GALERIE FOTO. Victorie în trei seturi pentru CSU Politehnica în primul meci al dublei cu ProVolei Bistrița

CSU Politehnica Timișoara a avut nevoie de mai puțin de o oră pentru a se impune cu 3-0 în fața formației ACS ProVolei Bistrița. Scorul pe seturi a fost 25-12, 25-11 și 25-17, astfel că timișorenii au făcut un prim pas spre turneul de 4. Sorin Grădinaru s-a bazat doar pe zece jucători, patru dintre juniorii echipei fiind plecați la faza interjudețeană a liceelor.

IMG_6928Oaspeții de la ACS ProVolei Bistrița nu au emis prea multe pretenții în prima fază a play-off-ului, astfel că au cerut ca ambele partide să se dispute la Timișoara. Gazdele porneau ca favorite în duelul dintre locul 2 și locul 7 la finalul sezonului regulat și și-au confirmat statutul. Timișorenii au început partida cu 6 puncte consecutive și conduceau cu 8-4 la primul time-out tehnic.  Ecartul a crescut, iar la a doua întrerupere regulamentară scorul era 16-7. Primul set le-a revenit timișorenilor cu 25-12 în 16 minute.

Debutul actului secund a fost singurul moment când oaspeții au avut avantaj pe tabelă, 0-1. Elevii lui Sorin Grădinaru au preluat rapid conducerea cu 3-1 și 4-3, după care a urmat o serie excelentă a lui Dincă. Oaspeții au avut probleme în preluare pe serviciul acestora, lucru ce le-a permis timișorenilor să zece puncte consecutive, 14-3. Time-out-urile tehnice au venit la 8-3 și 16-5, iar setul secund s-a încheiat cu 25-11, fără prea multe probleme pentru gazde.

Antrenorul lui CSU Politehnica și-a permis să folosească toți jucătătorii de pe foaie. În absența juniorilor Bădiceanu, frații Roșu și Călin, plecați la faza interjudețeană a liceelor, lotul timișorenilor a fost format din Reitmayer, Ungureanu, Balint, Moica, Unguraș, Bălulescu, Dincă, Damian și Vîrlan. De partea cealaltă bistrițenii au avut doar 7 jucători: Chiorean, Emrik, Moldovan, Cosma, Baba, Sonea și Dehelean. Primul time-out tehnic al setului trei a venit la 8-3 pentru bănățeni. Oaspeții au oferit o replică puțin mai consistentă și s-au apropiat la 11-6, când Sorin Grădinaru a cerut timp de odihnă. ACS ProVolei s-aapropiat la 14-10, pentru ca al doilea time-out tehnic să vină la 16-10. Finalul setului nu le-a adus emoții gazdelor, care și l-au trecut în cont cu 25-17.

Meciul secund din primul tur al play-off-ului se dispută sâmbătă de la ora 12, tot la sala Universității.

Reacții la finalul partidei

Sorin Grădinaru (antrenor CSU Politehnica Timișoara):

„Nu cred că s-a pus problema învingătorului în nici un moment și ne-am putut permite să rulăm tot lotul. Echipa din Bistrița a venit fără nici un fel de pretenții și lucrul ăsta s-a văzut și asupra atitudinii jucătorilor noștri. A fost, hai să zicem, un antrenament cu public. Dincă a avut o serie extraordinară de servicii. Sperăm să câștigăm și mâine fără probleme și vom vedea ce se va întâmpla în continuare în turneul de 4. Am avut lotul limitat, 10 jucători, în condițiile în care juniorii sunt  la Caransebeș la faza interjudețeană a liceelor. Bădiceanu, frații Roșu și Călin, sunt 4 băieți care au plecat astăzi dimineață la Caransebeș. Nu i-am putut utiliza și nici mâine”.

Mircea Gătej (antrenor ACS ProVolei Bistrița)

„În jocul echipei din Bistrița, ce-i bun, că se joacă și marea majoritate sunt juniori, în primul an de juniori 1, deci probabil câștigă ceva experiență.ce nu-i bun, se vede lipsa banilor și a condițiilor. Trebuie să jucăm amândouă jocurile aici la Timișoara. Am venit de pe drum, băieții sunt puțin obosiți. Bineînțeles că nu cred că și dacă eram odihniți puteam să învingem echipa din Timișoara, care e o pretendentă la intrarea în Divizia A. În setul 3 au jucat puțin mai bine, dar asta probabil și pe fondul relaxării echipei din Timișoara, care, este logic, când două seturi câștigi la pas, deja începi să faci… bine, un joc relativ bun de Divizia B ca și între ocupanta locului 2 și locul 7 în clasament”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: