UVT Agroland, primă vizită din ”careul de ași”: CSM Târgoviște. CSU UV deschide cuplajul de A1 din sala UVT

Prin elevarea peste vară a două grupări timișorene la nivelul Diviziei A1 din voleiul românesc, au intrat în actualitate și cuplajele la fileu în noua sală de sport a Universității de Vest din strada Oituz, gazdă și sâmbătă de la ora 17 a unui eveniment cu două reprezentații, mai întâi în campionatul masculin, urmată de cea în concursul feminin, cu prezența pe parchet a ”bronzului” național la zi CSM Târgoviște.

Roșu-negrele de la UVT Agroland și galben-albaștrii de la CSU UV, înaintea altui cuplaj voleibalistic în calitate de gazde în A1 în sala UVT

Băieții sunt deja la ora penultimei etape a turului în sezonul regular iar timișorenii de la CSU UV la ultima apariție acasă din același tronson competițional însă nu și ultima pe teren propriu din anul 2017, elevii și colegii lui Sorin Schiesz sperând la măcar un prim punct ierarhic din confruntările cu oaspeți ardeleni din ultima treime a clasamentului Diviziei A1.

Mai întâi, în cadrul rundei a X-a, în deschiderea cuplajului de sâmbătă, vizitatoare este CS Știința Explorări Baia Mare, o formație în recul în noul campionat comparativ cu clasările avute la încheierea edițiilor precedente, în fluctuație de la locul 6 în 2014 la 8 în 2015 dar și de pe 4 în 2016 pe treapta a șaptea la capătul sezonului anterior, maramureșenii găsindu-se actualmente în grupul celor 3 echipe cu câte 7 puncte, triumvirat ce precede ”lanterna roșie” de pe malurile Begăi.

”Universitarii” timișoreni încă nu s-au descotorosit de zeroul din dreptul punctelor în clasament, cucerind un unic set în primele 9 etape, contra celorlalți oaspeți băimăreni, de la nou-promovata CSȘ2 CNE UKRO, însă nici CS Știința Explorări Baia Mare nu stă deloc pe roze după ce s-a înclinat de 5 ori consecutiv, fără victorie din 21 octombrie, când dispunea în Maramureș cu 3:1 de SCM U Craiova, în etapa a 4-a.

Apoi, galben-albaștrii timișoreni vor mai juca pe teren propriu în acest sfârșit de an și pe 9 decembrie, la startul returului, cu CS ”U” Cluj, o altă formație tot cu 7 puncte, primirea celor două formații din nord-vest inducând șanse ceva mai sporite pentru debarasarea de apăsătorul zero. În egală măsură, oaspeții din Baia Mare și Cluj vor percepe descinderea la Timișoara ca pe o oportunitate în plus de a-și mai drege deficitul, însă o mai mare presiune psihologică va apăsa pe umerii Științei Explorări și a universitarilor de sub Feleac, trupe având mai mult de pierdut în cazul unor rezultate nesatisfăcătoare în sala UVT.

Băimărenilor nu le-a priit deloc pe drumuri în noul campionat, fiind depășiți cu 3:0 la Zalău și CSA Steaua iar apoi cu 3:1 la Galați, însă chiar și în duelul local considerat afară pe 6 noiembrie, 3:2 pentru concitadinii ”acasă” de la CSȘ2 CNE UKRO, în fața cărora Știința Explorări a câștigat setul inaugural cu 23:25 și a egalat la doi cu 24:26, pierzând însă în decisiv cu 17:15.

Mai recent, roșu-negrii s-au înclinat și acasă, cu 2:3 cu CSM București și 0:3 cu Tricolorul Ploiești, pierzând etapa trecută în deplasarea la o altă nou-promovată, 3:1 la Dinamo, în jocul inaugural al rundei a noua, eșec la indigo în fief-ul alb-roșilor din capitală după cel din preliminariile Cupei României, în septembrie.

CSU UV ar avea așadar la o adică o pâine de mâncat, după ce sâmbăta trecută manifesta o combativitate sporită în deplasarea la Craiova, obținând 25 respectiv 23 de puncte în primele seturi ale eșecului cu 3:0.

La feminin, UVT Agroland – CSM Târgoviște constituie un duel al vecinelor de clasament pe locurile 4 și 5, în această ordine, fiecare cu câte 4 victorii din șase meciuri în A1, dar depășite la zero etapa trecută, timișorencele ca o premieră, pe terenul lui CSM București, iar dâmbovițencele chiar acasă, cu CS Știința Bacău.

Gruparea de sub Turnul Chindiei a pierdut de fapt ultimele două meciuri la rând, și cu 3:1 pe terenul campioanei CS Volei Alba Blaj, după ce se impunea în primele 4 runde, inclusiv la București, cu CSM, cu 2:3 de la 2:1 pentru gazde.

CSM Târgoviște poate reprezenta un bun exemplu pentru timișorence ca ascensiune în elita Divizia A1, formația din Regat clasându-se a șasea în primul sezon după promovare, 2013-2014, dar apoi mult mai sus, pe podium, în calitate de vicecampioană în 2015 și 2016, an în care câștiga și Cupa României, dar și drept câștigătoare a ”bronzului” în campania anterioară.

UVT Agroland dă excelente semne încă din turul sezonului de debut în primul eșalon că poate emula poziția dâmbovițencelor în prima campanie pe scena de elită, duelul de sâmbătă seară de la ora 19,30, din cadrul rundei a VII-a și antepenultima a turului, fiind de departe cel mai dificil pe teren propriu pentru elevele lui Bogdan Paul, intrate în acest final de an în zodia confruntărilor cu grupări din ”careul de ași” al competiției.

Căci bănățencele nu vor avea timp de respiro după meciul de campionat, deja miercuri de la ora 19,30 având programat un alt joc în sala UVT, cu CSM București, în manșa I din sferturile de finală ale Cupei României, iar în alte apariții acasă, pe 9 și 16 decembrie, la sfârșitul turului și începerea returului, încleștări cu campioana CS Volei Alba Blaj și liderul la zi CS Știința Bacău.

Iar în calendarul acestor oponente dintre primele 4 în sezonul anterior figurează și întâlniri din cupele europene, de exemplu pentru CSM Târgoviște deplasarea din manșa I a 16-imilor Challenge Cup la Levski Sofia, pe 9 decembrie, returul fiind lăsat pe 2018. Nici dâmbovițencele nu vor avea prea mult timp la dispoziție pentru a se regrupa până marți seară la ora 18,30, când vor juca și la Lugoj, tot în manșa întâi, dar din sferturile Cupei României, cu CSM, în etapa din weekend acasă cu CSM București, duminică de la ora 18,30.

Așadar nu mai puțin de 3 meciuri din Divizia A1 în Timiș sâmbătă și duminică, plus alte două în sferturile Cupei României marți și miercuri, bună ofertă cu UVT Agroland între protagoniste, antrenorul principal Bogdan Paul prefațând turul de forță pentru volei-timisoara.ro prin a semnala că ”avem un program mai dificil în aceste săptămâni. Știam că la finalul turului vor urma meciuri în care va fi mai dificil să obținem puncte. Este dificil, dar pentru asta ne-am antrenat. Am avut un cantonament puternic în vară, apoi un volum mare de pregătire, pentru asta am făcut toate eforturile, pentru a reuși să ținem ritmul acestor meciuri jucate foarte des. Din păcate suferim de lipsă de efectiv matur, este un nucleu de nouă jucătoare care duce greul competițional. Junioarele ne ajută în pregătire, sunt mereu alături de noi, dar e mai dificil pentru ele să facă față acestui nivel în acest moment. În teren stau tot jucătoarele de experiență, iar ele sunt puține, motiv pentru care trebuie să fim atenți la starea de sănătate. Pe de altă parte, jucăm acasă, eu cred că pe teren propriu am început să dezvoltăm un joc eficient, ne-am obișnuit și cu sala. Cred că va fi un meci interesant, un meci din care îmi doresc ca echipa noastră să ia cât mai multe puncte, toate dacă vom juca foarte bine. Este irelevant, CSM Târgoviște vine după două înfrângeri cu echipe foarte puternice. Este adevărat, poate nu ar fi trebuit să piardă trei puncte acasă cu Bacău, dar asta este frumusețea sportului și de asta este frumos campionatul. Rezultate surprinzătoare vor mai fi în acest campionat. Vorbim de patru echipe puternice în acest moment, suntem și noi acolo după ele, ținând cont de clasare. Cred că între aceste patru-cinci formații, chiar șase, și mă refer aici la CSM Lugoj, se poate întâmpla orice. Trebuie să fim în permanență conectați la meciurile pe care urmează să le disputăm”.

Cuplajul voleibalistic de sâmbătă de la ora 17 din sala UVT va fi difuzat în transmisiune video în direct de pagina de facebook a clubului UVT Agroland Timișoara. Programul etapei în Divizia A1 de volei masculin și feminin respectiv ierarhiile, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: