„U” Timişoara alungă blestemul: primul set câştigat!

Universitatea Timişoara a câştigat sâmbătă după-amiază primul set în acest campionat şi a fost foarte aproape de a cuceri chiar primul său punct în Divizia A1, ce se acordă învinşilor cu 3:2, cedând meritoriu la mare luptă cu 3:1 (25:14, 25:23, 23:25, 25:21) în faţa gazdei VCM LPS Piatra Neamţ, care obţine astfel al şaselea succes din 7 etape ale Diviziei A1.

Timişorenii au încheiat pe scut în ciuda faptului că au smuls 83 de puncte pe terenul alb-roşilor fruntaşi în elită, ceea ce a stârnit remarca profesorului Sorin Grădinaru, „ne-am bătut ca şi chiorii vreme de 100 de minute”, explicând pentru www.sporttim.ro că „am pierdut primul set foarte clar, pe cel de-al doilea la limită, iar apoi am reuşit să-l câştigăm pe cel de-al treilea. Am mers cam cap la cap în setul 4, am avut şi 18:15 la un moment dat, dar în acel moment parcă ne-am blocat. N-am fost însă departe de a egala 2:2 la seturi pe terenul uneia dintre echipele bune ale campionatului. Am depăşit evoluţiile noastre precedente, s-au scos mingi bune în apărare, am avut o perioadă când chiar am dominat copios, şi poate dacă începeam mai încrezători, altfel ar fi decurs şi jocul. Trebuie să avem mai multă încredere în forţele proprii”.

Ca evoluţie a jucătorilor Universităţii, profesorul Grădinaru a menţionat că „am jucat mai bine, am avut şi reuşite şi poate că am vrut puţin prea mult de la acest meci, odată ce ne-am dat seama că s-ar putea. Este primul set câştigat şi este o reuşită în sine, pentru că am depăşit un prag psihologic”.

„Am avut unele perioade bune de joc, echipa începe să se sudeze, şi cu toate că unii jucători nu au dat satisfacţie, în ansamblu este un pas înainte, mai cu seamă că la modul cum începusem partida, pierzând clar primul set, ne temeam să nu avem parte de un eşec lamentabil”, a mai spus Grădinaru, care a alcătuit formaţia cu Râpeanu (Craia), Schiesz, Balint, Cotoranu (Unguraş), Palfi-Tamaş (Bălulescu), Ungureanu (Dincă) şi Olar, ca libero. Flonta a fost rezerva neutilizată din lotul Universităţii.

Voleibaliştii pregătiţi de profesorul Sorin Grădinaru s-au menţinut în duel, câştigând cu 25:23 după ce cedau în primele două seturi la 14 respectiv 23, şi au ridicat astfel un cap de pod, poziţie de pe care pot aborda cu mai mare aplomb şi încredere rundele viitoare, ultimele 4 ale turului, şi anume cu Agronomia Bucureşti, week-endul viitor, în sala „Constantin Jude” (sâmbătă de la ora 12,30, pe 26 noiembrie), respectiv la Galaţi, cu Tomis Constanţa şi finalmente la Cluj Napoca.

Cu alte cuvinte, galben-albaştrii nu s-au dus de prisos până sub Pietricica, de unde revin cu fruntea sus, sperând acum în recuperarea lui Ioan Grama şi vizând un ciclu săptămânal cât mai eficient de pregătire, începând cu antrenamentul de luni de la ora 16, în sala „Constantin Jude”.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: