nu doar cu rezultate tot mai bune pe plan intern şi internaţional, dar şi cu un gest de nota 10 al echipei României alcătuită din sportive legitimate la CSM Timişoara, de un fair-play desăvârşit la Cupa Continentală din Grecia, ceea ce le-a atras o distincţie specială din partea Confederaţiei Europene de Volei.

Ioana Ordean & Adriana Melniciuc: premiu fair-play din partea CEV

 

 

Premierea remarcabilelor voleibaliste va avea loc la toamnă, până atunci cele două făcându-şi bagajele pentru Cesenatico, unde mâine demarează Campionatul European sub 20 de ani, în care Ioana Ordean şi Adriana Melniciuc speră să aibă un traseu cât mai lung, până la finele întrecerilor, duminică.

Luna viitoare va aduce Cupa Continentală, între 20 şi 22 septembrie, la Mellieah, în Malta, întrecere contând drept criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de vară Rio de Janeiro 2016. Două formaţii feminine, ambele din Timişoara, şi anume perechea Ordean – Melniciuc şi Beatrice Galiţ – Adelina Ungureanu, respectiv două masculine, din ţară, de fapt o combinată Oradea – Arad, vor juca pentru prinderea unuia din primele două locuri şi promovarea în cea de-a treia fază de calificare. Româncele vor fi în grupă cu Turcia, Bosnia şi Herţegovina, Malta şi Letonia.

Abia apoi se poate vorbi de căderea cortinei peste sezonul de beach-volley, urmând momentul recompenselor. Astfel, Andre Meyer, preşedintele luxemburghez al Confederaţiei Europene de Volei, le-a invitat pe Adriana Melniciuc şi Ioana Ordean la întrunirea anuală a CEV, ce va avea loc în acest an între 26 şi 28 octombrie, în Antalya, pentru a primi un premiu special pentru fair-play, răsplată pentru atitudinea manifestată de jucătoare la competiţia continentală din Grecia, unde, în cursul întâlnirii contra celor din Belarus, o formaţie superioară valoric, româncele au mai continuat setul secund, de la handicapul de 11-17, scor la care una dintre oponente se accidenta la spate, doar prin a apela la non-combat, recunoscând implicit dominaţia adversarelor.

Cele două junioare au avut un vară foarte fructuoasă, punctată luna aceasta şi la Balcaniada de seniori din Bulgaria, unde Ordean şi Melniciuc au obţinut în weekend medaliile de argint, pentru locul 2, învinse fiind de net mai experimentatele grecoaice Arvaniti şi Tsartsiani, participante atât la ediţia ateniană a Jocurilor Olimpice de vară, din urmă cu 10 ani, cât şi la cea londoneză. De fapt, doar elenele le-au depăşit pe timişorence la sud de Dunăre, de notat fiind că Ioana Ordean a împlinit abia 17 ani iar Adriana Melniciuc încă nu.

Înaintea Balcaniadei de seniori, selecţionerul loturilor naţionale, profesorul timişorean Dan Mihai Jitaru, a avut în calendar două competiţii internaţionale suprapuse ca perioadă de disputare, şi anume Balcaniada sub 20 de ani, la Salonic, unde perechea de pe Bega s-a clasat tot pe locul 2, pierzând finala în faţa turcoaicelor, iar băieţii Timişoarei, Marius Roşu şi Lucian Bădiceanu, au obţinut tot argintul, respectiv Campionatul European U18, din Norvegia, la Kristianstad, unde exponentele în vârstă de 14 ani ale voleiului de plajă românesc, Adelina Ungureanu şi Andra Artin, din generaţia 2000, au obţinut un merituos locul 9 din 32 de formaţii.

În palmaresul recent al Ioanei Ordean şi Adrianei Melniciuc intră şi urcarea pe podiumul Balcaniadei U22, de la Timişoara, „argint”, în urma Turciei, într-o vară în care au devenit campioane naţionale absolute, de cadete, senioare şi junioare. Marius Roşu cu Lucian Bădiceanu, tot de la CSM Timişoara, au obţinut locul 3 la aceeaşi competiţie sub 22 de ani din Parcul Rozelor.

Dacă intrarea în sezonul de beach-volley a fost bruscă pentru antrenorul-selecţioner Jitaru, de pe-o zi pe alta, de la volei în sală la cel pe plajă, în schimb revenirea la ramura tradiţională se va face gradat, având ca reper reînceperea cursurilor şcolare, pe 15 septembrie. CS Agroland Timişoara, secund-divizionara ce va fi lansată la apă odată cu sezonul 2014-2015, va fi prezentată oficial spre finele acestei luni, ocazie cu care va disputa şi două întâlniri internaţionale. Debutul în Campionatul Naţional juvenil este programat pe 21 ale acestei luni, pe când cel al senioarelor, în Divizia A2 Vest, pe 18 octombrie, în deplasare la Târgu Mureş, urmând ca partida din runda secundă să fie amânată, dat fiind prezenţa fetelor la Cupa Continentală din Malta.

* Componenţa seriilor vestice la feminin şi masculin în eşalonul secund de volei, Divizia A2 Vest, precum şi programul rundei inaugurale, pe coloana dreaptă a acestei pagini.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 10

 


Ultimele articole din categoria Volei: