Treisprezece ore pe drum, 50 de minute de joc la pas: Universitatea Timișoara, calificată cu încă un 3:0 în patrulaterul play-off al Diviziei A2 Vest

Mai lung și anevoios a fost drumul dus-întors până la Râmnicu Vâlcea, unde câștigătoarea sezonului regulat în seria vestică a Diviziei A2, neînvinsa CS Universitatea Timișoara, a îndeplinit o nouă formalitate, 0:3 (11:25, 17:25, 10:25) în numai 50 de minute, calificându-se astfel cu două succese identice în turneul patrulater play-off din A2 Vest.

După ce trecea cu 3:0 de Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” VARTEX Râmnicu Vâlcea în primul meci, de la Timișoara, CSU a efectuat deplasarea de 6 ore și jumătate pentru a evolua astăzi de la ora 11 în revanșa de pe malul Oltului, unde a câștigat pentru a 18-a oară în acest sezon, din 18 apariții, 17 fiind la zero!

Profesorul Sorin Grădinaru a utilizat împotriva ocupantei locului 8 la finele sezonului regulat toți voleibaliștii convocați pentru returul din Vâlcea, în alcătuirea Bădiceanu, Schiesz, Marius Roșu (Ungureanu), Reitmayer (Dincă), Flonta (Mircea Roșu), Bălulescu (Unguraș) și Stănoiu – libero, iar jocul n-a avut istoric.

Încercați au fost, din nou, juniorii Bădiceanu și Marius și Mircea Roșu, care vor evolua în week-end-ul viitor în turneul semifinal al Campionatului Național FRV la categoria Diviziei Juniori, ce va avea loc de vineri până duminică la Timișoara, în organizarea lui CSȘ Bega, neconvocat fiind doar colegul lor Robert Vîrlan, reținut în oraș de teste în sistemul de învățământ, talentatul trăgător fiind în clasa a XII-a.

CS Universitatea așteaptă acum participarea la patrulaterul play-off din 29-31 martie, care va avea loc cel mai probabil la Caransebeș, în organizarea CSVC Banatul, și aceasta deja calificată la turneu, după două 3:0 cu ProVolei Arad. Grupările din Timișoara și Caransebeș sunt de fapt favorite pentru a obține primele două locuri în patrulater și biletele la turneul de baraj pentru promovarea în elita Divizia A1, ce va avea loc tot cu 4 grupări la start.

Până atunci, în așteptarea celor două turnee a câte 3 meciuri, CSU și cărășenii s-ar putea reîntâlni într-un test de verificare, miercuri 25 martie, în sala ”Universității”. Favorite la prinderea celorlalte două locuri în play-off-ul seriei sunt CNE LAPI Dej, care a încheiat sezonul regulat pe locul 3, și Chimszed Cluj, care o înlocuia anul trecut la barajul de promovare de la Galați pe câștigătoarea din 2012-2013 a seriei vestice, LPS Bihorul Oradea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Volei: