Universitatea Timişoara metronom, 20 din 20, înaintea celui mai dificil examen al sezonului, derby-ul Banatului, la Caransebeş

Unica grupare încă neînvinsă în acest sezon din întreg voleiul masculin românesc nu s-a dezminţit nici în această dimineaţă, în cea de-a doua zi a turneului patrulater play-off de la Caransebeş, unde şi-a asigurat deja în avans calificarea la barajul de promovare în elita Divizia A1. Este vorba despre CS „U” Timişoara, care nu mai are nevoie de alte recomandări…

Sporttim a aderat demersului breslei presei timişorene, "Susţinem Universitatea Timişoara"

 

Într-adevăr, nici măcar CSA Steaua, în seria estică a ligii secunde, n-a încheiat neînvinsă sezonul regulat, pierzând un joc cu 3:2, iar în elita A1 liderul la finele returului şi secondanta lui, CVM Tomis Constanţa şi SCM „U” Craiova, au cedat de câte trei ori, dar Universitatea Timişoara şi-a păstrat invincibilitatea şi în cel de-al 20-lea meci al stagiunii, surpriza constând în faptul că voleibaliştii pregătiţi de profesorul Sorin Grădinaru au cedat astăzi un set, doar pentru a doua oară în întreg sezonul.

CS „U” s-a impus în jocul inaugural al zilei secunde a patrulaterului play-off în Divizia A2 Vest cu 3:1 în dauna lui CS Chimszed Cluj, după ce timişorenii îşi adjudecau primul set la 8! Pe fondul unei deconectări premature, liderul la finele returului a pierdut setul secund, 22:25, iar apoi s-a chinuit să treacă din nou la timonă la seturi, 2:1, cu 25:23, set trei în care s-a decis practic soarta partidei, cel de-al patrulea redevenind aproape o formalitate: 25:16.

Chimszed Cluj, cea mai slab clasată grupare din patrulaterul de la Caransebeş, încheind pe locul 5 la finele sezonului regulat tur-retur, era depăşită ieri după-amiază cu 3:0 de gazda CSVC Caransebeş, în cea mai clară victorie de până acum a turneului din Caraş Severin, care a stârnit interesul localnicilor, în jurul noii lor echipe, de nici 2 ani la acest nivel dar nutrind acum speranţe de promovare în prima ligă a ţării.

Timişorenii mai risipeau un set tot în dauna unei garnituri clujene, pe 2 noiembrie 2013, în tur, la Dej, cu tinerii de la Centrul Naţional de Excelenţă „Liceul Agricol Papiu Ilarian”, de care au trecut ieri, în prima zi a play-off-ului, cu 3:0.

De notat că timişorenii au revenit aseară pe malurile Begăi, după jocul câştigat la ora 16, şi s-au prezentat de dimineaţă înapoi în Caransebeş, pentru meciul început la ora 11, după cea mai… scurtă noapte din an. Iar la final au zăbovit pentru a-şi studia adversarii din derby-ul de mâine, în partida CSVC Banatul – CNE LAPI Dej.

Profesorul Grădinaru a apelat astăzi la formula Unguraş, Schiesz, Balint (Flonta), Reitmayer (Dincă), Vîrlan (Stănoiu), Ungureanu, Bălulescu – libero, fără a-i utiliza pe Bădiceanu şi Toma.

Iar mâine, la ora 14, tot la Caransebeş, în ultimul joc din 6 al patrulaterului, derby-ul Banatului şi al turneului, cu gazda CSVC Banatul, care va decide cine va merge de pe primul loc la barajul de promovare de 4 echipe din 2-4 mai. Timişorenii au dispus de două ori cu 3:0 de cărăşeni în actualul sezon, dar înainte ca „Banatul” să se întărească semnificativ de Sărbători.

În cealaltă serie, estică, în prima zi a turneului, Steaua – CSM Suceava 3:0 şi Tomis II Constanţa – Tricolorul Ploieşti 3:0.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Volei: