Universitatea Timișoara, mare, mare pas spre elita Divizia A1: 3:1 cu CSM U Suceava

Se repetă scenariul. Ca și în mai 2011, în barajul de promovare disputat tot la Galați, voleibaliștii lui CS Universitatea Timișoara au debutat cu un succes identic, 3:1, în turneul patrulater ce va desemna cele două viitoare prim-divizionare. Elevii profesorului Sorin Grădinaru au trecut în jocul de la ora 16 de SCM U Suceava, considerați a fi principalii lor contracandidați la locul secund, de promovare, pășind astfel ferm spre A1.

Timișorenii, în formula de start Schiesz – căpitan, Stănoiu – Grama, Unguraș – Balint Ungureanu, cu Toma libero, au cîștigat primele două seturi, și chit că l-au cedat pe cel de-al treilea, și-au adjudecat partida inaugurală a barajului de accedere în elită, pe parcurs mai evoluînd și Reitmayer, Bălulescu și Flonta.  

Universitatea se impunea la debutul barajului gălățean și pe 27 mai 2011, tot cu 3:1, contra lui UKRO CSȘ2 Baia Mare, promovînd ulterior în elită.

Cu 3 puncte în cont, față de nici unul pentru suceveni, timișorenii au rămas să urmărească la lucru adversarul de mîine, gazda CS Arcada Galați, care joacă de la această oră contra clujenilor de la Chimszed.

Căci într-adevăr, timişorenii vor întîlni mîine la amiază gruparea gazdă, principală favorită la cîştigarea barajului, şi care are în componenţă 2 voleibalişti din lotul prim-divizionar al Timişoarei în ediţia 2011-2012, şi anume Liviu Rîpeanu respectiv Sebastian Palfi-Tamaş. Arcada şi-a adjudecat luna trecută licitaţia pentru desemnarea clubului care va organiza turneul final de promovare în primul eşalon, federaţia confirmînd şi faptul că sala „Florin Balaiş”, cea în care a jucat până acum partidele ligii a doua, este omologată şi pentru un astfel de turneu.

Dacă timişorenii n-au avut parte de partide de verificare în perspectiva barajului, în schimb Arcada a disputat mai multe meciuri amicale, dintre care trei în compania echipei naţionale de juniori.

Antrenorii-jucători Marian Apostu (principal) şi Nicu Harabagiu (secund) contează la Arcada Galaţi pe Liviu Râpeanu, Nicu Harabagiu, Sebastian Palfi, Eduard Popescu, Ionuţ Cociş, Liviu Todaşcă, Marian Apostu, Arin Ciucă, Gabriel Costandache, Alexandru Voinea, Florin Florescu, Sorin Dragomir şi Marius Pârvu (libero).

Programul barajului de promovare (primele două clasate urmează să joace, în sezonul viitor, în Divizia A1):

vineri, 24 mai: CS U Timişoara – CSM U Suceava , Arcada Galaţi – Chimszed Cluj (ora 18);

sâmbătă, 25 mai: Suceava – Cluj (ora 10,30), Galaţi – CS U Timişoara (ora 12,30);

duminică, 26 mai: CS U Timişoara – Cluj (ora 10) şi Galaţi – Suceava (ora 12).

Arcada Galaţi şi CSM Universitatea Suceava s-au calificat în această ordine din Seria Est, gazdele trecînd în play-off cu duble victorii, 3:0 şi 3:1, atît de Niro Guard Bucureşti cît şi de Dacia Buzău, în vreme ce CS Universitatea Timişoara şi CS Chimszed Cluj reprezintă seria vestică, adjudecată de LPS Bihorul Oradea, care n-a mai avut drept de promovare în urma neînscrierii în campionatul primei ligi după reuşita de la barajul din 2012.

Echipa de volei masculin Arcada a fost înfiinţată anul trecut, cu susţinerea lui Spiru Mantu, patronul societăţii cu acelaşi nume, obiectivul clubului fiind ca încă din primul an de existenţă să se obţină promovarea în prima divizie. Ultima dată când voleiul masculin gălăţean a avut reprezentantă în prima ligă a fost sezonul 2011-2012, la finalul căruia echipa CSU Galaţi a retrogradat, iar conducerea clubului a decis să nu o mai înscrie nici măcar în divizia secundă, sistându-i activitatea.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Volei: