U Timişoara, aproape să cedeze un punct la Caransebeş… 3:1

Singurele formaţii divizionare bănăţene din voleiul masculin românesc s-au înfruntat astăzi la Caransebeş, cu ocazia relansării ligii secunde, Divizia A2 Vest, într-o dezechilibrată încleştare între gazda CSVC Banatul, proaspăt apărută la acest nivel, şi CS Universitatea Timişoara, anul trecut o prim-divizionară. Conform aşteptărilor, oaspeţii s-au impus cu 3:1, dar doar după ce au salvat o minge de set, cu care ar fi fost egalaţi la doi.

A început aşadar returul ligii a doua, cu etapa a XII-a, iar elevii lui Sorin Grădinaru, care n-au avut parte de nici un meci de verificare din 7 ianuarie încoace, cînd îşi reluau pregătirile, s-au impus cu 3:1, pe seturi 25:21, 25:14, 23:25, 26:24, glonţul risipirii unui punct în Caraş Severin trecîndu-le pe lîngă ureche la finele setului patru.

„Ne-am complicat viaţa în setul 3, cînd am condus cu 16:10 dar am pierdut setul. Apoi, în setul 4, gazdele noastre au avut 24:23”, ne-a spus profesorul Sorin Grădinaru pe seama victoriei repurtate în 83 de minute.

„Utilizarea jucătorilor mai puţin folosiţi este o armă cu două tăişuri. Ocazia cea mai bună să le oferi meciuri în picioare apare în asemenea partide, cu adversari mai modeşti, dar trebuie să o şi valorifice. Aşa încît sunt puţin supărat pentru evoluţia celor care trebuiau să profite de acest prilej însă pun prestaţia lor pe tinereţea jucătorilor şi lipsa de experienţă. Important este însă că am strîns rîndurile şi am cîştigat cele 3 puncte”, a explicat antrenorul Grădinaru.

Vizita timişorenilor la Caransebeş a generat o frumoasă atmosferă de derby bănăţean în sala CSŞ, unde oaspeţii s-au impus prin Unguraş (Mirea), Schiesz, Bălulescu (Stănoiu), Balint (Reitmayer), Grama (Dincă), Ungureanu şi Toma, libero.

Craia n-a fost utilizat iar Flonta a rămas la Timişoara, pentru susţinerea unui examen, în sesiune fiind, ceea ce spune multe despre caracterul realmente studenţesc al lotului fruntaşei seriei vestice, care are şi componenţi în cîmpul muncii, la companii private sau catedre şcolare.

Deşi programat de la ora 12, jocul a început ceva mai tîrziu, la ora 13, universitarii deplasîndu-se spre Caransebeş sîmbătă dimineaţa. Tot dimineaţa vor pleca şi sîmbăta viitoare, spre Arad, în vederea meciului de la ora 12, urmînd a avea mai apoi două partide pe teren propriu în zile consecutive, pe 9 februarie cu „junii” din Dej, iar în 10, duminică, împotriva codaşei Torpi Târgu Mureş, meci devansat la cererea vizitatorilor.

CSVC Banatul Caransebeş era penultima în clasament, a opta, cu 3 victorii cu 3:2 în cont, înaintea primirii timişorenilor, pe cînd „U” rămîne cu o singură înfrîngere, cu 3:2, la Oradea, cu LPS Bihorul, contracandidata sa la şefie.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 13

 


Ultimele articole din categoria Volei: