U Timişoara se simţea deja în vacanţă, şi totuşi… 3:0

Diferenţa netă de valoare şi-a spus în cele din urmă cuvîntul dar fruntaşa secund-divizionară Universitatea Timişoara a trebuit să fie zgîlţîită pe parcursul primului set al ultimului meci din anul 2012, disputat astăzi la amiază în sala Universităţii, cu mai modest clasata CSM Câmpia Turzii, pentru a trata corespunzător restul disputei din etapa a XI-a a seriei vestice în Divizia A2, respectiv a doua rundă a turului.

Profesorul Sorin Grădinaru a condus Universitatea la 9 succese din 10 jocuri, în condiţiile unei iminente dezintegrări după dureroasa retrogradare din primăvara lui 2012

Aşadar universitarii pregătiţi de profesorul Sorin Grădinaru s-au despărţit cu bine şi cum era de aşteptat de un an în care, în prima sa parte, au evoluat şi în elita A1, înregistrînd şi un al nouălea succes din 10 partide, şi anume 3:0 cu clujenii Câmpiei Turzii, care veneau cu 4 victorii şi 5 eşecuri în cont, pe locul 4 în seria vestică.

„Semăna cu o partidă de vacanţă, şi astfel nu s-a tratat în mod serios meciul, iar în primul set realmente ne-am chinuit, abia am cîştigat la 24. După aceea ne-am intrat în ritmul corespunzător”, a reliefat profesorul Grădinaru, a cărui echipă a cîştigat cu 3:0 (26:24, 25:9, 25:15).

Şi în condiţiile în care CS Universitatea a rulat tot lotul avut la dispoziţie, timişorenii au făcut evidentă diferenţa netă de valoare dintre cele două grupări.

CS Universitatea: Unguraş (Mirea), Schiesz, Balint (Reitmayer), Grama (Dincă), Bălulescu (Stănoiu), Ungureanu (Flonta), Toma – libero.

Timişorenii vor începe anul 2013 cu o deplasare la proaspăta secund-divizionară Banatul Caransebeş, pe 26 ianuarie, odată cu cea de-a treia rundă a returului în A2 Vest.

Ulterior, galben-albaştrii vor mai avea doar alte 5 meciuri de disputat, în perioada 2 februarie – 2 martie, după care va urma alinierea în fazele eliminatorii ale seriei, disputate în primă instanţă după sistemul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5, în funcţie de clasările la finele perioadei tur-retur a sezonului, iar mai apoi, în semifinale, tot conform programei „cel mai bun din 3 meciuri”, între perechile învingătoare în încleştările 1-8 şi 4-5 respectiv 2-7 şi 3-6.

Cîştigătoarele vor progresa ulterior în turneul final play-off, de accedere în Divizia A1, promovare ce nu constituie un obiectiv pentru sărmana secţie a unui club tîrîndu-şi existenţa în ceea ce priveşte sporturile de echipă în condiţiile neadecvatei finanţări oferite de actuala sa conducere.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: