Victorie în trei seturi pentru ACS Agroland în prima zi la turneul final al „Speranțelor”. CSŞ Lugoj se impune în decisiv

Formațiile timișene au început cu victorii turneul final al Diviziei Speranţe.

ACS Agroland a închis ziua cu un 3:0 în partida cu CSŞ Tulcea şi conduce Seria 1. CSŞ Lugoj a revenit de la 1:2 la seturi pentru a se impune în decisiv cu CSŞ Blaj şi ocupă locul secund în Seria 2, după Dinamo București, care a câștigat în trei seturi.

IMG_7921

 

 

Noua sală a Universității de Vest găzduiește începând de miercuri turneul final al speranțelor la volei feminin, pentru categoria de vârstă 2000/1.

Prima partidă a fost, miercuri dimineaţă, cea dintre CSŞ Lugoj și CSS Blaj.

Antrenorul Dorin Horvath a început partida cu 6. Potârniche, 12. Panțiru, 10. Nistor, 4. Gheorghe, 11. Oargă, 2 Csillag. Lugojencele au beneficiat și de o mică galerie, dotată și cu o tobă. De partea cealaltă, tehnicianul Emil Ciufudean a început partida cu 6. Marian, 5. Pusca, 1. Chiorean, 2. Ghetan, 7. Rahaian și 9. Hategan.

Setul 1 a durat 24 de minute și le-a revenit lugojencelor cu 25-14. Jucătoarele din Blaj au condus cu 19-10 în setul secund, au avut emoții după ce timișencele s-au apropiat la 18-20 și 22-24, dar au reușit să egaleze situația la seturi după ce l-au câștigat pe al doilea cu 25-22. Setul trei a avut destul de multe puncte lungi, dar a fost presărat și cu multe servicii și preluări greșite. CSS Blaj s-a distanțat la 9-2, iar la al doilea time-out tehnic conducea cu 16-11. După mai multe faze în care jucătoarele echipate în albastru închis nu s-au înțeles la preluare, CSS Lugoj a revenit și a preluat conducerea cu 21-17. Ardelencele și-au revenit pe finalul setului pe care și l-au adjudecat cu același scor ca și pe precedentul, 25-22 și au preluat conducerea cu 2-1. Timișencele au început setul patru cu trei puncte consecutive, iar adversarele au egalat la 3, respectiv la 4 și au preluat conducerea cu 5-4. Au urmat patru puncte consecutive reușite de jucătoarele din Lugoj care conduceau la primul time-out tehnic cu 8-5, iar la al doilea cu 16-9. Avansul a crescut la zece lungimi, 20-10, iar lugojencele au reușit să-și treacă în cont setul patru cu 25-17 și au dus meciul în decisiv. Setul 5 a început cu trei puncte consecutive pentru CSS Blaj, după care bănățencele au reușit șapte puncte și au preluat conducerea cu 7-3. Blaj s-a apropiat la 7-6, iar primul time-out tehnic a venit la 8-6. A urmat o nouă răsturnare de situație, cu ardelencele trecând la conducere și fiind la un singur punct de victorie la 14-11. CSS Lugoj a reușit cinci puncte consecutive și s-a impus cu 16-14 în decisiv pentru a câștiga meciul de deschidere al turneului cu 3-2, după mai mult de două ore de joc.

IMG_8267

 

 

Campioana en-titre, Dinamo București, a întâlnit în a doua partidă pe CSS Botoșani.

Dinamo, cu Dănuț Mavrodin pe bancă, a început partida cu: 1. Radu, 10. Costin, 12. Agapian, 7. Stan, 11. Artin, 9. Martinescu. Antrenorul lui CSS Botoșani, Cezar Aciobăniței, le-a trimis în teren pe: 6. Ilas, 7. Murariu K, 4. Mustafa, 13. Afrasinei, 2. Murariu F, 8. Zeuscu.

Acest meci a avut o desfășurare opusă primei partide și s-a încheiat cu victoria bucureștencelor în trei seturi. Primul s-a încheiat cu 25-17. IMG_8252La finalul acestuia a căzut din tavan un obiect de vreo 3 kilograme, dar din fericire nimeni nu a lovit pe nimeni. După ce oficialii s-au uitat atent spre tavan pentru a sesiza alte eventuale pericole, s-a reluat meciul cu cel mai echilibrat set. Moldovencele au condus la ambele time-out-uri tehnice (8-7 și 16-15) și s-au distanțat chiar la 21-18. Formația din capitală a egalat la 21, a preluat conducerea cu 22-21, după care au urmat două puncte consecutive ale jucătoarelor echipate în negru care au trecut în avantaj cu 23-22. Bucureștencele au egalat și au beneficiat de două mingi de set până când l-au închis cu 26-24 și s-au distanțat la 2-0. Setul trei a fost mult mai dezechilibrat, iar Dinamo s-a impus în acesta cu 25-15 și a obținut victoria în minim de seturi, la capătul a 79 de minute de joc.

IMG_8324

 

 

A urmat o pauză iar la ora 16 s-a reluat competiția cu meciurile din Seria 1. La fel ca dimineață, prima partidă a avut nevoie de set decisiv pentru a se decide câștigătoarea după mai mult de două ore de joc, în timp ce al doilea meci s-a încheiat cu o victorie scurtă și clară în trei seturi, în puțin peste o oră.

Meciul trei al zilei le-a opus pe Constructorul București și LPS Cluj.

Bucureștencele, conduse de pe bancă de Sorina Moise, au început partida cu 3. Hamzu, 1. Stoica, 11. Tanase, 10. Dascalu, 2. Bucur, 5. Barbu. De cealaltă parte, antrenoarea clujencelor, Honoria Borojni, le-a trimis în teren pe: 7. Bota, 3. Popa, 18. Ochis, 17. Ispas, 5. Porca, 9. Rosca.

Primul set a revenit Constructorului cu 25-17 și a durat 22 de minute. Setul secund a adus egalitatea pe tabelă după ce clujencele l-au câștigat cu 25-21 în 27 de minute. Următoarele două seturi au durat mai mult de jumătate de oră fiecare. Setul trei s-a încheiat cu 25-23 pentru LPS Cluj. Clujencele au salvat patru mingi de set și au beneficiat de două șanse pentru a încheia meciul înainte de decisiv. Până la urmă formația din capitală a reușit să-și adjudece setul patru cu 30-28 după 36 de minute, astfel că a fost nevoie de setul cinci. Debutul acestuia a fost mai bun pentru bucureștence care conduceau cu 5-3, dar ardelencele au preluat conducerea după cinci puncte consective. S-a ajuns la 14-10 pentru LPS Cluj care a reușit să fructifice a șasea minge de meci de care a beneficiat, și-a adjudecat setul decisiv cu 15-13 și s-a impus cu 3-2 la seturi după 132 de minute de joc.

IMG_8740

 

 

Ultimul meci al primei zile a început cu mai mult de o oră întârziere față de programul inițial. După ora 19, ACS Agroland a întâlnit pe CSS Tulcea. Dan Jitaru a început partida cu 12. Mitrică, 19. Trăistaru, 10. Niță, 1. Ungureanu, 6. Bolea, 20. Constantineanu. Casian Cornel le-a trimis în teren în primul set pe: 2. Popoiu, 5. Radu, 10. Cobzarenco, 3. Covaliov, 1. Gheorghe, 4. Iordan.

Meciul a fost la discreția gazdelor turneului, care și-au adjudecat primul set cu 25-15 în 26 de minute. Desprinderea jucătoarelor echipate în negru s-a produs de la 14-14, când au reușit 9 puncte consecutiv, cu căpitanul Adelina Ungureanu la serviciu. Tot 26 de minute a durat și setul secund. Oaspetele au condus la început, iar la primul time-out tehnic scorul le era favorabil (8-4). Atunci au fost și câteva discuții între tulceni și arbitrii, iar jocul a continuat după acestea. Timișorencele au revenit la conducere și au intrat în avantaj la al doilea time-out tehnic, 16-12, pe fondul unor servicii cu care au pus în dificultate preluarea adversă. Agroland a avut destule puncte obținute după ce ridicătoarea a atacat din a doua minge. Setul le-a revenit timișorencelor cu 25-19. Elevele lui Dan Jitaru au avut un început de set trei foarte bun și s-au distanțat la 6-0. Au urmat trei puncte ale oaspetelor, iar primul time-out tehnic a venit la 8-3. La al doilea timp tehnic scorul era 16-7, iar antrenorul timișorencelor le-a dat ocazia și jucătoarelor de pe bancă să evolueze în finalul partidei. Diferența a crescut la 20-10, după care CSS Tulcea a reușit patru puncte consecutive și s-a apropiat la 20-14. De la acest scor timișorencele nu au mai cedat nici un punct și și-au adjudecat setul trei cu 25-14, iar meciul cu un 3-0 sec care le duce pe primul loc în clasamentul seriei 1.

Vom reveni și cu mai multe imagini de la partidele din prima zi a turneului final al speranțelor.

:::::

Iată programul meciurilor de joi:

Seria 2: ora 10 CSS Blaj – Dinamo București

Ora 12 CSS Lugoj – CSS Botoșani

Seria 1: ora 16 LPS Cluj Napoca – Tulcea

Ora 18 Constructorul București – ACS Agroland Timișoara

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Juniori: