UVT Agroland, 3:1 la debutul turneului final în Divizia Juniori cu CSȘ2 CNE CSM Baia Mare

Timișoara are două grupări între cele 8 participante la turneul final al Diviziei Juniori din cadrul Campionatului Național FRV de volei feminin, început miercuri în Ardeal, cu derulare până duminică, iar una dintre acestea, UVT Agroland, a câștigat cu 3:1 și 3 puncte în serie în ziua inaugurală a întrecerii.

Proaspătă câștigătoare a titlului pe țară în Divizia Cadeți, pe podium la București în fața lui Dinamo și CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, dar intrată recent și în ”careul de ași” al Diviziei Speranțe, la Brașov, unde pe podium urcau gazda ACS Juvenil Nicolae Titulescu, LPS Cluj și timișeana CSȘ Lugoj – medaliată cu bronz, gruparea timișoreană UVT Agroland a abordat miercuri cu o victorie cu 3:1 (25:22, 20:25, 25:9, 25:16) faza finală a celei mai mari categorii de vârstă, Divizia Juniori, într-un prim meci cu CSȘ 2 CNE CSM Baia Mare. În aceeași grupă a turneului final, tot în prima zi, CS Dinamo – CSM Danubiu Tulcea 3:0, pe seturi la 14, 20 și 13.

Programat zilele acestea, în perioada 18-22 mai, turneul final al Campionatului Național de volei la categoria Divizia Juniori – feminin se desfășoară la Târgu Mureș și reunește opt echipe, împărțite în două serii. În cadrul fiecărei grupe, formațiile joacă între ele, urmând ca primele două clasate din fiecare serie să dispute apoi meciurile pentru locurile 1-4, în vreme ce ultimele două din fiecare grupă vor evolua pentru locurile 5-8.

În seria a II-a, UVT Agroland la va mai întâlni, joi de la ora 14, pe CS Dinamo București, iar vineri de la ora 12 pe CSM Danubiu Tulcea. De notat că Dinamo și UVT Agroland sunt unicele cluburi din nou cu reprezentare în turneele finale feminine atât în Divizia Juniori cât și în cele imediat inferioare ca și categorie de vârstă, Divizia Cadeți și Divizia Speranțe, în vreme ce la cele mai ”mari” două categorii se regăsesc, Juniori și Cadeți, se regăsesc și alte 3 grupări cu garnituri pe ambele fronturi: CSU Medicina CNUE, Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I București și CSȘ2 CNE CSM Baia Mare.

În cealaltă serie a finalelor Diviziei Juniori, în care au fost repartizate grupările CS Bogdan Petriceicu Hașdeu Buzău, CTF Mihai I București, CSU Medicina Târgu-Mureș și CSȘ Bega Timișoara, bănățencele au fost întrecute miercuri cu 3:0 de junioarele din capitală, pe seturi la 16, 18 și 15, în vreme ce gazdele au tranșat cel mai clar disputa cu buzoiencele, cu doar 27 de puncte cedate.

Sâmbătă și duminică sunt programate semifinalele și finalele iar obiectivul formației UVT Agroland este acela de a obține medalii și la junioare, în vizor fiind cele de aur.

La masculin, LAPI Dej a câștigat titlul pe țară atât la cadeți cât și la speranțe, în vreme ce Maramureșul va găzdui în 1-5 iunie turneul final al ”celor mari”, Divizia Juniori, cluburile CSȘ2 Baia Mare și CTF Mihai I București având reprezentare și la băieți.

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: