U Timişoara, fără joc de 6 luni, 3:2 cu promovata retrasă

Reveniţi în liga a doua şi întorşi în săliţa lor, cea a Universităţii, fără tribune însă cu bănci portabile de jur împrejur şi paliere de gimnastică, voleibaliştii de la „U” au dispus sîmbătă la amiază de o nou-promovată în elita Divizia A1, graţie cîştigării barajului de accedere, dar care a renunţat la locul cîştigat în primul eşalon. A fost CS Universitatea Timişoara – LPS Bihorul 3:2, în prima rundă din seria cu 9 cluburi a ligii secunde, Divizia A2 Vest.

A fost primul joc al galben-albaştrilor de la cel din 23 martie, în urmă cu 6 luni şi jumătate, cînd se consfinţea retrogradarea din elită. Unde n-a vrut să participe oaspetea de astăzi a Timişoarei, retrasă la loc în eşalonul doi…

Ca o primă remarcă, faptul că „echipa nu moare”, după cum a menţionat antrenorul Sorin Grădinaru şi în urma retrogradării după anul petrecut în elită, a fost perfect reliefat de evoluţia veteranului Albert Balint, care a jucat absolut tot meciul, la cei 40 de ani ai săi, împliniţi în luna iulie. Un profesor care are vechi ştate de servicii la acest club…

„Poate că m-aş fi aşteptat la o victorie mai clară dar am avut parte de o replică mai mult decît consistentă a oaspeţilor. S-a văzut că au cîştigat barajul de promovare în prima ligă”, ne-a mai spus profesorul Grădinaru la capătul unui joc care a durat efectiv 101 minute, spre două ore cu tot cu schimburi între seturi, destul de intense.

De fapt, mare lucru în primul rînd că Universitatea s-a aliniat în regulă cu toate cele, după ce vineri la prînz obţinea vizele medicale iar joi îi parveneau legitimaţiile de joc, de la Bucureşti, iar în al doilea rînd că s-a impus, fie şi la limită, ţinînd cont de faptul că meciul de sîmbătă a fost primul disputat de Universitatea de la retrogradarea din martie!

„Este bine că am debutat cu dreptul şi am corespuns cerinţelor organizatorice”, a menţionat profesorul Grădinaru, explicînd că „din păcate din luna martie n-am mai jucat nici o partidă, nici măcar una amicală, şi asta s-a resimţit în jocul nostru. Putea fi şi invers, după ce ne-am desprins fără a excela în primele două seturi”.

A fost aşadar 3:2 (25:20, 25:22, 18:25, 22:25, 15:7), Universitatea cedîndu-l destul de clar ăe cel de-al treilea, la 18, după care a revenit în setul 4 la 21-21, moment în care unele inexactităţi au deraiat-o din reviriment… 22:25. Ultimul set, decisiv, început cu 1:3, a fost continuat de universitari cu o serie de 7 puncte consecutive, schimbînd terenul la 8:3. De unde s-a ajuns la 15:7…

Universitatea a început cu Unguraş, într-un rol nou, de coordonator, Schiesz – cpt., Balint, Grama, Bălulescu, remarcat de antrenor pentru aportul său din prima parte, şi înlocuit apoi cu Stănoiu, Ungureanu (Dincă), iar libero a evoluat Toma. A mai jucat Craia, în locul lui Ungureanu.

„Cele două schimbări au fost de bun augur, pe final. I-am acordat credit lui Unguraş, care promite şi poate creşte pe postul de coordonator, după ce anul trecut a evoluat pe alte posturi. Important este că victoria ne dă încredere şi e bine să începi cu dreptul”, a mai spus Grădinaru, remarcînd evoluţia unei nou-promovate care a renunţat însă la locul dobîndit în elita A1: „O echipă solidă, care a speculat inexactităţile jocului nostru şi care putea să ne creeze mari bătăi de cap. Mă bucur că ultimul set l-am cîştigat foarte clar şi nu s-a pus probelama învingătoarei. Este însă o adversară care a cîştigat barajul de promovare dar bihorenii şi-au evaluat corect şansele în privinţa evoluţiei în prima ligă şi s-au realiniat în A2. O echipă cu jucători din toate generaţiile”. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × sase =

 


Alte articole legate de acest subiect: