Universitatea Timişoara nu dărîma Arcada în Dunăre

CS Universitatea Timişoara a cedat cu 3:0 (:17, :25, :23) gazdei şi favoritei la promovare Arcada Galaţi, lider din seria estică a ligii a doua avînd în formulă şi 2 foşti jucători ai bănăţenilor în prima divizie, Rîpeanu şi Palfi-Tamaş, dar galben-albaştrii profesorului Sorin Grădinaru sunt în grafic pentru obţinerea celui de-al doilea loc de acces spre elita A1, avînd nevoie în decisivul de mîine de la 10 de o victorie la orice scor în dauna codaşei patrulaterului, Chimszed Cluj, de care dispuneau de 3 ori în 4 încercări în cursul acestui sezon, în seria vestică.

De fapt, şi în urmă cu 2 ani, la promovarea reuşită tot în barajul de la Galaţi, pe 28 mai 2011, CS Universitatea a pierdut unicul său meci tot la zero în faţa gazdelor, pe atunci CSU, pătrunzînd însă în elită pe seama succeselor în dauna lui CSŞ2 UKRO Baia Mare, cu 3:1, respectiv Ştiinţa Bacău, cu 3:0.

De această dată timişorenii au trecut ieri cu 3:1 de CSM U Suceava, mai avînd de jucat cu clujenii, care n-au smuls încă nici un set şi care sunt prezenţi la patrulaterul promovării doar în virtutea faptului că liderul seriei vestice, LPS Bihorul Oradea, refuza anul trecut dreptul de a participa în Divizia A1, după ce promova pe teren.

Astăzi, timişorenii au revenit puternic pe finalurile seturilor 2 şi 3, dar au pierdut pe mîna lor, de exemplu mingea de meci fiind un atac căzut în afara suprafeţei de joc, după ce CS U riposta de la 19:24 la 23:24.

Din păcate universitarii au rămas fără Vlad Stănoiu, constănţean cooptat în acest sezon la echipă, care a fost transportat cu Ambulanţa la spital, în urma unei accidentări la genunchi a cărei severitate va fi detectată la Timişoara. Înlocuitorul său mîine, Bălulescu, nu este nici el complet recuperat după o problemă medicală.

U a cedat astăzi în formula Unguraş, Schiesz, Balint, Grama (Dincă), Stănoiu (Bălulescu), Ungureanu, cu Toma – libero. 

În alte jocuri, ieri, Arcada Galaţi – Chimszed Cluj 3:0, iar astăzi, CSM U Suceava – Chimszed Cluj 3:0. În clasament, 1. Galaţi 6p (6:0), 2. Suceava 3p (4:3), 3. Timişoara 3p (3:4), 4. Cluj 0. Mîine, Arcada va juca împotriva sucevenilor, după ce universitarii de pe Bega vor da piept cu CS Chimszed.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Volei: