UVT Agroland Timișoara câștigă din nou la Cluj cu ”U”

Voleiul feminin secund-divizionar timișorean a fost astăzi la putere în sala ”Horia Demian” din Cluj, UVT Agroland câștigând cel de-al doilea meci al cuplajului la fileu din ziua inaugurală a turneului play-off al seriei vestice, 3:1 cu gazda CS ”U”, în disputa principalelor aspirante la cele două poziții de calificare spre barajul de promovare în elita A1, programat la mijlocul lunii viitoare.

După ce CSU Politehnica Timișoara s-a impus cu 3:0 în jocul ridicare de cortină al patrulaterului cu câte două întâlniri pe zi, vineri, sâmbătă și duminică, dispunând de CSU Oradea, concitadinele de la UVT Agroland, nimeni altele decât câștigătoarele sezonului regulat în Divizia A2 Vest, au câștigat principala confruntare a acestei competiții, cu 1:3, pe seturi 15:25, 25:21, 19:25, 20:25.

Chiar dacă n-au mai învins la fel de detașat precum izbuteau la Cluj pe 4 februarie în întâlnirea directă din returul sezonului regulat, cu 0:3 (21:25, 23:25, 13:25), elevele lui Bogdan Paul s-au desprins și în această seară destul de clar pentru o înfruntare abordată în deplasare cu principala contracandidată la câștigarea fazei play-off în grupa vestică, repurtând astfel și cea de-a treia victorie din această ediție de campionat în partidele directe, după un 3:2 pe malurile Begăi în toamna lui 2016.

Calificate direct în play-off de pe primele două poziții după sezonul regulat, fără a mai fi fost nevoite să apară și în faza I din disputele eliminatorii, UVT Agroland și CS ”U” Cluj nici n-au mai jucat așadar un meci oficial încă din 18 februarie, așadar de peste două luni, ceea ce s-a văzut mai puțin la timișorence, de-acum favorite la păstrarea locului I și după turneul 1-4. Este însă destul de posibil ca roșu-alb-negrele și trupa de sub Feleac să se reîntâlnească și peste două săptămâni la barajul de promovare în elita Divizia A1, ce va fi disputat și cu CS Rapid București respectiv CSM 2007 LPS Focșani, pentru cele două bilete spre primul eșalon.

Până atunci, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj va mai găzdui în cadrul turneului play-off din Divizia A2 Vest alte câte două partide sâmbătă și duminică.

Vineri 28 aprilie 2017:

CSU Politehnica Timișoara – CSU Oradea 3:0 și CS ”U” Cluj –  UVT Agroland Timișoara 1:3.

Clasament după etape I: 1. CSU Politehnica 3 puncte (3:0), 2. UVT Agroland 3p (3:1) / 3. CS ”U” Cluj 0p (1:3), 4. CSU Oradea 0 (0:3).

Programul viitor…

Sâmbătă, 29.04.2017

Ora 12: UVT Agroland Timișoara – CSU Oradea; ora 14:00 , CS ”U” Cluj – CSU Politehnica Timișoara.

Duminică, 30.04.2017

Ora 11: UVT Agroland Timișoara – CSU Politehnica Timișoara, ora 13: ”U” Cluj – CSU Oradea.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: