UVT Agroland încinge campania de achiziții cu aducerea Dianei Cărbuneanu

Nou-promovata în Divizia A1 de volei feminin UVT Agroland Timișoara a întețit ritmul achizițiilor în perspectiva campionatului ce va demara în 10 echipe peste două luni și jumătate prin a coopta o altă extremă, la puține zile după ce anunța transferul Arianei Pîrv. Acum este vorba despre Diana Cărbuneanu, trecută și ea pe la CSM București și care în sezonul trecut a jucat la SCM Pitești, a zecea în ierarhia finală dar care grupare a renunțat în această vară la locul în elită.

Site-ul volei-timisoara.ro al clubului proaspăt prim-divizionar a anunțat cu titlul ”A semnat și Diana Cărbuneanu” că este vorba despre cea de-a treia jucătoare transferată de UVT Agroland Timișoara în această vară, după Andreea Petra și Ariana Pîrv.

Originară din Buzău, Diana Cărbuneanu a făcut rapid pasul spre voleiul de performanță. La 15 ani debuta în Divizia A1 și în Liga Campionilor, pentru Dinamo București. În sezonul 2015-2016, a făcut parte din lotul formației CSM București care câștiga Cupa Challenge, singurul trofeu continental din România după Revoluție.

La CSM București, Diana Cărbuneanu a lucrat cu actualul antrenor de la Agroland, Bogdan Paul, și a fost colegă cu Mihaela Ozun și Diana Balintoni: ”Am ales Agroland pentru că m-a atras proiectul. Îmi place că se vrea ca echipa să fie în mare parte formată din românce, și că se pune accent pe continuitate. Cu Bogdan Paul am lucrat atât la echipa de club, cât și la echipa națională. Pe Diana (n.r. Balintoni) și pe Miki (n.r. Mihaela Ozun) le știu de ceva timp, dar acum doi ani am fost la aceeași echipă și am rămas prietene foarte bune. Nu știu dacă este un plus, dar cunoscând deja câteva persoane, mă va ajuta să mă integrez mai repede”.

În ultimul sezon, jucătoarea care împlinește 22 de ani la 23 august, a evoluat pentru SCM Pitești. În perioada junioratului, a devenit de două ori vicecampioană națională la senioare alături de Dinamo și a făcut pasul spre prima reprezentativă a României: ”A fost o trecere destul de bruscă, de la o echipă de junioare, direct în Champions League. A fost  vorba de multă muncă, ambiție și curaj. Să fiu sinceră, la vârsta aceea știam doar că este ceva important, mai târziu mi-am dat seama de amploarea fenomenului”.

Extrema de 1,82 metri este optimistă că rezultatele nu vor întârzia să apară la UVT Agroland: ”Nu pot să spun încă nimic de obiectiv. Trebuie mai întâi să ne concentrăm pe pregătire, să muncim mult. Dacă punem suflet în joc, cu siguranță rezultatele vor apărea. Vă așteptăm în număr cât mai mare la sală!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 10

 


Ultimele articole din categoria Volei: