”Violetele” Timișoarei pierd pe terenul marilor favorite, alb-violetele Argeșului

CSU Politehnica Timișoara a pierdut și duminică seară fără a obține un punct ierarhic în cea de-a doua zi a turneului de promovare în Divizia A1 de volei feminin, pe terenul marii favorite FC Argeș, care s-a impus cu 3:0 și a revenit astfel în elită după doar un sezon, alb-violetele Banatului ieșind în schimb din orice calcule, înaintea rundei finale de jocuri de luni. 

CSU Politehnica Timișoara, cea mai fragedă și mai puțin experimentată formație calificată în patrulaterul de baraj de anul acesta pentru accederea în elita ”A1”, a cedat în această seară de la ora 19 gazdei favorite a turneului, FC Argeș Volei, piteștencele revenind după un an în elită grație unui succes cu 3:0, suficient pentru asigurarea înainte de termen a biletelor spre prima scenă. 

”Violetele” din Trivale retrogradau în primăvara lui 2021 de pe locul 11 în elită, penultimul la încheierea ediției, părăsind primul eșalon laolaltă cu două cluburi care nu s-au clasat pe locuri de retrogradare, și anume CSU Belor Galați respectiv CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, dar care au declinat dreptul de participare și în campania 2021/2. Paradoxal, ultima clasată anul trecut, CS ”U” NTT Data Cluj, a continuat pe prima scenă, profitând de vidul numeric iscat prin ieșirea din cadru a celor de la Dunăre respectiv din Mureș.

Clujencele au încheiat ultimele și în sezonul abia finalizat al elitei feminine, pe penultima poziție sfârșind tot o trupă din județul Cluj, nou-promovata ACS Cristina Pîrv Turda, locul lor urmând a fi preluat în Divizia A1 de primele două clasate la finele turneului actualmente în derulare în Trivale, baraj patrulater play-off al Diviziei A2 Vest.

Cu 6 puncte – maximum, FC Argeș Volei, antrenată de Bogdan Paul, trecut în deceniul trecut sezoane bune și prin voleiul timișean, la Lugoj și Timișoara, a urcat în această seară în elită, cursa pentru locul secund continuând mâine, în condițiile în care gălățencele au acumulat 4 puncte în primele două runde, iar CSU Oradea, două. 

Bihorencele au rămas ”în cărți” grație succesului de astăzi de la ora 16, CSU Oradea trecând cu 3:2 de CSU Hygienium Galati, după ce vesticele au condus cu 1:0 la seturi, dar au și fost conduse apoi cu 2:1. Pe seturi, 25:22, 17:25, 23:25, 25:22 și 15:11.

Luni de la ora 16, un joc de palmares și pentru acumularea experienței în cazul timișorencelor, CSU Politehnica – CSU Oradea, unul în care bihorencele trag la victorie, sperând într-un deznodământ favorabil lor și în întâlnirea de la ora 19, FC Argeș Volei – CSU Hygienium Galați. 

În tot cazul, gruparea din Galați a jucat și până anul trecut în elita ”A1”, fără a retrograda pe teren, atu în sensul plusului de rutină, care o poate eventual recomanda pentru prinderea locului secund. 

În sezonul abia încheiat al elitei, CS Știința Bacău și CS Dacia Mioveni 2012 au încheiat pe locurile 9-10, ultimele care asigură menținerea în ”A1”, care va să zică două cluburi argeșene vor juca pe prima scenă în stagiunea 2022-2023. Viitoare ediție în care marea majoritate a cluburilor va proveni din afara curburii Carpaților, din jumătatea estică și din sudul țării, cel puțin 9, dacă nu chiar 10 în cazul intrării gălățencelor, și anume CSM Târgoviște, CSO Voluntari, CS Dinamo, CS Medgidia, Rapid, SCM U Craiova, Dacia Mioveni, Știința Bacău și FC Argeș Volei, din interiorul curburii lanțului muntos provenind noua campioană CSM Volei Alba Blaj și timișeana CSM Lugoj, a cincea în 2021.  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: