Vasas Óbuda Budapesta – UVT Agroland la debutul Timișoarei în CEV Challenge Cup

UVT Agroland Timișoara va debuta în cupele europene la finele acestei luni la Budapesta, în manșa I din 16-imile de finală ale celei de-a treia competiții continentale inter-cluburi ca importanță, CEV Challenge Cup, pe 28 sau 29 noiembrie, contra lui Vasas Óbuda Budapesta, oaspete apoi în returul programat pe 6 decembrie în sala Constantin Jude. Bănățencele vor mai juca în campionat până la deplasarea pe Dunăre sâmbătă de la ora 17 la Bacău și la finele săptămânii viitoare pe Bega cu CSM Lugoj, iar între partidele internaționale și la București, cu CS Dinamo, în etapa a VII-a din Divizia A1.

Vasas Óbuda Budapesta – foto pagina I s-a alăturat prin calificarea din a doua fază preliminară concitadinei UTE Volleyball Team în 16-imile noii ediții 2018-2019 a CEV Challenge Cup, după ce s-a impus în setul de aur în returul cu formația slovenă Formula Formis Rogoza, iar în jocurile pentru accederea în optimi va fi oponentă a debutantei în eurocupe UVT Agroland Timișoara.

După ce a pierdut meciul tur în Slovenia cu 3:1, formația roșu-albastră din Budapesta a întors soarta calificării aseară în Angyalföldi Sportcentrum după o victorie cu 3:1 (25:18, 18:25, 25:13, 25:17) și 15:7 în setul de aur, în fața lui Formula Formis Rogoza.

Jakub Gluszak a abordat manșa secundă acasă cu Ana Tiemi Takagui, autoare a 7 puncte, Panagiota Dioti cu 6 puncte, Lopes da Silva 9, Villam Lilla 16, Maria Kostelanska 21 și Ayshan Abdulazimova 13, în teren mai intrând pe parcurs liberoul Bozicevic, Török – autoare a 10 puncte, Szabó, Durst și Mihály, cu un punct.

Vasas Óbuda Budapesta traversează o perioadă foarte bună în divizia de elită din Ungaria, lider în Grupa A valorică de 6 echipe, Extraliga, cu 19 puncte și setaveraj 20:5. De la startul campionatului, Vasas a reușit să câștige șase din cele șapte partide disputate, formația din capitala Ungariei suferind o singură înfrângere, 2:3 cu UTE (Ujpest), în runda a doua a campionatului. Fatum Nyíregyháza, oaspete duminică seară a budapestanelor, are tot 6 succese și un eșec, a doua cu 16 puncte, urmată de Linamar BRSE cu 14 puncte, din 4 triumfuri și 4 înfrângeri.

Vasas Óbuda Budapesta, dublă campioană națională la începutul acestui deceniu, iar apoi de 4 ori la rând vicecampioană a Ungariei, este a treia cea mai aureolată grupare la fileul feminin din țara vecină, cu 5 titluri, cele mai multe clasări pe locul secund și 12 trofee ale cupei.

Nu mai puțin de 12 dueluri a programat faza secundă a preliminariilor CEV Challenge Cup, tur din care n-a obținut calificarea în 16-imi o altă grupare maghiară, Jaszberenyi Volleyball Team, eliminată de Slavia EU Bratislava.

Tot în 16-imile de finală sunt deja conturate confruntările Besiktas – Aydin BBSK, Hermes Oostende – Azerrail Baku, AO Thiras – KP Brno, Polkky Kuusamo – UTE Volleyball Team Budapesta, Gen-I Volley Nova Gorica – LP Kangasala, Viteos Neuchatel Universite – Orbita Zaporizhzhya, Mladost Zagreb – Kanti Schaffhausen, Prinz BrunnenFamalicao / Leica – Ladies in Black Aachen, Beroe Stara Zagora – Aris Salonic, ZOK Gacko – Hapoel Kfar Saba și Dukla Liberec – Proton Saratov. Alte două grupăi, VDK Bank Gent și Volero Le Cannet, așteaptă deznodământul ultimelor dispute din turul secund preliminar, pentru a afla identitatea oponentelor din 16-imile de finală.

Însă, până la ora debutului roșu-alb-negrelor în cupele europene, UVT Agroland Timișoara a început astăzi deplasarea spre Bacău, pentru meciul cu CS Știința, programat sâmbătă la ora 17 în etapa a V-a din Divizia A1.

Moldavele s-au impus categoric miercuri după-amiază la Galați în fața nou-promovatei CSU Belor, cu 0:3, pe seturi 18:25, 19:25, 12:25, în 63 de minute de joc efectiv, completând meciurile intermediarei, etapă a IV-a din care CSM Volei-Alba – CSM Târgoviște a fost amânat pentru o dată ulterioară. Ultimele rezultate din ”A1”, ierarhia la zi și programul din weekend, pe coloana datelor tehnice.

Centrul Andreea Petra și antrenorul Bogdan Paul au vorbit despre această partidă iar tehnicianul bănățencelor a explicat că ”fac asta de o viață și cred că și sportivele noastre la fel. Este greu de gestionat o astfel de distanță. Vom împărți drumul în două. Vom face o escală la Târgu Mureș, pentru a reuși să ajungem într-o stare normală de odihnă la Bacău. Nu sunt diferențe foarte mari față de sezonul trecut. Este aceeași Știința pe care o cunoaștem de ani de zile, care își construiește o echipă valoroasă în fiecare an. În momentul de față, eu cred că este o echipă care are foarte multe de spus în acest campionat. Eu cred că în continuare este o echipă care se bate la medalii. Faptul că nu reușim să ne antrenăm într-o sală mare, este un dezavantaj pe care îl vom avea în permanență. Aceasta este situația. Nu pot să mut jucătoarele în fiecare zi dintr-o sală în alta. Dacă nu avem două-trei antrenamente legate în sala Olimpia, nu pot să îmi bat joc de genunchii lor. Orice mutare de pe o suprafață sintetică pe parchet atrage un anumit tip de reactivitate musculară și articulară. Nu este o tragedie. Sunt foarte multe echipe care se antrenează în săli mai mici și evoluează în săli mai mari. Ne vom antrena în sala din Bacău, ne vom adapta, într-un final este de datoria noastră să gestionăm această situație. Andreea Petra nu este la potențial maxim. Speram ca o entorsă să fie o entorsă și să se recupereze după două-trei săptămâni. Din păcate, accidentarea a fost mult mai complicată. Din punct de vedere medical, ea este refăcută. Dar pentru un sportiv care stă două luni și jumătate. este destul de complicat să reintre în procesul normal de pregătire și să revină la forma normală pentru un meci de nivelul acesta”.

Andreea Petra a spus:Trebuie să recunosc că pentru mine a fost o perioadă foarte dificilă. De la o accidentare care nu părea foarte gravă, am avut nevoie de mai bine de două luni de recuperare. Mi-a fost foarte greu, atât fizic, cât și psihic să îmi revin. Pot spune că a fost cea mai grea perioadă a carierei. Sper să nu mai fiu pusă în aceeași situație. Mă bucur că sunt mult bine și sper să revin cât mai repede la forma de joc pe care mi-o doresc. Știința este un adversar puternic, cu toate că anul trecut am avut două victorii pe teren propriu. La Bacău ne va aștepta un meci foarte greu, mai ales că jucătoarele de acolo știu să folosească foarte bine avantajul terenului propriu, să se folosească de fiecare reper. Am mai jucat acolo și sper să obținem un rezultat favorabil. Față de sezonul trecut, la Bacău au venit multe jucătoare noi, sportive care vor să păstreze reputația clubului. Chiar dacă nu mai sunt 12 echipe în campionat ca în anii trecuți, fiecare meci este greu. Nu poți să spui despre nicio partidă că este facilă sau să te gândești că în fața unui anume adversar te poți relaxa. Toate echipe sunt puternice din punctul meu de vedere”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Volei: