Universitatea Timişoara, al doilea eşec stagional cu 3:2, de la 2:0

Universitatea Timişoara a disputat astăzi a doua cea mai dificilă deplasare a sezonului, la Cluj-Napoca, în compania lui Chimszed, ocupantă a locului 3 în Divizia A2 Seria Vest, cu care nu este exclus să se întîlnească, în cazul confirmării calculelor hîrtiei, şi în cea de-a doua şi ultima fază de calificare spre barajul de promovare, ce va avea loc în perioada 17-19 mai.

Iar timişorenii, fără a putea conta pe 2 componenţi, accidentaţi, au suferit şi cel de-al doilea insucces stagional totuşi cu punct adjudecat în ierarhia seriei, pierzînd cu 3:2 sub Feleac. Pe seturi a fost 25:18, 25:23, 21:25, 20:25, 15:13, universitarii revenind de la 2:0 la seturi pentru ardeleni dar recunoscîndu-se învinşi la capătul a 100 de minute de volei atractiv.

<U> şi-a încheiat astfel jocurile în retur, sfîrşit pe locul secund în serie, după bihoreni, şi aşteaptă de la ultima etapă, de sîmbăta viitoare, să-şi afle adversarul în prima fază din play-off, oponenta de pe locul 7 la final urmînd a fi întîlnită pe 23 şi 30 martie, cu prima partidă la Timişoara, şi eventual chiar şi pe 6 aprilie, într-un al treilea decisiv. Ulterior, etapa a II-a de play-off va fi disputată cu învingătoarea duelului locurilor 3-6, cel mai probabil Chimszed, pe 13, 20 şi 27 aprilie, cu primul şi eventual cel de-al treilea meci tot pe Bega.

Chimszed, pe al cărei teren <U> cel mai probabil se va întoarce pe 20 aprilie, cînd şi-ar putea adjudeca biletele pentru barajul de promovare, i-a surprins însă pe bănăţeni printr-un joc de angajament, de luptă, plusul de îndîrjire contînd în dauna unei favorite care nu s-a concentrat în toate fazele jocului.

Drept urmare, deşi a condus în ultimul set cu două-trei puncte avans, Universitatea Timişoara s-a văzut egalată la 13:13 şi a cedat „la mustaţă”.

Profesorul Sorin Grădinaru nu i-a putut utiliza în acest ultim joc al timişorenilor în retur, contînd pentru etapa a XVII-a şi penultima a părţii secunde a sezonului regulat, disputat în sala Vasile Geleriu din complexul Babeş-Bolyai, pe Ungureanu, accidentat, şi a cărui recuperare durează ceva mai mult, eventual cel pînă cel puţin la startul în play-off, respectiv pe Toma, libero al galben-albaştrilor.

Universitatea a apelat azi de la ora 12 la 8 voleibalişti, şi anume Unguraş, Schiesz, Balint, Grama (Dincă), Bălulescu (Stănoiu) şi Flonta, pe bancă rămînînd Reitmayer şi Mirea.

Timişorenii treceau de clujeni, care aveau 10 victorii şi 4 înfrîngeri înaintea acestei runde, şi în cursa spre turneul final al barajului de promovare din 2011.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: