Universitatea Timișoara, diseară spre Galați, la barajul de acces în elita Divizia A1: din cei 11, șase elevi ai lui Sorin Grădinaru promovau și acum 2 ani, tot la Dunăre

Unsprezece pentru revenirea după numai un an în elita voleiului masculin românesc. CS Universitatea Timișoara pleacă diseară, via-București, la Galați, unde promova în 28 mai 2011 în prima ligă, atunci după 11 ani de așteptare, și unde va juca de vineri pînă duminică pentru unul din primele două locuri de accedere în A1, din 4 finaliste la start. Iar 6 dintre actualii elevi ai profesorului Sorin Grădinaru puneau umărul și la frumoasa reușită de-acum două primăveri…

U Timișoara, în fața celei de-a doua promovări în elita A1 în ultimele 3 sezoane

 

În frunte cu veteranul de 41 de ani Albert Balint, un profesor de educație fizică și sport care evolua în elita voleiului românesc și la ora retrogradării Timișoarei în 2000 din prima divizie, atunci însă pentru cei din Dej. Din lotul actual mai fac parte Eric Reitmayer, Dragoș Unguraș, Cristian Bălulescu, Mihai Ioan Grama, Alin Florin Flonta, Daniel Dincă, Bogdan Toma, căpitanul Sorin Schiesz, Cătălin Alexandru Ungureanu și Vlad Stănoiu. 

Timișorenii merg în Moldova după 18 victorii și doar două eșecuri în acest sezon, ambele cu 2:3, în fața lui LPS Bihorul respectiv Chimszed Cluj, o adversară la baraj, setaverajul general al stagiunii fiind 58:12. Partea proastă este că, neexistînd prea multe oponente în această zonă vestică, universitarii n-au mai disputat măcar un meci de la victoria decisivă din 20 aprilie, sub Feleac, 3:2 cu CS Chimszed.

Voleibaliștii Timișoarei se vor deplasa diseară spre București, cu trenul, urmînd a continua spre Galați, gazdă a turneului baraj de promovare ce a cîștigat licitația organizării patrulaterului, localnica Arcada fiind principală favorită la locul I. Bănățenii vor efectua un antrenament la fața locului joi la ora 17, timp de o oră, urmînd a debuta în întrecere vineri după-amiază, cu secund clasata în seria estică a ligii secunde, CSM Suceava, o grupare care activa pentru numai un sezon în elită, în 2010-2011.

Sucevenii se anunță a fi principalii contracandidați la promovare ai Timișoarei, în condițiile în care Arcada Galați, cîștigătoare a seriei estice, țintește ferm revenirea după numai un an în elită, iar Chimszed Cluj, cea de-a patra grupare la baraj, a fost învinsă de 3 ori din 4 încercări în cursul acestui sezon de CS Universitatea.

Clujenii îi înlocuiesc în întrecere pe cîștigătorii seriei vestice, cei de la LPS Bihorul Oradea, care n-aveau drept de promovare în baza faptului că nu s-au înscris pentru ediția 2012-2013 a elitei, după reușita promovării de anul trecut, atunci laolaltă cu cei din Șimleul Silvaniei.

Ca o readucere aminte, iată-i pe autorii din mai 2011 a promovării izbutite tot la Galați, atunci cu un 3:1 cu UKRO Baia Mare, 3:0 cu Știința Bacău și 0:3 în ultima zi, dar deja cu calificarea în buzunar, cu gazda CSU Galați: Sebastian Palfi-Tamaş, Eugen Bălan, Alexandru Ungureanu, Ciprian Dîrnescu, şeptarul căpitan Albert Balint, Dragoş Unguraş, Octavian Şchiopu, Paul Olar, Alexandru Craia, Cristian Bălulescu, Florin Flonta, Ioan Grama. Acea promovare avea să fie obținută cu sacrificii, Ciprian Dîrnescu, devenit astăzi vicecampion național cu CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, ca antrenor al echipei din Divizia Juniori, accidentîndu-se atunci în timpul încălzirii la un time-out tehnic al jocului cu băcăuanii și sfârşind cu o entorsă pe patul de spital.

Unele nume așadar se repetă față de precedentul ”desant” în Moldova: Balint, Ungureanu, Unguraș, Bălulescu, Flonta și Grama. Plus cel al antrenorului Sorin Grădinaru… Cît despre jucătorii noi, Toma, de la Arad, respectiv Stănoiu, de la malul mării, sunt componenții din actuala campanie care n-au figurat și în sezonul 2011-2012, în elită.

+

În fine, o consemnare din urmă cu exact o lună, publicată în rubrica ÎNTREBAREA ZILEI, la aflarea previzibilei vești că Galațiul va găzdui acest baraj de promovare… http://sporttim.ro/articol/mai-sunt-necesare-si-alte-dovezi  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 20

 


Ultimele articole din categoria Volei: