Voleibaliştii Timişoarei, de mâine până duminică la barajul de promovare în elita Divizia A1 şi cu speranţe de mai bine în viitoarea structură sub cupola Universităţii de Vest Timişoara

Voleibaliştii secund-divizionari ai Timişoarei ar putea obţine duminică a treia promovare în elita Divizia A1 din ultimii 3 ani respectiv din ultimele 4 sezoane, după izbânzile de pe locul 2 în turneele de baraj de la Galaţi, din 2011 şi 2013, fără materializare în cursul actualei ediţii datorită declinării din raţiuni financiare a statutului câştigat pe teren la Dunăre, iar gruparea antrenată de profesorul Sorin Grădinaru ar putea şi evolua încă din viitoarea ediţie sub culorile unei noi entităţi sportive, cea a Universităţii de Vest Timişoara.

Sporttim a aderat demersului breslei presei timişorene, "Susţinem Universitatea Timişoara"

 

În efectiv complet, voleibaliştii de pe malurile Begăi se deplasează astăzi puţin după prânz la Caransebeş, unde vineri şi sâmbătă după-amiază, respectiv duminică dimineaţă, în funcţie de deznodământul tragerii la sorţi de la şedinţa tehnică din această seară, vor disputa cele 3 jocuri care le vor pecetlui soarta pentru viitoarea campanie. Iar spre deosebire de turneul play-off al Seriei A2 Vest, pe care l-au disputat la finele lunii martie tot la Caransebeş, ocazie cu care au făcut zilnic naveta, vreme de 3 zile la rând, în Caraş Severin, dus-întors, timişorenii se vor caza începând de astăzi în oraşul gazdă al evenimentului, în care formaţia locală CSVC Banatul este susţinută trup şi suflet într-o tentativă de promovare schiţată în prima parte a sezonului şi pusă pe roate cu pretenţii justificate odată ce, în iarnă, cărăşenii au efectuat o eficientă campanie de achiziţii în care au adus 4 noi titulari.

Nu aceeaşi emulaţie se resimte şi în jurul voleibaliştilor timişoreni, care, semnificativ, se deplasează la barajul de promovare într-o coloană de 4 autoturisme şi într-o ignoranţă ca şi cvasigenerală din partea oraşului pe care îl reprezintă, mai de Doamne ajută fiind atenţia presei de pe malurile Begăi, care iniţia înaintea turneului zonal play-off campania „SUSţinem Universitatea Timişoara!”, la care s-a raliat şi Sporttim.

Cu mare interes vor urmări evenimentele din Caraş Severin diriguitorii Universităţii de Vest Timişoara, al căror demers de a readuce sub aripa instituţiei de învăţământ superior grupările de handbal feminin, celebra Universitatea, respectiv de volei masculin, s-a materializat deja printr-un accept la nivel ministerial, rămânând de văzut dacă viitoarea entitate sportivă va şi reuşi înscrierea în timp util a băieţilor la fileu pentru ediţia de campionat 2014-2015. Cealaltă necunoscută, cel puţin până în weekend, ţine de eşalonul în care ar urma să evolueze voleibaliştii, însă un lucru e cert, şi anume că, dacă vor promova, nu vor mai întâmpina nici cea mai mică problemă în a se alinia în A1, o imposibilitate anul trecut sub cupola entităţii sportive CS Universitatea, la care abordarea retrogradă a preşedintelui a descurajat practic performanţa sportivă.

 

În egală măsură, dacă Schiesz & Co. nu vor obţine unul dintre primele două locuri în patrulaterul de 3 zile din Caraş Severin, formaţia de volei a Timişoarei va fi sprijinită cum se cuvine, în noua structură, pentru a reveni pe primul eşalon cât mai grabnic cu putinţă, de dorit încă din 2015, iar apoi şi pe mai departe.

Cu alte cuvinte, mai devreme sau mai târziu tot se va îmbunătăţi soarta acestei vitregite echipe, văduvită de sprijin în nişte ani de restrişte la contraperformantul club CS Universitatea.

În ce ordine vor juca şi de la ce ore, rămâne de văzut la şedinţa tehnică, dar cert e că timişorenii vor efectua un antrenament în sala din Caransebeş diseară între orele 18 şi 19, putându-se specula că formaţia gazdă, CSVC Banatul, va avea opţiunea disputării meciurilor „regal”, mereu al doilea al zilei, amfitrionii înscriindu-se şi cu prima şansă în lupta pentru promovare.

La Caransebeş vor mai fi şi reprezentantele Diviziei A2 Est, mai exact CSA Steaua, care anul trecut evolua în elită, poziţie pe care a declinat să şi-o reînnoiască, tot din raţiuni extrasportive, bucureştenii continuând aşadar în eşalonul doi, precum şi Tricolorul Ploieşti, o urmaşă a unui mai celebru sextet care se impunea pe ţară în perioada post-lovitură de stat. Roş-albaştrii şi-au menţinut nucleul iar prahovenii au în componenţă, la rândul lor, jucători experimentaţi, dar este de remarcat că ambele formaţii au cedat în play-off-ul estic „satelitului” Tomisului Constanţa, sextet juvenil fără drept de promovare.

În martie, în ultima zi a play-off-ului vestic, când ambele grupări erau deja calificate la baraj, gazda CSVC Banatul a dispus cu 3:0 de timişoreni, echivalent cu prima victorie a cărăşenilor în dauna principalei forţe a vestului din voleiul masculin de la promovarea clubului din Caransebeş în A2, în 2012.

Profesorul Sorin Grădinaru, "sufletul" voleiului masculin în Timişoara, fost jucător fără de care această echipă n-ar mai fi existat probabil de mult

 

Vom reveni cu amănunte de la faţa locului de îndată ce deznodământul şedinţei tehnice va fi clar. Ca o idee în plus, CSU a pierdut de fiecare dată în faţa gazdelor turneului de promovare la ora barajelor din 2011 şi 2013, gălăţenele CSU respectiv Arcada tranşând atunci ceea ce era duelul vedetă al patrulaterului şi promovând de pe primul loc. Mai mult, Arcada a încheiat a şaptea ediţia 2013-2014 în elită, ceea ce înseamnă că dacă se vrea, se şi poate. Din păcate, în Timişoara, de vrut au dorit doar antrenorul Grădinaru şi elevii săi, pe când mai sus puşi direct implicaţi au sperat în secret să nu aibă parte de „o bătaie de cap în plus”.

Lucrurile însă sunt pe punctul de a se schimba, şi tot mai bine mai târziu decât niciodată, iar indiferent de deznodământul de la 100 de kilometri distanţă, schimbarea va fi în bine. Dar până atunci voleibaliştii vor picura şi ultimul strop de energie pentru a câştiga pe teren, pentru a treia oară în 3 ani, un statut de prim-divizionari pe care îl merită în ciuda şi nu în cinstea Timişoarei.

Schiesz&Co au disputat în acest sezon 21 de jocuri, dintre care pe primele 20 le-au câştigat, foarte marea majoritate la zero, iar pe ultimul, cu „Banatul”, l-au pierdut.

Sporttim îi susţine moral pe băieţi şi pe antrenorul său precum şi campania „SUSţinem Universitatea Timişoara!”   

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Volei: